Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-07-16 05:17:51)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 192 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 85 varavastast kuritegu, sealhulgas 45 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 235.

 

Juhtus 17 inimkannatanuga liiklusõnnetust ja juhtimiselt kõrvaldati 50 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 116 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 32 974 sõjapõgenikul. Lisaks taotlesid 33 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Ähvardamine

12. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänava korteris alkoholijoobes 40-aastane mees ähvardas oma 41-aastast naist tapmise, kehavigastuste tekitamise ja vara hävitamisega.

 

Kehalised väärkohtlemised

12. juulil teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel kaks seni tuvastamata meest tungisid kallale 46-aastasele mehele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

12. juulil teatati, et Haaberstis Õismäe tee korteris 44-aastane mees lõi 37-aastast naist.

 

12. juulil teatati, et Lasnamäel Kivila tänava korteris tekkis konflikt 69- ja 36-aastaste meeste vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele vigastusi.

 

12. juulil teatati, et Lasnamäel Majaka põigus on konflikt naabrite vahel, mille käigus naine lõi 45-aastast naist.

 

12. juulil teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval toimus konflikt naabrite vahel, mille käigus mees lõi 46-aastast meest.

 

13. juulil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja põigus 21-aastane mees lõi 37-aastast meest. Politsei pidas 21-aastase mehe kinni.

 

13. juulil teatati, et Mustamäel Aiandi tänava korteris 27-aastane mees lõi oma 24-aastast elukaaslast.

 

13. juulil teatati, et Kristiines Sõstra tänava korteris seni tuvastamata inimene lõi 29-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

13. juulil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänava korteris 38-aastane naine lõi 44-aastast meest noaga. Politsei pidas naise kinni.

 

13. juulil teatati, et Lasnamäel Punase tänava korteris 33-aastane mees tungis kallale oma 33-aastasele endisele abikaasale.

 

Harjumaa

 

Ähvardamine

13. juulil teatati, et Maardus Ringi tänaval 55-aastane mees ähvardas 57-aastast meest noaga. Politsei pidas mehe kinni.

 

Kehalised väärkohtlemised

13. juulil teatati, et Ardu alevikus Pala tee korteris tekkis konflikt, mille käigus 31-aastane mees tekitas oma 24-aastasele elukaaslasele vigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

 

13. juulil teatati, et Lehetu külas Turba tee korteris 42-aastane mees tungis kallale oma 31-aastasele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kinni.

 

14. juulil teatati, et Kose vallas Vardja külas korteris alkoholijoobes 48-aastane mees lõi enda 48-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

 

14. juulil teatati, et Käesalu küla majas 50-aastane mees tungis kallale oma 49-aastasele elukaaslasele. Mõlemad osapooled alkoholijoobes. Politsei pidas mehe kinni.

  

Piiriturvalisus

12. juulil koostati 1992. aastal sündinud Ukraina kodanikule vabatahtlik lahkumisettekirjutus, kohaldati sissesõidukeeld Eesti territooriumile kolmeks aastaks ja peeti kinni, kuna mees saabus 4. juulil 2024 Eesti ebaseaduslikult.

 

14. juulil kohaldati 1998. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule Schengeni sissesõidukeeld kaheks aastaks ja koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus, kuna mees ületas viisavaba viibimisaega 63 päeva.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13. juulil sai politsei teate 84-aastaselt naiselt, kes andis teada, et tema 60-aastane poeg lõi teda Tartus Mõisavahe tänaval asuvas korteris. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

14. juulil teatati politseile, et Viljandi linnas Vabriku tänaval ründas joobes 44-aastane mees 20-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus 53-aastane naine, kes sai väidetavalt LHV pangast e-maili, milles paluti uuendada enda kontaktandmeid hiljemalt 15. juuliks. Naine vajutas kirjas olevale lingile ja logis panka sisse. Seejärel avastas ta, et tema kontolt on läinud raha võõrale kontole. Kahju on 4906 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kolmel Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks või nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

12. juulil avastasid Saatse kordoni piirivalvurid, et piiriribal liigub mootorrattur. Tegemist oli Eesti kodanikuga, kes sattus piiriribale ekslikult. Talle selgitati piirialal liikumise nõudeid ja reegleid ning piirivalvurid piirdusid suulise hoiatusega.

 

13. juulil avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist väljuval suunal Venemaa kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult kuus päeva ning neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati üheks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 200-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

14. juulil anti politseile teada, et Narvas Rahu tänaval lõi alkoholijoobes 43-aastane mees oma ema. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

14. juulil laekus politseile teada, et Narvas A.Puškini tänaval lõi 36-aastane mees enda elukaaslast.  Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

14. juulil teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel lõi 27-aastane mees konflikti käigus 47-aastast meest. Lööja peeti kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

14. juulil sai politsei väljakutse Narvas Tallinna maanteele, kus taksojuht lasi konflikti käigus 37-aastasele mehele pipragaasi. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

13. juulil anti politseile teada, et Narvas Kangelaste prospektil asuvas kortermajas lõi alkoholijoobes 50-aastane mees oma poega. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

13. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval lõi alkoholijoobes 64-aastane mees noaga 52-aastast meest. Politseinikud pidasid 64-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

13. juulil laekus politseile teade, et Narvas Tallinna maanteel lõi 55-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus enda abikaasat. Mees peeti kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

13. juulil anti politseile teada, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 20-aastane mees 45-aastast meest. Lööja peeti kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

13. juulil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval tõukas mees tuttavat naist, kes sai viga. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

12. juulil laekus politseile teada, et Sillamäel Ranna tänaval löödi 52-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmused

Politseisse pöördus Narvas elav mees, kellele helistasid kelmid, kes väitsid, et tema tütar on põhjustanud liiklusõnnetuse ja nüüd on vaja kannatanu raviks kiiresti raha. Kelmid veensid meest sularaha välja võtma ja selle kelmidele üle andma, mida ta ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 6000 eurot.

 

Politseisse pöördus Narvas elav naine, kellele helistasid kelmid, kes väitsid, et tema tütar on põhjustanud liiklusõnnetuse ja nüüd on vaja kannatanu raviks kiiresti raha. Kelmid veensid naist sularaha välja võtma ja selle kelmidele üle andma, mida ta ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kaheksal Venemaa, neljal Moldova, kolmel Iisraeli ning ühel Valgevene, Tadžikistani ja Gruusia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid kaks ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku piiriületust Narva jõel suunaga Eesti-Vene-Eesti. Väikelaeva juhtidele määrati 160-eurone rahatrahv.

 

Nädalavahetusel ei olnud kaks väikelaeva juhti Narva veehoidlalt tagasituleku registreerinud hiljemalt pool tundi enne päikeseloojangut. Piirivalvurid võtsid juhtidega ühendust ja mõlema puhul piirduti suulise hoiatusega.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13. juuli õhtul sai politsei teate, et Kärdlas pargis tekkis konflikt, kus 63aastane mees lõi tuttavat 27aastast meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13. juuli öösel sai politsei teate, et Haapsalu linnas meelelahutusasutuses tekkis erinevate seltskondade vahel konflikt, mille käigus tõukas 40aastane mees 42aastast naist ja tekitas talle valu. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Pärnumaa

 

Omastamine

Pärnus elav mees andis politseile teada, et 3. - 4. juulil on tema pangakontolt teadmata inimene võtnud välja sularaha. Kahju on 1 390 eurot. Juhtunu asjaolu on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

13. juuli õhtul sai politsei teate, et Rapla vallas Kabala külas korteris lõi 68aastane mees 53aastast tuttavat meest ja tekitas talle valu. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Saaremaa

 

Kelmus

Saaremaal elav mees andis politseile teada, et 18. juunil soovis ta osta Facebook Marketplace’is müügil olnud PlayStation mängukonsooli ja tegi selle eest müüja poolt antud välisriigi pangakontole ülekande. Pärast ülekande tegemist ei ole mees müüjaga kontakti saanud, ei ole praeguseni saanud ostetud kaupa ning talle pole tagastatud ka selle eest makstud raha. Kahju on 375 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.