Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-07-05 05:21:07)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 70 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 45 varavastast kuritegu, sealhulgas 33 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 29.

 

Juhtus neli inimkannatanuga liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati kolm joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

3. juulil teatati, et Mustamäel Mustamäe tee korteris 44-aastane mees tungis kallale oma 37-aastasele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kinni.

 

3. juulil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänava korteris 38-aastane mees tekitas oma 40-aastasele abikaasale vigastusi. Politsei pidas mehe kinni.  

 

Avaliku korra raske rikkumine

3. juulil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval 26-aastane mees lõi 29-aastast meest. Politsei pidas 26-aastase mehe kinni.

 

Vargused

3. juulil teatati, et Mustamäel E. Vilde tee korterist on varastatud arvuti MacBook. Tekitatud kahju ja juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

3. juulil teatati, et Kesklinnas on soojakusse sisse murtud ning varastatud seljakott ja erinevaid Metabo tööriistad. Tekitatud kahju on umbes 1100 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Harjumaa

 

Vargus

3. juulil teatati, et Maardus Kütte tänaval murti sisse kuuri ja varastati sealt muruniiduk McCulloch, musta värvi Classic jalgrattas ja kettasaag. Tekitatud kahju on umbes 800 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.  

 

Varguse katse

3. juulil teatati, et Lääne-Harju vallas Ohtu külas üritas 53-aastane mees varastada Volvo ekskavaatorist kütust. Politsei pidas mehe kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

3. juulil leiti 1959. aastal sündinud Prantsuse Vabariigi kodaniku käsipagasist kaks nuga. Üks nugadest on tsiviilkäibes lubatud, kuid ei ole lubatud kaasa võtta käsipagasis lennuki pardale, seega nuga võeti hoiule. Teine nuga on tsiviilkäibes keelatud külmrelv, mille mees loovutas vabatahtlikult. Mehele väljastati kutse ilmuda menetlustoimingutele ja ta lahkus lennuga Pariisi.

 

3. juulil esitas 1994. aastal sündinud Hondurase Vabariigi kodanik kehtetu Itaalia elamisloakaardi. Mehele koostati kinnipidamise protokoll ning ta toimetati kinnipidamiskeskusesse, kuni Itaaliast info saamiseni.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

1. juulil varastati Tartu linnas Nõlvaku tänaval kauplusest Nokia mobiiltelefon, kolm Samsungi tahvelarvutit. Kahju on ligi 860 eurot.

 

Politseile anti teada, et ajavahemikul 29. - 30. juuni varastati Tartu linnas Raadi alevis Keskuse teel kortermaja eest rattahoidlast jalgratta luku lõhkumise teel jalgratas Pro 29 Disc. Kahju on ligi 515 eurot.

 

Valgamaa

 

Vargus

Politseile anti teada, et ajavahemikul 22 – 29. juuni on Valga linnas Pagari tänaval eramu hoovist varastatud kaks elektrilist tõukeratas Xiaomi. Kahju on 878 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni prokuratuuri avalike suhete osakonnast Kairi Küngaselt telefonil 5556 4511 või e-posti aadressil kairi.kyngas@prokuratuur.ee

 

Piiriturvalisus

3. juulil kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Tartumaa ettevõtteid selgitamaks, kas seal töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Kokku kontrolliti ühte juriidilist ja üheksat füüsilist isikut ning avastati, et viie välismaalase töötamine ei olnud nõuetekohaselt maksu- ja tolliameti registrisse kantud. Info rikkumisest edastati maksu- ja tolliameti kolleegidele. Lisaks tuvastati, et kolm välismaalast viibisid Eestis seadusliku aluseta. Neile koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kolmeks aastaks ning määrati rahatrahvid.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

4. juulil sai politsei väljakutse Narva-Jõesuu linna, kus 52-aastase ema ja 34-aastase tütre vaheline konflikt oli füüsiliseks kasvanud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ähvardamine

3. juulil sai politsei teate, et Narvas ähvardas 41-aastane mees noaga teist meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus Narvas elav naine, kelle helistasid kelmid 3.juulil, ning väitsid, et tema tütar põhjustas liiklusõnnetuse, mille tõttu sai teine liikleja viga. Kelmid veensid naist sularaha välja võtma ja selle kelmidele üle andma, mida naine ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on üle 9000 euro.

 

Piiriturvalisus

3. juulil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine seitsmel Venemaa, kolmel Moldova ja ühel Usbekistani kodanikel. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

6. juunil teostasid Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud riiklikku järelevalvet Ida-Virumaa ettevõttes, et kontrollida töötamiseks väljastatud elamislubade õiguspärasust. Selgus, et ettevõttes töötas välismaalane ilma seadusliku aluseta. Ettevõttele määrati rahatrahv 3000 eurot.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 3. juuli päeval tekkis Hiiumaa vallas Palukülas Soobametsa tee 1. kilomeetril konflikt kahe mehe vahel, mille käigus ründas 43aastane mees 59aastast mees ja tekitas talle valu. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Järvamaa

 

Asja omavoliline kasutamine

Politseile anti teada, et 29. juuni õhtul võttis 38aastane mees Paide linnas omavoliliselt kasutada talle mittekuuluva sõiduauto BMW X5, põhjustas sellega avarii Paides Kase tänaval ja viis seejärel sõiduki esialgsesse kohta tagasi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.