Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2024-07-23 16:08:07)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 91 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 53 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 26.

 

Registreeriti üks inimkannatanuga liiklusõnnetus, milles sai vigastada üks inimene. Juhtimiselt kõrvaldati 9 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

22. juulil teatati, et Kristiines Välja tänava korteris tekkis konflikt, mille käigus 49-aastane mees lõi enda 49-aastast elukaaslast. Mõlemad olid alkoholijoobes. Politsei pidas mehe kinni.

 

Vargus

22. juulil teatati, et Kesklinnas Joa tänava garaažis olevast lukustamata autost on varastatud kosmeetikakott ja kaks paari päikeseprille. Tekitatud kahju on umbes 1200 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Harjumaa

 

Ähvardamine

22. juulil teatati, et Kehra linnas Spordi tänava kortermaja trepikojas 39-aastane mees ähvardas 36-aastast meest relvataolise esemega. Politsei pidas 39-aastase mehe kinni.

 

Piiriturvalisus

22. juulil koostati kolmele Nigeeria Liitvabariigi kodanikule 1985. aastal sündinud mehele, 1988. aastal sündinud naisele ja 2022. aastal sündinud mehele piiril väljastatud sisenemiskeelud ning nende viisad tunnistati kehtetuks, kuna neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

22. juulil sai politsei teate, et Peipsiääre vallas lõi 44-aastane mees 31-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Arvutikelmus

Politseisse pöördus 44-aastane mees, kellele helistati väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et tema Smart-ID konto on petiste poolt üle võetud ning ta peab enda andmeid uuendama. Mees tegutses vastavalt juhistele ja kandis oma kontolt raha LHV panka võõrale kontole. Kahju on 15 000 eurot.

 

Vargus

Politsei sai teate, et 17. juulil varastati Tartus Lääneringtee tänavalt tõukeratas Kugoo Kirin M4 Pro.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kolmel Venemaal kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimesed võivad olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

22. juulil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Võrumaa ettevõtet selgitamaks, kas seal töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Avastati, et ühel välismaalasel puudus nõuetekohane lühiajalise töötamise registreering ja talle määrati 100-eurone rahatrahv.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus 84-aastane naine, kellele helistati ja öeldi, et tema tütar põhjustas liiklusõnnetuse ning olukorra saab lahendada ilma kriminaalmenetluseta, kui ta maksab raha. Naine andis kelmidele 5000 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Venemaa ja ühel Gruusia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

22. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse siseneval suunal Venemaa kodanikku, kelle asjade läbivaatusel avastati Nõukogude Liidu sümboolikaga mündialbum. Inimese tähelepanu juhiti asjaolule, et Eestis on selline sümboolika keelatud. Venemaa kodanik loovutas eseme ning jätkas teekonda.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

21. juuli õhtul tekkis Paide linnas Ehitajate tänaval konflikt, mille käigus lõi 18aastane mees 26aastast meest ja tekitas talle valu.

 

Läänemaa

 

Vargus

Politseile anti teada, et ajavahemikul 6. –7. juuli on Haapsalu linnas jaama tänaval kaupluse juurest rattahoidlast varastatud lukustatud jalgratas Stinger. Kahju on 220 eurot.

 

Pärnumaa

 

Elektrienergia ebaseaduslik kasutamine

Politseile anti teada, et juunikuu jooksul täpselt teadmata ajal Tori vallas Kurena külas on omaniku teadmata ühendatud kinnistu voolukilpi elektrikaabel ja tarbitud elektrit. Kahju on esialgsetel andmetel 253 eurot.

 

Vargused

22. juuli öösel varastati Häädemeeste vallas Ikla külas lukustamata kuurist kaks mootorratast Honda CBR 1000RR registreerimisnumbritega 90XS ja FC61. Kahju on 10 000 eurot.

 

22. juulil kella 3 ajal varastati Häädemeeste vallas Ikla külas kinnistu õuelt ATV CFMOTO CFORCE 820LE registreerimisnumbriga 9365TE. Kahju on 10 000 eurot.

 

Raplamaa

 

Teise isiku identiteedi ebaseaduslik kasutamine

Raplamaal elav mees andis politseile teada, et juulikuus on tuvastamata inimese poolt tehtud Facebooki temanimeline konto, mille alt on tegeletud küttepuude ja tööriistade müügiga ning sellega ostjatelt raha välja petetud.

 

Saaremaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. juuli öösel Kuressaare linnas korteris läks 43aastane mees kallale oma elukaaslasele ja tekitas talle valu.

 

Vargus

21. juuli öösel varastati Kuressaare linnas Tallinna tänaval toitlustusasutuse lukustamata kassast sularaha. Kahju on 842 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.