Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu laulu- ja tantsupidu julgustab peolisi keskkonnahoidlikult liikuma (2024-06-12 10:15:15)


Laulupeo ala kaart 2024

 


Tantsupeo ala kaart 2024

 

16.-22. juunil pakub Tartu linnatransport lauljatele, tantsijatele ja muusikutele Tartu laulu- ja tantsupeo käepaela ettenäitamisel linnaliinibussides tasuta sõiduõigust. Peo ajaks luuakse lumepargi ja lauluväljaku juurde täiendavad rattaparklad.

 

“Tantsijate prooviperiood on pikk ja liikumist Tartu Ülikooli staadioni ja lumepargi vahel palju, mistõttu saavad nemad ka kogu tantsupeo eelseks ajaks tasuta sõiduõiguse,” rääkis tantsupeo projektijuht Ave Rosenberg. Lauljad ja muusikud saavad käepaelad kätte alates 17. juunist ning neil on võimalik linnaliinibussides sõita kogu peonädala.

 

Tartu tantsupeol luuakse täiendav valvega rattaparkla Muuseumi tee poolse A-sissepääsu juurde, mis on avatud 16. juunil kell 15-23. Lähedal on ka linnarataste parklad ja Bolti tõukerataste parkimisala. Lisaks pääseb tantsupeole mugavalt linnaliinibussiga, lumepargile lähimad peatused on Peetri kirik, Roosi, Jänese ja Eesti Rahva Muuseum. Avatud on ka Eesti Rahva Muuseumi B- ja C-parkla, kus tuleb arvestada kehtiva liikluskorraldusega. Invaparkla asub A-sissepääsu juures.

 

Tartu laulupeol luuakse täiendav rattaparkla, mis on avatud 22. juunil kell 8-23. Parkla kõrvale laieneb ka linnarataste ja Bolti tõukerataste parkimisala. Linnaliini bussiga tulles on lauluväljakule lähimad peatused Laululava, Tuglase, Hurda ja Kreutzwaldi. Autode parkimiskohtade arv lauluväljaku ümbruses on piiratud ning esinejatel ja külalistel ei ole võimalik kasutada lauluväljaku alumist parklat. Invaparkla asub B-sissepääsu juures.

 

Laulu- ja tantsupeo ajal on A-sissepääsude juures avatud ka valvega parkla lapsevankritele.  

 

Kogu transpordiga seotud info koos laulu- ja tantsupeo ala kaartidega leiab tartulaulupidu.ee leheküljelt.

 

Korraldajad rõhutavad, et laulu- ja tantsupeole tulles tasub varuda aega. Külalisi on palju, mistõttu võtab piletite kontrollimine tavapärasest rohkem aega.

 

Tartu 2024 laulu- ja tantsupeo nädal toimub 16.-22. juunil kultuuripealinnas. Tantsupidu “Juure juures” 16. juunil kell 16 ja kell 20 Tartu lumepargis, rongkäik 22. juunil kell 16 südalinnast lauluväljakule ja laulupidu “Õnn ja rõõm” 22. juunil kell 18 lauluväljakul. Tantsupeo kunstiline juht on Kristel Maruste ja laulupeo kunstiline juht Küllike Joosing. Kogu peonädala programmi leiab kodulehelt tartulaulupidu.ee.

 

Laulu- ja tantsupeo korraldamist toetavad A. Le Coq, Coop Tartu, Premia/Tallinna Külmhoone, Delfi, Ascar Tartu, Sokisahtel, Danpower, Eesti Rahvusringhääling ja Klassikaraadio ning mitmed teised head koostööpartnerid.  

 

Allikas: Tartu LV 12.06.2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.