Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-07-10 05:09:47)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 74 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 32.

 

Juhtus kolm inimkannatanuga liiklusõnnetust, hukkus üks inimene. Juhtimiselt kõrvaldati seitse joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

8. juulil teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare tee korteris 36-aastane mees lõi enda 36-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kinni.

 

Harjumaa

 

Vargus

8. juulil teatati, et Rae vallas Salu külas murti sisse suvilasse ja varastati tööriistad, mootorsaag, ruuter ja maja küljes olevad kaamerad. Tekitatud kahju on umbes 2500 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

8. juulil määrati 2004. aastal sündinud Hiina Rahvavabariigi kodanikule rahatrahv 120 eurot, kuna ta viibis Schengeni riikides seitse päeva ebaseaduslikult.

 

8. juulil määrati 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikule kiirmenetluse otsusega rahatrahv 300 eurot, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld ja mehe lühiajaline töötamise registreerimine tunnistati kehtetuks. Kuna mees viibis Eestis 180-päevase tagasiulatuva perioodi jooksul 232 päeva üle aja.

 

8. juulil avastati kontrolli käigus 1982. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku käsipagasist libliknuga. Mehelt võeti seletus ning väljastati kutse menetlemiseks.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

7. juulil sai politsei teate, et Kastre vallas ründas 52-aastane mees 50-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

8. juulil teatati politseile, et Tartu linnas Anne tänaval tõukas joobes 41-aastane mees 40-aastast naist, kes sai viga ja kelle kiirabi viis haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus 36-aastane naine, kes pani Facebook Marketplace’i müüki laste jooksuratta. Temaga võttis ühendust inimene, kes soovis ratast osta ja palus saata ratta Omniva kulleriga. Naine sai ostjalt e-kirja, kus ta pidi täitma enda andmed ja seda ta ka tegi. Seejärel kadus naise kontolt 495 eurot ja ta sai aru, et langes pettuse ohvriks.

 

Vargus

Politsei sai teate, et ajavahemikul 4.-5. juuli varastati Tartus Tähe tänaval asuva maja hoovist elektritõukeratas Kugoo Kirin M4 Pro. Kahju on 500 eurot.

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

7. juulil sai politsei teate, et Põhja-Sakala vallas lõi seni tuvastamata inimene läbi avatud autoakna 21-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

Politsei sai teate, et Põhja-Sakala vallas Navesti külas varastati sõudepaat. Kahju on 400 eurot.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus Narva-Jõesuus elav naine, kellele helistasid kelmid, kes esinesid advokaadina ja väitsid, et tütar on sattunud liiklusõnnetusse ning nüüd on vaja tema kaitseks raha. Kelmid veensid naist sularaha välja võtma ja selle kelmidele üle andma, mida naine ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 1000 eurot.  

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

8. juulil avastati, et Rakvere vallas Sõmeru alevikus on Puiestee tänava rattahoidlast varastatud lukustuse läbi lõikamise teel maastikujalgratas Orbea ja kiiver. Vargusega tekitatud kahju on umbes 520 eurot.

 

Piiriturvalisus

8. juulil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

8. juulil avastasid piirivalvurid ajutise kontrolljoone ebaseadusliku piiriületuse Narva jõel suunaga Eesti-Vene-Eesti. Väikelaeva juhile määrati 200-eurone rahatrahv.

 

9. juulil kell 00.20 tuli Venemaa poolt Narva sillale Hispaania kodanik, kes soovis piiri ületada. Eesti piirivalvurid selgitasid, et Narva piiripunkt töötab 7.00-23.00. Hommikul kell 7.00 avati piiripunkt ning mees ületas piiri.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Vargus

Politseile anti teada, et 15. juunil siseneti Paide linnas kaupluse laoruumi kaupluse lahtioleku ajal ja varastati alkohoolseid jooke. Kahju on 206 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

Allikas: PPA teade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.