Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vastuvõtt Eesti Maaülikooli: populaarseimad erialad on jätkuvalt veterinaarmeditsiin ja maamajandus (2024-07-08 10:32:27)


Maaülikooli peahoone maja

 

Eelmise nädala neljapäevaga lõppes sisseastumisavalduste esitamine Eesti Maaülikooli bakalaureuse- ja magistriõppesse õppima asumiseks. Lisaks veterinaariale on suured konkursid maamajanduse erialale, geodeesia, kinnisvara- ja maakorralduse õppekavale, loodusturismi ning keskkonnaplaneerimisse ja maastikukujundusse.
 

Eesti Maaülikooli õppeosakonna juhataja Ina Järve ütles, et maamajandus ja veterinaaria püsivad erialade populaarsusedetabeli tipus vaatamata sellele, et ülikool muutis sel aastal mõlema õppekava sisseastumistingimusi rangemaks. „Nende muudatuste eesmärk on sõeluda juba kandideerimisetapis välja need tulevased õppijad, kelle motivatsioon on kõrgem ja sobivus erialale parem, et õppimisele kohe stuudiumi alguses kergekäeliselt käega ei löödaks,“ sõnas Järve.


Veterinaarmeditsiini õppekavale esitati sel aastal üle 250 avalduse, seega on konkurss üle 7 inimese kohale. Maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise õppekava sessioonõppes on ühele õppekohale kandideerimas 8 inimest kohale ja päevaõppes on kandideerijaid 7,5 inimest kohale. Uuel õppekaval ringbiomajandus on konkurss 3,6 soovijat ühele kohale.
 

Ina Järve sõnul on rõõmustav see, et huvi magistriõppe vastu on suurenenud. „Sel aastal on magistriõppe õppekavadele esitatud pea 25% võrra rohkem sisseastumisavaldusi kui mullu. Magistriõppes on suurimad konkursid majandusarvestuse ja finantsjuhtimise, keskkonnakorralduse ja -poliitika, aianduse, ergonoomika ning loodusturismi õppekavadel.

Vastuvõtukatsed toimuvad maaülikoolis sel nädalal ning vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse SAIS-is 12. juulil. Ina Järve paneb sisseastujatele südamele, et pärast vastuvõetuks osutumist tuleb kahe päeva jooksul ehk hiljemalt 14. juulil kinnitada SAIS-is oma õppimatuleku soov, muidu antakse õppekoht pingereas järgmisele kandidaadile. „Seega tuleks juuli keskpaigas sisseastumise infosüsteemil hoolikalt silma peal hoida,“ sõnas Järve.
 

Eesti Maaülikooli doktoriõppes õppima asumiseks saab avaldusi esitada veel kuni 29. juulini.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 8. juuli 2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.