Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-06-10 13:56:11)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 268 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 127 varavastast kuritegu, sealhulgas 97 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 161.

 

Toimus 18 inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 54 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 124 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 30 277 sõjapõgenikul. Lisaks taotlesid 24 Ukraina kodanikku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Avaliku korra raske rikkumine

8. juunil teatati, et Mustamäel Keskuse tänaval 43-aastane mees tungis kallale 36-aastasele mehele. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politsei pidas mehe kinni.

 

Kehalised väärkohtlemised

7. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kari tänaval tekkis konflikt, mille käigus 34-aastane mees tekitas mehele vigastusi. Politsei pidas mehe kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

7. juunil teatati, et Nõmmel Lauliku tänava majas tekkis konflikt, mille järel 78-aastane mees lõi oma 54-aastast tütart.

 

8. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänava korteris alkoholijoobes 23-aastane mees lõi oma 22-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni.

 

8. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänava korteris tekkis konflikt 53-aastase mehe ja tema naabrimehe vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele vigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

8. juunil teatati, et Kesklinnas Pirita teel lõi 34-aastane mees korduvalt 41-aastast meest. Politsei pidas mehe kinni.

 

9. juunil teatati, et Lasnamäel Läänemere tee korteris 35-aastane mees tungis kallale oma 40-aastasele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kinni.

 

9. juunil teatati, et Põhja-Tallinna kasiinos 36-aastane mees lõi 40-aastast meest.  

 

9. juunil teatati, et Kristiines Kotka tänava korteris tungisid kuus seni tuvastamata meest kallale 39-aastasele mehele ja 22-aastasele naisele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

9. juunil teatati, et Lasnamäel Punase tänava korteris 37-aastane mees lõi oma 38-aastast õde. Politsei pidas mehe kinni.

 

9. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänava korteris tungis 46-aastane naine kallale 42-aastasele mehele. 

 

Vargused

8. juunil teatati, et Kesklinnas Laulupeo tänava korterist varastati autovõtmed, rahakott koos dokumentide ja sularahaga ning seljakott arvutiga. Tekitatud kahju ja juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

8. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval murti sisse oranži Volkswagen Passat B4 autosse ning varastati kolm automakki. Tekitatud kahju ja juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kelmus

7. juunil teatas 65-aastane naine, et tema 95-aastane ema sai kõne, milles väideti, et tema tütar on sattunud liiklusõnnetusse. Väidetava liiklusõnnetuse teise kannatanu ravikulude katteks oli vaja maksta 25 000 eurot. 95-aastane naine andis oma kodus petturile 19 000 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

9. juunil teatati, et Viimsis Leppneeme küla majas kaks seni tuvastamata meest tekitasid 39-aastasele mehele vigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

9. juunil leiti 1971. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodaniku käsipagasist teleskoopnui ja tsiviilkäibes keelatud nuga. Keelatud esemed võeti ära ning mees ei jõudnud väljuvale lennule.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Looma julm kohtlemine

Politseile laekus teade, et Jõgeva linnas Jaama tänaval lõi 54-aastane mees koera jalaga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel. 

 

Tartumaa

 

Looma julm kohtlemine

Politseile laekus teade, et Nõo vallas Voika külas tuvastasid PTA ametnikud hukkunud loomade korjused. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses. 

 

Vargused

4. juunil avastati, et Tartus Hobuseraua tänava ehitusobjektilt on varastatud tööriistu. Kahju on umbes 610 eurot. 

 

30. mail varastati Tartus Tamme puiesteel garderoobi jäetud iPhone 11 mobiiltelefon. Kahju on 300 eurot. 

 

30. mail avastati, et Tartus Anne tänava kortermaja rattaparklast on varastatud jälgratas Torpado. Kahju on 350 eurot. 

 

28. mail avastati, et Tartus Kalevi tänavalt on varastatud posti külge lukustatud jalgratas. Kahju on 500 eurot. 

 

Politseile teattai, et Tartus Sõpruse puiestee kortermaja keldrist on varastatud tööriistu ja muid esemeid. Kahju on selgitamisel. 

 

Omastamine

Politseile laekus teade, et Tartus Nooruse tänava eramust on minema viidud lihvija. Kahju on 2500 eurot. 

 

Valgamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

8. juunil sai politsei väljakutse Valgas Telliskivi tänavale, kus 35-aastane mees oli rünnanud 73-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni ning juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses. 

 

Võrumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

8. juunil sai politsei väljakutse Võrus Väike tänavale, kus joobes 61-aastane mees oli löönud oma eksnaist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses. 

  

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine ühel Venemaa, ühel Kongo ja neljal Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

7. juunil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riigist lahkuda soovinud Valgevene sõiduauto ja selle Venemaa kodanikust juhti ning avastasid, et juhi poolt esitatud juhiluba on võltsitud. Kuna juht oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse, siis kriminaalmenetlust ei alustatud. Ta tasus riigituludesse 500-eurot.

8. juunil avastasid Saatse kordoni piirivalvurid, et piiriribal liigub jalgrattaga mees. Piirivalvurid tuvastasid, et tegemist oli Hollandi kodanikuga, kes sattus piiriribale ekslikult. Talle selgitati piirialal liikumise nõudeid ja reegleid ning piirivalvurid piirdusid suulise hoiatusega.

8. juunil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riiki siseneda soovinud Ukraina sõiduautot ühes juhiga ning avastasid, et ukrainlase esitatud liikluskindlustuse poliis on võltsing. Kuna juht oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse, siis kriminaalmenetlust ei alustatud. Ta tasus riigituludesse 500-eurot.

10. juunil avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist väljuval suunal Venemaa kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 744 päeva, neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati kaheks ja pooleks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 180-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

10. juunil laekus politseile teade, et Narvas Tallinna maanteel lõi 48-aastane alkoholijoobes mees enda venda. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. juunil reageeris politsei väljakutsele Sompas, kus konflikti käigus alkoholijoobes mees tegi penumorelvaga mitu lasku kannatanu suunas. Meedikud viisid kannatanu haiglasse ning politseinikud pidasid laskja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. juunil teatati politseile, et Narvas Partisani tänaval lõi alkoholijoobes 22-aastane mees 20-aastast meest. Lööja peeti kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. juunil sai politsei väljakutse Ahtmes Estonia puiesteele, kus alkoholijoobes 44-aastane mees lõi enda elukaaslast. Mees peeti kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. juunil laekus politseile teade, et Alutaguse vallas tekkis ühise alkoholitarvitamise ajal konflikt, mille tagajärjel lõi 44-aastane mees terariistaga 38-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. juunil teatati politseile, et Narvas ründas 44-aastane mees enda elukaaslast. Ründaja peeti kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

8. juunil laekus politseile teade, et Narvas Kangelaste prospektil lõi seni tuvastamata mees 50-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

7. juunil sai politsei väljakutse Sillamäel Viru puiesteele, kus 35-aastane mees lõi 73-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Avaliku korra rasked rikkumised

8. juunil kell 19.17 sai politsei väljakutse Ida-Virumaale Toila valda, kus 40-aastane mees ähvardas pargis inimesi ja tegi relvast laske. Politseinikud andsid mehele korduvalt korraldusi relv maha panna, kuid ta eiras seda, laadis relva uuesti ning hakkas seda politseinike poole suunama. Ohu kõrvaldamiseks kasutas politseinik teenistusrelva, millest üks lask tabas meest rindkerre. Politseinikud andsid mehele esmaabi kiirabi saabumiseni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses. 

 

8. juunil anti politseile teada, et Narvas A. Puškini tänaval ähvardas 46-aastane mees terariistaga inimesi. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

8. juunil teatati politseile, et Väike-Maarja vallas lõi alkoholijoobes 54-aastane mees enda abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

8. juunil laekus politseile teade, et Rakveres Veski tänaval löödi 38-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

8. juunil anti politseile teada, et Rakveres Võidu tänaval lõid seni tuvastamata isikud 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

8. juunil sai politsei teate Kadrina alevikust, kus ühise alkoholitarvitamise käigus lõi 53-aastane mees 42-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

  

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kuuel Venemaal kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

8. juunil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Grenada kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult kolm päeva, neist kõik Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati neljaks kuuks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 200-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

9. juunil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Moldova kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 32 päeva, neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati kuueks kuuks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 160-eurone rahatrahv.

 

9. juunil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Usbekistani kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult viis päeva, neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 200-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid suundus inimene Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 8. juuni öösel tõukas Türil Kohtu tänaval korteris alkoholijoobes 63aastane mees tööülesandeid täitvat kiirabi töötajat. Politsei pidas mehe kinni.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politseile teatati, et 9. juunil lõi Lääneranna vallas Varbla külas 43aastane naine teist naist. Sündmuse asjaolud on selgitamisel.

 

Vargus

Politsei sai teate, et ööl vastu 10. juunit üritati Pärnus Lemmetsa külas varastada maja hoovist sõiduautot Audi A4 Avant. Vargus jäi sekkumise tõttu lõpule viimata ning politsei pidas varguses kahtlustatavana kinni 38aastase mehe.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.