Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaaias on Natura 2000 seminar (2004-10-28 09:18:00)
Neljapäeval, 28. oktoobril algusega kell 10 toimub Tallinna Botaanikaaias Natura 2000 võrgustiku rajamise Phare programmi Soome-Eesti mestiprojekti lõpuseminar.

9. augustil 2002. aastal alanud ja sel nädalal lõppeva projekti eesmärk oli anda Eestile Natura võrgustiku rajamisel ekspertabi.

Phare mestiprojekti lõpuseminar annab ülevaate projekti tulemustest, eestlaste ja välisekspertide koostööst, s.h ka projekti raames välja antud infomaterjalidest.
Projekti koordinaatorid olid Eesti ja Soome keskkonnaministeeriumide looduskaitseosakonnad.

Ligi kahe ja poole aasta jooksul toetasid mestiprojekti raames Natura 2000 osas Eesti looduskaitsjaid 47 Soome eksperti. Lisaks kaasati hindajaid ka Rootsist, Suurbritanniast ja Saksamaalt. Kokku andsid väliseksperdid Eesti Natura võrgustiku loomisprotsessis oma panuse ligikaudu 400 tööpäeva ulatuses.

Eksperdid jagasid oma kogemusi Natura alade valimisel, Eestis esinevate elupaigatüüpide ja liikide kogupindala arvutamisel, andmebaasi täitmisel, Natura alade kaitse korraldamiseks vajalike kulutuste arvestamisel, aruannete koostamisel jm. Ühtlasi tehti koostööd sel kevadel kehtima hakanud looduskaitseseaduse loomisel.

Mestiprojekti raames viisid Phare esindajad läbi ka hulga seminare, mis olid suunatud nii meie looduskaitsespetsialistidele, jahindusspetsialistidele kui ka valitsusvälistele organisatsioonidele.

Projekti jooksul ilmus viis bro?üüri (sh üks vene keeles), Postimehe ja Maalehe vahel avaldati Naturat tutvustav vaheleht, üllitati kaks videot ning tutvustati Naturat telesaadete kaudu.
Kõike eelnevat kroonisid neli käsiraamatut (s.h Loodusdirektiivi liike ja elupaigatüüpe tutvustavad käsiraamatud).

Seminari kava:
www.envir.ee/ministeerium/uudised/2004/Natura_mestiprojekti_l6puseminari_kava.pdf.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.