Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu laulu- ja tantsupeol on kasutusel pandinõude süsteem (2024-06-14 13:50:56)


Pandinõud Tartus. Foto: Evelin Lumi

 

Tartu 2024 laulu- ja tantsupeol kasutatakse nii esinejate toitlustusalal kui ka toidu- ja kaubandusalal ainult korduskasutusnõusid ja söögiriistu.

 

Laulu- ja tantsupeol toitu või jooki ostes tuleb külalistel pandinõude eest maksta lisaks 2 eurot pandiraha. Ka söögiriistad on korduskasutatavad, aga nende eest panti maksma ei pea. Tühjad nõud ja söögiriistad tuleb viia lähimasse pandinõude tagastuspunkti.

 

“Iga pandinõud saab kasutada ligikaudu 100 korda. See tähendab 100 ühikut vähem ühekordseid nõusid,” selgitas korduskasutusnõude partner Eesti Pandipakendi tegevjuht Kaupo Karba.

 

Tagastustelkides saab pandiraha tagasi sularahas, tagastusautomaate kasutades laekub raha pangakaardile. Arvestada tuleb sellega, et raha laekumine pangakontole võib võtta kuni 5 tööpäeva. Tantsupeo alal on 2 pandinõude tagastustelki ja 1 tagastusautomaat. Laulupeo alal on 3 tagastustelki ning 6 automaati.

 

Korduskasutusnõude süsteem on üks meede Tartu laulu- ja tantsupeo keskkonnamõju vähendamiseks. Teiseks olulise mõjuga tegevuseks on jäätmete liigiti kogumine, mida toetavad kohapeal rohesaadikud. Teiste peonädala kestlike põhimõtetega saab tutvuda kodulehel 2024.tartulaulupidu.ee/rohejuhis/

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.