Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti pühadeaegsed sündmused (2024-06-26 05:52:09)

 

Möödunud pühadel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 167 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 60 varavastast kuritegu, sealhulgas 46 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 149.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 104 joobekahtlusega sõidukijuhti ja juhtus 27 inimkannatanutega liiklusõnnetust.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 89 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 31 681 sõjapõgenikul. Lisaks taotlesid 11 Ukraina kodanikku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Vägivald võimuesindaja vastu

24. juunil teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänava baaris 31-aastane mees lõi 30-aastast politseiametnikku. Politsei pidas mehe kinni.

 

Kehalised väärkohtlemised

21. juunil teatati, et Lasnamäel Narva maanteel tekkis konflikt, mille käigus 27-aastane mees tekitas 24-aastasele mehele vigastusi.

 

21. juunil teatati, et Kristiines Seebi tänava korterisse murdsid sisse viis seni tuvastamata inimest ning nad varastasid raha, riideid ja PlayStationi. Teate kohaselt lasti selle käigus 20-aastasele mehele pipragaasi ja seoti ta kinni ning mees sai vigastusi. Tekitatud kahju, juhtumi täpsemad asjaolud ja kuriteokoosseis, mille alusel menetlus läbi viiakse, on selgitamisel.

 

21. juunil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval 34-aastane mees lõi 27-aastast turvameest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

22. juunil teatati, et Mustamäel E. Vilde tee korteris alkoholijoobes 50-aastane mees lõi enda 48-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

 

22. juunil teatati, et Lasnamäel Mustakivi tee kinnises hoovis tungisid neli inimest kallale 24-aastasele mehele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

23. juunil teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel kaks seni tuvastamata inimest lõid 31-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval kaks seni tuvastamata inimest tungisid kallale 40-aastasele mehele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

23. juunil teatati, et Haaberstis Järveotsa tee korteris 36-aastane mees lõi oma 33-aastast elukaaslast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel. 

 

23. juunil teatati, et Lasnamäel Muhu tänava korteris 45-aastane mees lõi enda 43-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni.

 

24. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval seni tuvastamata inimene lasi 39-aastasele mehele pipragaasi näkku ja lõi teda jalaga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

24. juunil teatati, et Haaberstis Õismäe tee korteris tekkis 38-aastase mehe ja tema 41-aastase elukaaslase vahel konflikt. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

 

Kelmus

24. juunil teatati, et 77-aastane mees sai kõne, milles väideti, et tema tütar on sattunud liiklusõnnetusse. Väidetavalt helistati saatkonnast ning paluti raha ravikulude katteks. Mees andis oma kodus petturile 2000 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

21. juunil teatati, et Haabneeme alevikus Hundi tee majas 34-aastane mees tungis kallale oma 32-aastasele abikaasale. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

22. juunil teatati, et Manniva külas majas tekkis konflikt 24- ja 37-aastaste meeste vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

23. juunil teatati, et Maardus Päevalille tee majas 52-aastane mees tungis kallale 51-aastasele naisele. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

 

Varguse katse

21. juunil teatati, et Rae vallas Karla küla ehitusobjekti soojakusse murdsid sisse 24- ja 30-aastane mees, kes tahtsid varastada ehitustarvikuid. Politsei pidas mehed kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vägivald võimuesindaja vastu

24. juunil teatati, et Maardus Oravasaba tee majas väljakutse ajal kahtlustatav haaras politseiametniku vestist ja üritas teda ruumist välja tõugata, mille käigus politseiametnik sai vigastada. Politsei pidas mehe kinni.

 

Piiriturvalisus

21. juunil koostati 1995. aastal sündinud Gruusia kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kuueks kuuks, kuna mees viibis Eestis ebaseaduslikult 83 päeva.

 

24. juunil koostati 2003. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodanikule piiril väljastatud sisenemiskeeld, peeti kinni ja toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse, kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

 

24. juunil koostati 2002. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodanikule piiril väljastatud sisenemiskeeld, peeti kinni ja toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse, kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Avaliku korra raske rikkumine

24. juunil sai politsei teate, et Elvas külapoe juures vehkis mees relvataolise esemega ning noris kohalike noormeestega tüli. Noorukid eemaldusid mehest ning helistasid häirekeskusesse. Politsei tabas joobes mehe ning tema põuest leiti õhkrelv. Mees peeti kinni ning viidi Tartu Vanglasse.

 

Süütamine

22. juuni õhtupoolikul sai häirekeskus teate, et Tartus Soola tänaval tuleb tualettruumist suitsu. Päästjad kustutasid tulekahju ning politsei selgitab kriminaalmenetluses selle täpsemaid tekkepõhjuseid ja asjaolusid.

 

Viljandimaa

 

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 24. juunit teatati, et Viljandis Luha tänaval läksid kaklema elukaaslased. Sündmuskohale reageerinud politseinikud pidasid joobes mehe kinni ning viisid ta esmalt kainenema. Naise tervise vaatasid üle meedikud, haiglaravi ta ei vajanud. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Võrumaa

 

Vägivald võimuesindaja vastu

23. juunil ründas 79-aastane mees Võru vallas ametikohustusi täitnud piirivalvurit. Mees peeti kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine neljal Venemaa, kahel Valgevene, ühel Ukraina, viiel Moldova ja ühel Serbia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid, et Saatse piiripunkti parklas manööverdab auto, mis kohati ka piiriribale sõitis. Piiripatrull pidas masina kinni ning asjaolude selgitamisel ilmnes, et tegemist oli taksojuhiga, kes piirkonnaga tutvuma oli tulnud peale klientide piiripunkti viimist, ent eksis siis piiriribale. Juhile tehti suuline hoiatus ning talle selgitati piirialal liikumise reegleid ja nõudeid.

 

23. juunil tuvastas Saatse kordoni radarvaatleja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Võrumaal Setomaa vallas Pattina külas. Kaks inimest peeti kinni ning toimetati menetlustoiminguteks kordonisse. Tegu oli Venemaa kodanikega, kes palusid rahvusvahelist kaitset.

 

Möödunud nädala lõpul kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Valgamaa ettevõtteid selgitamaks, kas sel töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Kokku kontrolliti 14 juriidilist ja  95 füüsilist isikut ning avastati, et 11 välismaalase töötamine ei olnud nõuetekohaselt maksu- ja tolliameti registrisse kantud. Info rikkumisest edastati maksuameti kolleegidele.

 

24. juunil avastasid piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse ühe jeti poolt. Inimene peeti kinni ning toimetati menetlustoiminguteks kordonisse, kus talle 200-eurone rahatrahv määrati.

 

24. juunil kontrollisid Mustvee kordoni piirivalvurid järvel liikunud väikelaeva ning avastasid, et juhil ei olnud esitada isikut tõendavat dokumenti ning lisaks ei olnud paadis inimeste arvule vastavat hulka päästeveste. Juhile määrati rikkumise eest 100-eurone rahatrahv.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.


IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

24. juunil anti politseile teada, et Narvas Rahu tänaval lõi naine enda elukaaslast. Politseinikud pidasid naise kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

24. juunil laekus politseile teada, et Narvas Viru tänaval lõi alkoholijoobes mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

24. juunil teatati politseile, et Narva-Jõesuus lõi 45-aastane mees 66-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

24. juunil sai politsei väljakutse Narvas A.Puškini tänavale, kus 47-aastane mees lõi enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

24. juunil sai politsei väljakutse Alutaguse valda Konsu külla, kus alkoholijoobes 46-aastane mees lõi konflikti käigus 19-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

24. juunil teatati politseile, et Narva-Jõesuus on 43- ja 41-aastane mees noahaavadega. Mehed viidi haiglasse. Teo toimepanija ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

24. juunil laekus politseile teade, et Sillamäel on kahe naise vahel füüsiline konflikt. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

23. juunil anti politseile teada, et Narvas A.Puškini tänaval lõi 22-aastane mees 20-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

23. juunil anti politseile teada, et Sillamäel Hariduse tänaval on alkoholijoobes 75-aastane mees, keda on löödud. Teo toimepanija ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. juunil sai politsei väljakutse Kohtla-Järvel Keskallee tänaval asuvasse kauplusesse, kus alkoholijoobes 39-aastane mees ründas turvatöötajat. Politseinikud pidasid ründaja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. juunil laekus politseile teade, et Narvas Võidu prospektil lõi 43-aastane naine ühise alkoholitarvitamise käigus enda elukaaslast. Politseinikud pidasid naise kahtlustatavana kinni ning meedikud viisid mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. juunil sai politsei teate, et Narvas Kooli põik lõi 41-aastane mees enda elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

21. juunil teatati politseile, et Narvas A.Puškini tänaval lõi 19-aastane naine konflikti käigus enda eakaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Eesti Vabariigi ametliku sümboli teotamine

24. juunil sai politsei teate, et Narva-Jõesuus rüvetas 20-aastane mees Eesti riigi lippu. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politseile teatati 24. juuni öösel kella ühe paiku, et Lääne-Virumaal Kadrina alevikus jaanitulel lõi 39-aastane alkoholijoobes mees kahte jaanitulel viibinud külalist. Turvatöötaja pidas ründaja kinni. Politsei toimetas mehe kainenema. Kannatanud abi ei vajanud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

23. juunil anti politseile teada, et Tapa linnas toimus kahe mehe vahel konflikt. Politseinike saabudes olid osapooled rahunenud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

23. juunil sai politsei väljakutse Haljala alevikku, kus 25-aastane mees tõukas tüli käigus enda elukaaslast, mille tagajärjel sai naine viga. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

23. juunil laekus politseile teade, et Rakveres J. Kunderi tänaval asuvas kortermajas löödi 47-aastast meest. Politseinike saabudes oli lööja lahkunud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

22. juunil teatati politseile, et Rakveres Lembitu tänaval lõi 36-aastane mees tüli käigus 38-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus
23. juunil anti teada, et Rakveres Küti tänaval varastati lukustamata korterist elektritõukeratas koos laadijaga, kott nelja õngega, Iphone 11 pro ja kott koos trummiga. Vargusega tekitatud kahju on umbes 1000 eurot.

 

Piiriturvalisus

Pühade ajal tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise seitsmel Venemaa, ühel Iisraeli, Moldova ja Ukraina kodanikel. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

21. juunil avastasid piirivalvurid ajutise kontrolljoone ebaseadusliku piiriületuse Narva jõel suunaga Eesti-Vene-Eesti. Väikelaeva juhile määrati 120-eurone rahatrahv.

 

21. juunil ei olnud kaks inimest Narva veehoidlalt jetiga tagasituleku registreerinud hiljemalt pool tundi enne päikeseloojangut. Piirivalvurid võtsid jetijuhiga ühendust, kes enda sõnul oli unustanud tagasi registreerida. Juhile määrati rahatrahv 80 eurot.

 

24. juunil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Peruu kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult neli päeva, neist kaks Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 600-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR


Järvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 23. juunil tekkis Türi vallas Särevere alevikus kortermaja juures kahe tuttava vahel konflikt, mille käigus alkoholijoobes 44aastane mees lõi teist meest ja tekitas talle valu. Politsei pidas 44aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Vargus

Politseile anti teada, et ööl vastu 18. juunit varastati Türi vallas Särevere alevikus Põllu tänavalt eramu hoovist ettevõttele kuuluv järelhaagis Brentex-Trailer registreerimisnumbriga 987YJD. Kahjusumma on selgitamisel.

 

Läänemaa

 

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 23. juuni keskpäeval tekkis Haapsalu linnas Posti tänaval konflikt, mille käigus lõi hetkel tuvastamata inimene 43aastast meest, kes sai viga. Kiirabi toimetas 43aastase mehe tervisekontrolliks Läänemaa haiglasse. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Politsei sai teate, et 23. juuni öösel tekkis Haapsalu linnas Uuemõisa alevikus kortermaja läheduses konflikt seal ühiselt alkoholi tarvitanud seltskonnas ja konflikti käigus läks 35aastane naine kallale teisele naisele. Politsei pidas 35aastase naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Eesti Vabariigi ametliku sümboli teotamine

24. juuni hommikul sai politsei teate, et Haapsalu linnas Metsa tänaval on kortermaja küljest võetud Eesti lipp koos lipuvardaga ja kolm noormeest liiguvad lipuga Haapsalu linnas nii, et lipp lohiseb vahepeal mööda maad. Politsei tuvastas kaks 24aastast noormeest ning 20aastase noormehe, kes olid lipu pannud kraavi truubi sisse. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 24. juunil läks Tori vallas Suigu külas kortermaja ees tuvastamata mees kallale 52aastasele mehele ja lõi teda nuialaadse esemega. Kiirabi andis 52aastasele mehele esmaabi. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 24. juunil Rapla linnas korteris tekkis konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus lõi alkoholi tarvitanud 27aastane mees elukaaslast ja tekitas talle valu.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.