Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis toimub täna niitmispäev (2024-06-25 11:10:33)


Mullune niitmispäev Maaülikoolis

 

Täna, 25. juunil toimub Eesti Maaülikoolis niitmispäev, mis tutvustab heina niitmise traditsioonilisi ja kaasaegseid viise ning elurikkust ülikooli linnakus.

 

Sille Rebase, Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli strateegia juhi sõnul on niitmispäeva üldine eesmärk suurendada inimeste teadlikkust elurikkuse teemal. „Tutvustame osalejatele oma linnakus niitmata alal leiduvaid taimeliike, räägime elurikkuse hoidmise vajadusest ning sellest, kuidas hoida elurikkust oma koduaias. Eelmisel aastal võtsime elurikkuse toetamise linnakus veelgi süsteemsemalt käsile, loendasime linnakus leiduvaid liike ja nüüdseks on meil valminud ka Eesti Maaülikooli Tähtvere linnaku elurikkuse hoidmise kava,“ selgitas Rebane.

 

Linnakus kasvavaid taimi tutvustab huvilistele Marika Kose Eesti Maaülikooli elurikkuse ja loodusturismi õppetoolist. Vikatiga niitmist juhendab Indrek Kuuben Eestimaa Looduse Fondist. Kavandatud on ikka tõsine talgutööpäev, plaan on niita hein ära maaülikooli kogukonnaaia taguselt niidualalt.

 

Niitmispäeval on kohal ka Eesti Põllumajandusmuuseum põneva niidumasina eksponaadiga näituselt „Kui aeg on kasin, siis leiuta masin“. Muuseumi juhendamisel toimub ka töötuba heinarõugu tegemiseks. Lisaks tutvustatakse heinatööriistu.

 

Lisaks Põllumajandusmuusemi isetehtud niiduki eksponaadile demonstreerib Tatoli AS niidupäeval uue generatsiooni traktorit koos liblikniiduki komplektiga ja väiksemat traktorit koos purustajaniidukiga.

 

Niidupäeva tegevused algasid Eesti Maaülikooli kogukonnaaia juures (Kreutzwaldi 1a) kell 10 ja kestavad kuni kella 15ni.

  

Talgulised päeva jooksul janu tundma ei pea ning kõiki varasemalt registreerunud talgulisi ootab soe supp.

 

Tutvu niidupäeva programmiga maaülikooli kodulehel. Silma saab üritusel peal hoida ka Facebookis.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 25. juuni 2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.