Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Regionaalminister kohtus Moldova põllumajandusministriga (2024-06-10 05:33:35)


Regionaalminister Piret Hartman ja Moldova põllumajandusminister
Vladimir Bolea

 

Ministrid arutasid koostöövõimalusi põllumajandusvaldkonnas ja allkirjastasid koostöötegevuskava aastateks 2024-2026.

 

Moldova on huvitatud Eesti kogemusest põllumajandus- ja toidusektori vastavusse viimisel Euroopa Liidu standarditega. „Eesti toetab täielikult Moldova integratsiooni Euroopa Liitu. Toetame valitsustevahelise konverentsi avamist Moldovaga ja ühinemisläbirääkimiste kiiret alustamist. Moldova arengu, julgeoleku ja reformide toetamine on meie jaoks väga tähtis,“ rääkis regionaalminister Piret Hartman.

 

Eesti on jätkuvalt huvitatud viimasest põllumajandusteemalisest mestimisprojektist Moldovas. Ministrid allkirjastasid ka koostöötegevuskava aastateks 2024-2026. „Mul on hea meel, et meie riikide vahel on palju ühiseid huvipakkuvaid teemasid. Loodan, et tegevuskava kutsub esile palju viljakaid projekte,“ lisas Hartman.

 

2024. aasta kahe kuuga on eksporditud Moldovasse 357 340 euro väärtuses Eesti päritolu kaupa, millest ligi 85 protsenti oli külmutatud kala ja ülejäänud oli juust.

 

Samal ajal imporditi Moldovast 426 070 euro eest kaupu, millest 76 protsenti moodustas alkohol ja vesi ning 13 protsenti leiva- ja saiatooted.

 

Moldova delegatsioon eesotsas põllumajandusminister Vladimir Bolea’ga külastas visiidi käigus veel Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) Tartu kontorit ja E-Piima piima tootmistehast.

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.