Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-07-16 12:34:06)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 87 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 47 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 32.

 

Juhtus neli inimkannatanuga liiklusõnnetust ja juhtimiselt kõrvaldati 17 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

15. juulil teatati, et Haaberstis Printsu tee korteris tekkis konflikt, mille käigus 24-aastane mees lõi oma 23-aastast elukaaslast.

 

15. juulil teatati, et Kesklinna hotellis tekkis konflikt, mille tagajärjel 39-aastane mees lõi 50-aastast meest.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Arvutikelmused

Politseisse pöördus 54-aastane mees, kes sai väidetavalt LHV pangast e-maili, milles paluti uuendada enda kontaktandmeid. Mees vajutas kirjas olevale lingile ja logis panka sisse. Seejärel avastas ta, et tema kontolt on läinud raha võõrale kontole. Kahju on 4251 eurot.

 

Politsei sai teate 60-aastaselt mehelt, kes sai e-maili väidetavalt LHV pangast, milles paluti uuendada kontaktandmeid. Mees vajutas kirjas olevale lingile ja logis panka sisse. Seejärel avastas ta, et tema kontolt on läinud raha võõrastele kontodele. Kahju on 15 410 eurot.

 

Politseisse pöördus 63-aastane mees, kes sai väidetavalt LHV pangast e-maili, milles paluti uuendada enda kontaktandmeid. Mees vajutas kirjas olevale lingile ja logis panka sisse. Seejärel avastas ta, et tema kontolt on läinud raha võõrale kontole. Kahju on 4400 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et Tartus Jaama tänaval tekkis konflikt, mille käigus lõi 36-aastane mees 57-aastast meest. Juhutnu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kolmel Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks või nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

15. juulil avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse siseneval suunal Serbia kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on 180 päevase tagasiarvestusperioodi jooksul viibinud Schengeni alal kokku rohkem kui 180 päeva. Selgus, et inimene oli valesti lugenud oma viibimispäevi ja ta suunati tagasi Venemaale.  

 

15. juulil kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist väljuval suunal Soome numbrimärkidega sõiduautot Lexus, mille roolis oli Soome kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et sõiduki registreerimistunnus oli koopia. Juhile selgitati, et piiriületuseks peab tal olema kaasas kehtiv originaal registreerimistunnistus. Inimese piiriületus tõkestati ja ta suunati tagasi Eestisse.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Asja rikkumine ja hävitamine

15. juulil kella 10.30 paiku viskas 43-aastane mees Jõhvis telliskividega vastu Rahu 38 teenindussaali klaasi, mille tagajärjel klaas purunes. Politseinikud pidasid mehe sündmuskohal kinni. Kahju on umbes 4500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

15. juulil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kahel Iisraeli ja Gruusia ning ühel Ukraina ja Moldova kodanikul. Tõkestamise põhjus seisnes selles, et vestluse käigus tuvastati, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

 

15. juulil kontrolliti Narva piiripunktis Eestisse väljuval suunal Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi ja Saksamaa Liitvabariigi kodanikke, kelle asjade läbivaatusel avastati Georgi lint. Inimeste tähelepanu juhiti asjaolule, et Eestis on selline sümboolika keelatud. Inimesed loovutasid esemed ning nad suundusid Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeval Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.