Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ettevõtja esitleb: valgus- ja ehitusplaadid (2007-07-24 08:04:37)

 

AS Pärnu Kalur Holding müüb järgmisi plastist kattematerjale:

 

Polükarbonaat- ja polüvinüülkloriidplaadid
Polükarbonaat (PC) topeltplaat ja polüvinüülkloriid (PVC) hart-plastmaterjalist siledaid ja profiilplaate võib kasutada mittekandvate sisevaheseinte, välisseina- ja katuseplaatidena (kui nad ei pea kindlustama ehitatava objekti püsivust) kasvuhoonetes, talveaedade, lehtlate, varjualuste ja rõdude rajamisel, samuti alternatiivina teistele kattematerjalidele, sest tooted on korrosioonikindlad, rahele ja kemikaalidele vastupidavad, kõrgväärtuslikud ning kauakestvad.

 

Alljärgnevalt selgitame konkreetsemalt, millised on PC- ja PVC- plaatide eelised teiste läbipaistvate ehitusmaterjalide ees ja kus neid oleks otstarbekas kasutada. POLÜVINÜÜLKLORIIDIST ühekihilised, klaasselged, läbipaistvad, toonitud, siledad või profileeritud plastmaterjalist plaadid on valmistatud materjalist PVC hart. Siledad ja profiilplaadid on valmistatud “biaksiaalse (kaheteljelise) venitusega”. Nende paksus on 0,8…1,2 mm ja mahukaal 1300…1470 kg/m3. Plaadid kuuluvad DIN normidejärgi raskestisüttivate (DIN 4102-B1) ehitusmaterjalide klassi. Kuumuse käes need sulavad ja tilguvad mittepõlevana. Plaadid säilitavad oma vormipüsivuse temperatuurini 70 °C. Temperatuurini 400 °C ei eraldu toksilisi gaase. Saadaval on siledad, laineprofiilid 18/76, 35/94, 51/177 ja trapetsprofiilid 18/70, 32/207, 39/333.

Olenevalt paksusest ja löögitugevusest võib plaadid liigitada kolme klassi. Klassi ONDEX SUPER HR kuuluvad valgus- ja ehitusplaadid saavad valmistajatehasest 10- aastase garantii vastupidavuse suhtes raheteradele läbimõõduga kuni 40 mm, samuti korrosiooni-, ilmastikuja UV-kiirguskindluse suhtes. Nad on läbikukkumiskindlad ka 20 aasta pärast. Plaatide paksus on 1,20 mm. Löögikindlus ja killumurruta töödeldavus püsivad temperatuurini −40 °C. Tänu “ biaksiaalsele venitusele” on plaatide tõmbe/löögitugevus >1200 KJ/m2.

 

Kliendid on ONDEX SUPER HR tooteid hinnanud juba enam kui 30 aastat kõrgväärtuslike ning kauakestvate materjalidena ja need on edukalt kasutuses põllumajanduses ja tööstusehituses. Lõpptarbija jaoks on huvipakkuvaim klass EASYPLAST. See on ainulaadne ehitusmaterjal: sobib kasvuhoonete, varikatuste, terrassikatete, lehtlate, tuulekaitseseinte ja rõdude piirete valmistamiseks. Plaat on veidi õhem (ca 0,80 mm),  aga vaatamata sellele peab ta vastu kuni 20 mm raheteradele. Tootja annab materjalile 10- aastase garantii keemilise püsivuse, korrosiooni-, ilmastiku- ja UV-kiirguskindluse suhtes, 5-aastase garantii löögikindluse suhtes temperatuuril kuni −20 °C. “Biaksiaalne venitus” annab plaatidele tõmbe- ja löögitugevuse 700 KJ/m2. Klassi SOLLUX kuuluvad valgus- ja ehitusplaadid saavad samuti 10- aastase garantii vastupidavuse suhtes raheteradele (kuni 20 mm) ning korrosiooni-, ilmastikuja UV- kiirguskindluse suhtes. Nad on löögikindlad temperatuurini kuni –20 °C, töötlemisel killustusmurdu ei teki. “Biaksiaalne venitus” annab plaatidele tõmbe- ja löögitugevuse kuni 900 KJ/m2. Plaatide paksus on ca 1,00 mm. Kõik erinevate klasside PVC-plaadid on ühelt küljelt kaetud UV-kiirte tõkkekihiga, mida tähistab plaadil vastav markeering (sissepressitud tähis või märkkleebis). Plaadid on UV-koekstrudeeritud. Kuna PVC-plaadid on head soojusisolaatorid, võib neid seinte ja katuste katmisel kasutada kombinatsioonis koos sama profiiliga alumiiniumist või terasest laine- ja trapetsplaatidega.

 

Omaette klassi moodustab ONDEX BIO 2 −spetsiaalsed kasvuhooneplaadid. Materjal ei hallita ega sammaldu, ei meelita ligi baktereid ega termiite, on korrosioonikindel, “külmalt” painutatav, mis lubab ehitada kumeraid pindu, eilase läbi pikalainelist infrapunakiirgust, tagades samal ajal fotosünteesiks vajaliku nähtava valguse läbilaskvuse (ca 80 … 83%). POLÜKARBONAAT topeltplaat koosneb 2…6 läbipaistvast kihist, mis on ühendatud vertikaalsete vaheseintega. Olemas on ka nn M-struktuur. Plaadid on täiesti läbipaistvad, piimjad (opol-antiblend) või suitsuvärvilised (pruunikas läbipaistev). Võimalikud on ka erivärvid, nagu mereroheline või ookeanisinine. Valmistatakse eriomadustega plaate: Biocolor (sisekülg teise värvusega), Heatbock (vähendab katuseklaaside kütteefekti), Eskristall (vähem tundlik kriimustustele). Polükarbonaatõõnespaneelid paistavad silma väga hea temperatuuritaluvusega, olles temperatuuriskaala –40 … +115 °C (lühiajaliselt 130 °C) juures äärmiselt kõrge löögikindluse ja vormipüsivusega.UV – koekstrusioon PC baasmaterjalile sulatatakse homogeenselt peale kõrgkontsentreeritud UV- kaitsekiht. Sellel on järgmised omadused: baasmaterjal ja UV-kiht käituvad temperatuuride mõju suhtes ühtemoodi; kõrge löögikindlus; väikesed külmpainderaadiused; parem vastupidavus keskkonnamõjudele; säilitab vananedes omadused. Koekstrudeeritud PC-õõnespaneelidele tagab tootja 10-aastase garantii koltumise, vananemise ja rahehoogude (terad kuni 20 mm) suhtes. Vajaduse järgi on võimalik tellida kahelt poolt UV- kaitsekihiga kaetud ja suurema seinapaksusega paneele. PC-paneelidele saab tootmise käigus anda valguse läbilaskvuse 0…83%. Täiendav koekstrudeeritud kaitsekiht tõkestab kuni 380 mm lainepikkusega UV- kiirguse läbilaskvuse täielikult.  Lainepikkuse kasvades nimetatud piirist ülespoole tõuseb ka UV- kiirte läbilase, mis on vajalik fotosünteesiks. PC-õõnespaneelid võib siseküljelt katta MINI Drop vedelikukihiga, mis soodustab võimaliku kondensvee äravoolu. Vedelik tuleb kanda pinnale käsna või sobiva  pihustiga; kihti tuleb aeg-ajalt uuendada. Sarnane efekt saavutatakse ka Eiskristall tüüpi PC-paneelide kasutamisel. Polükarbonaadi molekulide keemiline ehitus ei mõjuta radari kiiri. Tänu plaadi kihilisusele on võimalik saavutada K-väärtus kuni 1,30 w/m2K, mis on eriti oluline tööstus- ja elamuehituses. PC-õõnespaneelid ei killustu ega murene, tänu millele on vigastuste oht inimesele välditud. Paneele on lüües, tõugates või kiviga visates praktiliselt võimatu kahjustada. Katsetamisel 130 km tunnikiirusega vastu paneeli lennanud jäähokilitter ei tekitanud sellele mingeid vigastusi. Tulepüsivuse seisukohalt on PC-plaadid raskesti süttivad. Kuumuse käes nad sulavad ja tilguvad mittepõlevatena, süttimistemperatuur on väga kõrge − ca 450 °C. Põlemisel tekib vähe suitsu ja toksilisi gaase. Õõnespaneele võib katuste ehitamisel kasutada ehitusnormidega ettenähtud suitsuavade katmiseks. Tulekahju ajal paneelid sulavad.

 

Et PVC- ja PC- plaatidest ehitised oleksid kvaliteetsed ja kauakestvad, peab töötlemis- ja paigaldusjuhistest täpselt kinni pidama. Tähelepanelik tuleb olla ka materjalide transportimisel, ladustamisel, lakkimisel/värvimisel ja puhastamisel. Jälgides kõiki vajalikke nõudeid ja norme, valmistab nende kasutamine rõõmu ja need teenivad kaua.

 

Allikas: Pärnu Kalur Holding AS

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.