Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikoolis käib vastuvõtt täiskäigul, populaarsust kogub Ringbiomajanduse õppekava (2024-06-27 06:55:23)


EMÜ peahoone. Foto: K. Kurm

 

Üliõpilaste vastuvõtt Eesti Maaülikooli on täies hoos ja alates sellest nädalast saab sisseastumisdokumente lisaks internetile esitada ka maaülikoolis kohapeal. Kõige populaarsem on praeguse seisuga Geodeesia, kinnisvara- ja maakorralduse bakalaureuseõppe õppekava, kus ühe õppekoha peale on esitatud pea neli avaldust.

Eesti Maaülikoolis saab kokku valida 18 bakalaureuse-, inseneriõppe, rakenduskõrghariduse, ning loomaarsti integreeritud õppekava ja 16 magistriõppekava vahel. Kõrghariduse I astmes on Geodeesia, kinnisvara- ja maakorralduse õppekava kõrval populaarsed veel Keskkonnaplaneerimine ja maastikukujundus, Veterinaarmeditsiin, Maaehitus, Loodusturism, aga ka uus õppekava Ringbiomajandus. Geodeesia, kinnisvara- ja maakorralduse õppekava on populaarne ka magistriõppes, olles Majandusarvestuse ja finantsjuhtimise ning Energiakasutuse õppekavade kõrval kolmandaks õppekavaks, kuhu on senini kõige rohkem avaldusi esitatud. „Tuleb märkida, et huvi magistriõpingute vastu on hetkel suurem kui seda varasematel aastatel ning selle üle on eriliselt hea meel,“ tunnistas Eesti Maaülikooli õppeosakonna juhataja Ina Järve.

Ina Järve sõnul on see tavapärane, et sisseastumisdokumentide esitamine hoogustub pärast jaanipäeva, kui värsketel koolilõpetajatel on lõpuaktused peetud ja jõutakse päriselt mõelda sellele, kuhu minna edasi õppima. “Eesti Maaülikool pakub väga head haridust keskkonnateemade ja maaeluga seotud valdkondades, oleme ju QS ülikoolide edetabeli järgi metsandust ja põllumajandust õpetavate ülikoolide seas maailmas 54. kohal. Lõuna-Eesti piirkonnas oleme me ka hinnatud inseneriõppe pakkuja,” viitas Järve.

“Sel aastal lisandus meie erialade hulka uus ringbiomajanduse õppekava, millel saab omandada teadmised ja oskused sellest, kuidas looduslikke ressursse keskkonnasõbralikul moel ja uute tehnoloogiate abil väärindada. On väga hea meel, et selle eriala on üliõpilaskandidaadid kiiresti üles leidnud,” ütles Ina Järve.

Sisseastumisdokumente saab Eesti Maaülikooli esitada veel ühe nädala jooksul, kuni 4. juulini. Lisaks sisseastumise infosüsteemile SAIS saab dokumente esitada ka ülikoolis  kohapeal, asume aadressil F. R. Kreutzwaldi 1a, Tartu. Dokumente võetakse vastu tööpäeviti kell 9-15 peahoone 00 korrusel õppeosakonna ruumides 0036 ja 0038. “Orientiiriks on majas suunaviidad, kuid kindlasti võib abi ja suunda küsida ka ülikooli töötajatelt,” ütles Järve.

Õppekavade tutvustused ja info vastuvõtutingimuste kohta leiab Eesti Maaülikooli kodulehelt https://www.emu.ee/sisseastujale/.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 27.06.2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.