Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-07-12 05:04:58)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 65 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 30 varavastast kuritegu, sealhulgas 18 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 42.

 

Toimus kolm inimkannatanuga liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati kuus joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

10. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänava korteris 44-aastane mees lõi enda 41-aastast elukaaslast. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

 

Vargused

10. juulil teatati, et Kesklinna Tatari tänava korterisse on sisse murtud ning varastatud rahakott ja erinevat elektroonikat. Tekitatud kahju on umbes 3100 eurot. Politsei pidas kahtlustatava kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

10. juulil teatati, et Lasnamäel Paekalda tänava parkimismajast on varastatud lukustamata musta ja halli värvi Scott jalgratas. Tekitatud kahju on umbes 1000 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

Politsei sai teate, et 3. juulil enne südaööd varastati Tartu linnas Teguri tänava kinnistult aknaplekid ja vaskkaablit ning lõhuti kaamerad. Kahju on umbes 2600 eurot.

 

Politseile anti teada, et 4. juulil varastati Tartu linnas Kastani tänavalt valget värvi lukustamata jalgratas Volkswagen. Kahju on umbes 500-700 eurot.

 

Politsei sai teate, et 10. juulil varastati Tartu linnas Turu tänaval läbi lahtise autoakna ära telefon iPhone 14. Kahju on 1200 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kahel Venemaa kodanikul, sest vestluse käigus tuvastati, et inimesed võivad olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

10. juulil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Võru- ja Põlvamaa ettevõtteid selgitamaks, kas seal töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Kokku kontrolliti kaht juriidilist ja 12 füüsilist isikut ning avastati, et kaheksa välismaalase töötamine ei olnud nõuetekohaselt maksu- ja tolliameti registrisse kantud. Info rikkumisest edastati maksuameti kolleegidele. Lisaks tuvastati, et ühel inimesel puudus nõuetekohane lühiajalise töötamise registreering ja talle määrati 80-eurone rahatrahv. Samuti avastati üks Ukraina kodanik, kes viibis Eestis seadusliku aluseta ja kellel puudus lühiajalise töötamise registreering. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 80-eurone rahatrahv.

 

10. juulil avastasid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestist väljuval suunal Venemaa kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult ühe aasta, seitse kuud ja 24 päeva ning neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 200-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. juulil anti politseile teada, et Sillamäel Kesk tänaval asuvas kortermajas ründas alkoholijoobes 52-aastane naine oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

10. juulil sai politsei teate, et Narva linnas Madise tänaval lõi seni tuvastamata mees konflikti käigus 39-aastast meest. Politseinike saabudes oli lööja lahkunud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

10. juulil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kahel Venemaa, ühel Türkmenistani ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

10. juulil avastasid piirivalvurid ajutise kontrolljoone ebaseadusliku piiriületuse Narva jõel suunaga Eesti-Vene-Eesti. Väikelaeva juhile määrati 180-eurone rahatrahv.

 

10. juulil kontrolliti Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel India kodanikku ning avastati tema isiklike asjade hulgast juhiluba, mis oli täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ning inimene lubati Eestisse.

 

10. juulil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Venemaa kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult kolm päeva, neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kolmeks kuuks ja määrati 200-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. juulil sai politsei teate, et Haapsalu linnas korteris tekkis elukaaslaste vahel konflikt, mille käigus lõi 51aastane naine noaga elukaaslast. Kiirabi toimetas viga saanud mehe haiglasse ja politsei pidas 51aastase naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.