Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk Peipsi järvele ja Seto Kuningriiki Looduse Omnibussiga (2024-07-12 05:02:19)

 

Retk Juku-Kalle Raidiga Peipsi järvele ja Seto Kuningriiki

Laupäeval, 03. augustil 2024

Juku-Kalle Raid juhib teid kuningriiki!
Seto kuningriigi päev – see on tänapäeva Setomaa kõige tähtsam sündmus, setode suurim kokkutulek. Alates 1994. aastast toimuval kuningriigipäeval kõlab seto hümn, marsib seto sõjavägi, maksab seto raha ning valitakse veini-, õlle-, hansa-, sõira-, leiva-, piruka- ja näputöömeistrid, pillimehed, tantsijad ja lauljad. Nagu igas õiges kuningriigis, on setodel oma kuningas: seto eepose nimikangelane Peko. Legendi järgi puhkab Peko Petseri liivakoopas ega saa ise kuningriiki valitseda. Seetõttu valitseb setosid tema nimel ülemsootska, kes valitakse maailma kõige demokraatlikumal moel: meeliskandidaadi ette
ritta võttes. Meie sõidame paari peatusega Tallinnast Värskasse, teeme reisikese laevukesega Värska lahel, vahime sealt Venemaad ning seejärel kulgeme üle Saatse saapa – läbi Vene territooriumi, mis on Eesti territooriumil – Obinitsa. Karta ei maksa, keegi pantvangi ei jää, sest see on tavaline seto tee. Seejärel uudistame kuningriigi päeva ja saame osa seto kunni – ülemsootska – valimistest.


Järgneb sõjaväeparaad, mille sarnast ei leia kogu planeedilt. Obinitsas on kõigil võimalik kinnitada kõhtu kohalike toitudega, degusteerida õllesid ning handsasid.

Pileti sees on laevasõit, ekskursioonid jne. Piletist väljas on kõik see, mida sa setodelt osta tahad, olgu see söök, jook, tikandiga särk või kodukootud kulp.

Buss väljub Rahvusraamatukogu  (Tõnismägi 2) eest kell 7.00. Tagasi Tallinnas kell 23.30.

Sõidu hind 85 eurot (hinna sees 1,5 tunnine laevasõit Peipsi järel ja seto kuningriigi viisa)

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297. Saadame kinnituse ja arve.
Arved palun tasuda tähtajaks.

 

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.