Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2024-07-22 14:52:32)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 141 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 73 varavastast kuritegu, sealhulgas 56 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 112.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 67 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 129 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 33 242 sõjapõgenikul. Lisaks taotlesid 15 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

19. juulil teatati, et Haaberstis majas tekkis konflikt 44-aastase mehe ja tema 56-aastase elukaaslase vahel, mille käigus said mõlemad vigastada.

 

19. juulil teatati, et Kristiine söögikohas tekkis konflikt, mille käigus üks mees lõi 39-aastast meest.

 

20. juulil teatati, et Kristiines Mooni tänava majas mees lõi 23-aastast meest.

 

20. juulil teatati, et Mustamäe Akadeemia tee bussipeatuses tungis seni tuvastamata inimene kallale 61-aastasele mehele.

 

20. juulil teatati, et Kesklinnas Kai tänaval 55-aastane mees lõi 45-aastast meest.

 

20. juulil teatati, et Lasnamäel Ümera tänava korteris tekkis konflikt, mille käigus 44-aastane naine lõi noaga 46-aastast meest. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Mees toimetati haiglasse haava õmblemiseks ja lubati seejärel kodusele ravile. Politsei pidas naise kinni.

 

21. juulil teatati, et Kristiines Nõmme tee korteris alkoholijoobes 21-aastane mees lõi oma 19-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni.

 

21. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sügise tänaval 33-aastane mees lõi oma 33-aastast elukaaslast. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

 

21. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval 32-aastane mees lõi 63-aastast meest.

 

21. juulil teatati, et Lasnamäel Ümera tänava korteris 35-aastane mees lõi oma 35-aastast abikaasat. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

 

21. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Põhja puiesteel seni tuvastamata inimene lõi 33-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

21. juulil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel seni tuvastamata inimene lõi 48-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

20. juulil teatati, et Kesklinna Tartu maantee maja hoovist on varastatud üks must ja üks roheline elektritõukeratas. Elektritõukerattad leiti üles ning varas saadi kätte.

 

20. juulil teatati, et Lasnamäel asuvasse kontorisse on sisse murtud ja varastatud sülearvuti ThinkPad, tahvelarvuti, akutrell ja sularaha. Tekitatud kahju on umbes 4200 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

21. juulil teatati, et Kesklinnas Tuukri tänaval on autosse sisse murtud ning varastatud passid ja arvuti. Tekitatud kahju on umbes 1560 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Harjumaa

  

Kehalised väärkohtlemised

19. juulil teatati, et Püünsi külas majas tekkis konflikt, mille käigus mees tungis kallale oma 20-aastasele endisele elukaaslasele.

 

20. juulil teatati, et Maardus Maardu tee majas tekkis konflikt, mille käigus alkoholijoobes 48-aastane mees lõi oma 43-aastast õde.

 

20. juulil teatati, et Murastes maja hoovis lõi seni tuvastamata inimene 37-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

21. juulil teatati, et Maardus Keemikute tänaval toimus kaklus kolme mehe vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargus

19. juulil teatati, et Viimsis Astriõie teel varastati lukustamata Trek Wahoo 26 laste jalgratas. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahju on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

19. juulil koostati 1996. aastal sündinud Kõrgõzstani Vabariigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile kolmeks aastaks ja määrati rahatrahv 100 eurot, kuna naine viibis 241 päeva Eestis ebaseaduslikult.

 

19. juulil koostati 2001. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodanikule piiril väljastatud sisenemiskeeld, tema viisa tunnistati kehtetuks ja mees peeti kinni, kuna tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

 

19. juulil koostati 1975. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidu keeld kolmeks aastaks ja kuueks kuuks, kuna mees viibis alates 3. aprillist 2014 Eestis ebaseaduslikult.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

21. juulil sai politsei teate, et Tartus Narva maanteel asuva kaupluse ees lõi 28-aastane mees 68-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Omastamine

Politsei sai teate, et Tartus üheks päevaks kastiratta broneerinud inimene ei toonud ratast nõutud ajaks tagasi. Kahju on 4325 eurot.

 

Vargused

Politseile anti teada, et ajavahemikul 12.-16. juuli varastati Tartus Vaksali tänaval jalgratas Insera. Kahju on 300 eurot.

 

Politsei sai teate, et Tartus Veski tänaval varastati maja hoovis asuvast kuurist halli värvi jalgratas Scott Sub Cross 21. Kahju on 400 eurot.

 

Politseile anti teada, et Tartus Rukki tänaval asuva eluaja hoovist varastati ajavahemikul 14.-15. juuli jalgratas Insera. Kahju on 500 eurot.

 

Politsei sai teate, et 13. juulil varastati Tartus Soola tänaval jalgrattaparklast valget värvi elektritõukeratas GPad Joyride Fix. Kahju on 300 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kahel Venemaa, kahel Moldova ja ühel Serbia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

19. juulil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautot Kia juhtinud Saksamaa kodanikku, kes esitas dokumendikontrolli käigus Poola juhiloa, mis oli täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ning inimene maksis riigituludesse 500 eurot. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

20. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eesti Vabariigist väljumisel Leedu kodanikku, kelle asjade läbivaatusel leiti kaks temale mittekuuluvat Leedu passi ja üks ID-kaart, mis võeti hoiule. Inimesel lubati oma teekonda jätkata.

 

20. juulil avastasid Piusa kordoni piirivalvurid, et piiriribal liigub inimene. Tegemist oli Eesti kodanikuga, kes sattus piiriribale ekslikult. Talle selgitati piirialal liikumise nõudeid ja reegleid ning piirivalvurid piirdusid suulise hoiatusega.

 

IDA PREFEKTUUR
 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

19. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Puru tee kortermajas lõi joobes 47-aastane mees enda 53-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

19. juulil anti politseile teada, et Jõhvis Kaare tänaval ründas 56-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus oma endist abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

19. juulil sai politsei teate, et Narvas Tallinna maanteel lõi 45-aastane mees konflikti käigus 45-aastast meest noaga. Politseinikud pidasid 45-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Politseile anti teada, et 20. juulil lõi Lüganuse vallas 52-aastane mees konflikti käigus 62-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. juulil teatati politseile, et Sillamäe linnas lõi joobes 49-aastane mees 47-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. juulil sai politsei teate, et Kiviõli linnas lõi 45-aastane mees noaga 39-aastast meest, kes sai viga. Kiirabi viis kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana kinni 45-aastase mehe. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. juulil teatati politseile, et Alutaguse vallas lõi 31-aastane mees 56-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. juulil sai politsei teate, et Sillamäel lõi 48-aastane mees oma endist abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ähvardamine

Politsei sai teate, et ööl vastu 22. juulit ähvardas 48-aastane mees Sillamäe linnas 21-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

Politseile teatati, et 21. juuli öösel varastati Tapa vallas Võhmuta külas kahest traktorist kütust, üks murutrimmer ja 20 metallist piirdeposti. Kahju on umbes 400 eurot.

 

Kehalised väärkohtlemised

19. juulil anti politseile teada, et Tapa vallas lõi 37-aastane mees 42-aastast meest. Politseinikud pidasid 37-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. juulil sai politsei teate, et Rakvere linnas Tartu tänaval asuvas korteris ründas 53-aastane mees enda 68-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus
 

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise viiel Venemaa, neljal Moldova, ühel Usbekistani, ühel Ukraina ja Paraguay kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

19. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse siseneval suunal Rootsi kodanikku, kelle asjade läbivaatusel avastati neli Nõukogude Liidu sümboolikaga külmkapimagnetit. Inimese tähelepanu juhiti asjaolule, et Eestis on selline sümboolika keelatud. Rootsi kodanik loovutas esemed ning jätkas teekonda.

 

20. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse siseneval suunal Venemaa kodanikku, kelle asjade läbivaatusel avastati Nõukogude Liidu sümboolikaga jooginõu. Inimese tähelepanu juhiti asjaolule, et Eestis on selline sümboolika keelatud. Venemaa kodanik loovutas eseme ning jätkas teekonda.

 

20. juulil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Venemaa kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 119 päeva, neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kolmeks aastaks ja talle määrati 560-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.


LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Vargus

11. juulil varastati Haapsalu linnas Tallinna maanteel kauplusest mootorsaag Echo. Kahju on 629 eurot.

 

Ajavahemikul 18. – 19. juuli on Haapsalu linnas Lihula maanteel kortermaja eest luku läbilõikamise teel varastatud elektritõukeratas Kugoo Kirin. Kahju on 681 eurot.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

18. juuli õhtul Pärnu linnas Rõugu tänaval tekkis konflikt, mille käigus tuvastamata mees lõi 20aastast noormeest ja tekitas talle tervisekahjustuse. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

8. juuli õhtul tekkis Märjamaa vallas Kohatu külas eramu hoovil konflikt ja 32aastane mees lõi 37aastast meest ning tekitas talle valu. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Arvutikelmus

Raplamaal elav mees andis politseile teada, et 11. juulil sai ta e-kirja, mis oli näiliselt saadetud LHV pangalt ja milles paluti uuendada enda kontaktandmeid. Mees vajutas kirjas olnud lingile ja kasutas enda tuvastamiseks mobiil-ID. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on tema teadmata tehtud kaks ülekannet välisriigi pangakontodele. Kahju on 8 100 eurot.

 

Vargus

19. juulil anti politseile teada, et Rapla linnas Tallinna maanteel on kaupluse juurest varastatud lukustamata elektritõukeratas. Kahju on 300 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.