Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-06-07 04:35:02)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 93 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 54 varavastast kuritegu, sealhulgas 40 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 22.

 

Juhtimiselt kõrvaldati seitse joobekahtlusega sõidukijuhti. Juhtus neli inimkannatanutega liiklusõnnetust.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn 

 

Kelmused

5. juunil teatati, et 82-aastane mees kõne, milles väideti, et tema poja naine sõitis autoga otsa kahele vales kohas teed ületanud jalakäijale ning üks jalakäijatest vajab viivitamatult kuluka operatsiooni läbiviimiseks raha. Kannatanu andis oma kodus petturile 10 000 eurot.

 

5. juunil teatas 76-aastane naine, et talle helistas vene keelt kõnelev inimene, kes väitis, et tema lapselaps on sattunud Saksamaal liiklusõnnetusse. Väidetavalt olevat lapselaps ületanud teed punase tulega ning auto alla jäänud, roolis oli olnud rase naine, kes on õnnetuse järel raskes seisundis. Seejärel vestles naisega vene keeles inimene, kes väitis, et on medõde ja selgitas, et sõiduki juhi operatsiooni jaoks on vaja 70 000 eurot. Naine andis petturile ümbrikuga 3000 eurot.

 

Röövimine

5. juunil teatati, et Mustamäel Sütiste tee garaažide juures kaks seni tuvastamata meest ähvardasid 19-aastast meest noaga, lasid mehele gaasi näkku ning varastasid mobiiltelefoni, kõlari ja jalgratta. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahju on selgitamisel.

  

Piiriturvalisus

5. juunil lahkus Istanbuli 1984. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik. 18. mail oli mehele koostatud ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitse päeva jooksul ja kohaldatud Schengeni sissesõidukeeld kolmeks aastaks. Mees ei täitnud vabatahtlikku lahkumisettekirjutust ning 28. mail koostati talle lahkumiskohustuse sundtäidetav protokoll väljasaatmiseks kodakondsusjärgsesse riiki.


PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

2. juuni hommikul avastati, et Tartus Sõpruse puiestee kortermaja rattaparklast on varastatud lukustatud jalgratas Scott. Kahju on selgitamisel.

 

Kehaline väärkohtlemine

5. juunil sai politsei väljakutse Rahingele, kus 40-aastane mees oli löönud tüli käigus oma ema. Meedikud andsid naisele esmaabi koha peal. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt kainenema. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Vargus

Politseile laekus teade, et maikuu lõpus varastati Viljandi vallast ettevõttele kuulunud Opel Combo numbrimärgiga 331BVR. Kahju on 3000 eurot.

 

Piiriturvalisus

5. juunil kontrolliti Koidula piiripunktis Eesti kodanikku ning avastati, et tema pagasi hulgas on kolm temale mittekuuluvat Venemaa mootorsõiduki registreerimistunnistust. Kuna mees selgitusi nende dokumentide kohta anda ei osanud, võeti need hoiule ning peale menetlustoiminguid lubatud mehel siseneda Eestisse.

 

5. juunil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Tartu linna ja maakonna ettevõtteid selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 28 juriidilist ning 53 füüsilist isikut. Kontrollkäigul avastati, et viie inimese töötamine oli registreerimata maksu- ja tolliameti töötamise registris. Info rikkumistest edastati maksuameti kolleegidele.

 

5. juunil tõkestati Kagu piiripunktides Eestisse sisenemine kahel Ukraina ja ühel Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

5.juunil anti politseile teada, et Narvas Partisani tänaval lõi alkoholijoobes 25-aastane mees 43-aastast meest. Lööja peeti kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

5. juunil märkasid Narva kordoni piirivalvurid, et Narva jões ujub inimene. Piirivalvurid vestlesid inimesega ning tema suhtes piirduti suulise hoiatusega.

 

5. juunil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Venemaa kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult kolm päeva, neist kaks Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati üheks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile ja 700-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

5. juunil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kolmel Iisraeli, kahel Ukraina ning ühel Venemaa, Usbekistani, Kasahstani ning Korea kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Vargus

Politsei sai teate, et maikuu jooksul murti Põhja-Pärnumaa vallas Rae külas garaaži, kust varastati Stihli profitrimmer. Vargusega tekitati kahju 600 eurot.

 

Raplamaa

 

Kelmus

Politsei sai Kohila vallast teate, et 28. mail tegi naisterahvas Facebooki vastavas grupis postituse lühiajalise üüripinna leidmiseks välismaal. Naisega võeti ühendust ning paluti saata väljavõte oma isikut tõendavast dokumendist. Seejärel koostati talle üürileping ja paluti see allkirjastada ning tasuda esimese kuu üür ja deposiidi tasu. Hiljem kontaktisiku tausta uurides selgus, et tegemist on mitmes välisriigis tegutseva petturiga. Tekitatud kahju on 1000 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.