Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA: Elektroonse põlluraamatu kasutamine toetuse taotlejatele 15. juulist kohustuslik (2024-07-08 10:24:30)

 

Tuletame meelde, et keskkonnasõbraliku majandamise toetuse (KSM) taotlejad peavad käesoleva aasta 15. juulist pidama põlluraamatut elektroonselt. Taotleja võib selleks kasutada kas PRIA pakutavat e-teenust või mõnda eratarkvara. Taotlejad, kes juba kasutavad eratarkvara poolt pakutavat teenust, võivad oma põlluraamatu pidamist seal jätkata.

Elektroonsesse põlluraamatusse tuleb KSM toetuse taotlejal kanda andmed majapidamise kõikide põldude ja pärandniidu alade ning nendel tehtud põllumajanduslike tegevuste kohta, sealhulgas nende põldude ja pärandniidu alade kohta, millele KSM toetust ei taotleta. E-põlluraamatusse ei tule andmeid kanda tagasiulatuvalt, st enne 15. juulit tehtud põllumajanduslike tegevuste kohta. Seda võib teha, kuid see ei ole kohustuslik. KSM toetuse elektroonse põlluraamatu nõude täitmiseks piisab, kui e-teenusesse sisestatakse andmed alates 15. juulist. Rohkem infot KSM toetuse elektroonse põlluraamatu pidamise nõude kohta saab ökokavade juhendmaterjalist „Abiks taotlejale“, mille leiab PRIA kodulehelt.

Elektroonset põlluraamatut on võimalik pidada ka e-PRIA põldude haldamise teenuses. Teenus on tasuta ja aasta läbi avatud ning seda saavad kasutada kõik põllumajandustootjad. Infot põldude haldamise teenuses oleva põlluraamatu kasutamise kohta leiab PRIA kodulehelt.

18. juulil kell 10.30–12.00 toimub Zoomi keskkonnas veebiseminar „PRIA elektroonse põlluraamatu kasutamine“, kus räägitakse, milliseid võimalusi elektroonne põlluraamat pakub ning kuidas seda kasutada. Samuti räägivad PRIA spetsialistid, mida tuleb KSM toetuse taotlejatel e-põlluraamatu pidamise nõude juures tähele panna. Seminarile ei ole vaja eelnevalt registreerida ning kohtumine salvestatakse. 

Veebiseminari Zoomi link: https://us06web.zoom.us/j/88191723070

Meeting ID: 881 9172 3070

Kui teil on täiendavaid küsimusi toetuste kohta, palume helistada pindala- ja loomatoetuste infotelefonil 737 7679. Põldude haldamise teenuse ja e-põlluraamatu osas saab abi küsida, helistades PRIA põldude registri infotelefonil 737 7660 või kirjutades maa@pria.ee.

 

Palun jagage infot ka oma liikmete hulgas. Aitäh!

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 08.07.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.