Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu tantsupeo väljakuproovid algasid soojas suvevihmas (2024-06-07 04:31:56)


Sel nädalal algasid Tartu Ülikooli staadionil Tartu tantsupeo väljakuproovid, et valmistuda eelseisvaks peoks 16. juunil lumepargis.

 

Esmaspäeval kohtusid ligi 400 B-rühmade tantsijat ülikooli staadionil ühisproovis. Vihmane ilm proovitulijaid ei morjendanud ja kuigi algus lükkus äikese tõttu veidi edasi, tantsisid vihmakeepides rahvatantsijad peagi rõõmsameelselt nii Aveli Asberi loodud Kadrelit kui Maie Orava seatud Kagu-Eesti tantse. Kohapeal pandi knopkade järgi paika tantsujoonised ning harjutati tantse esimest korda tantsumurul.

 

“Tantsijate nägudest on näha, kui väga nad Tartu pidu ootavad ja tantsimist naudivad. Lõpuks näeb väljakul ka teisi kollektiive ja rahvatantsijatest sõpru ning siis on emotsioon eriti tugev,” kirjeldas peo kuntsiline juht Kristel Maruste tundeid esimesest proovist.  

 

Tartu tantsupeo liigiproovid toimuvad nii sel kui järgmisel nädalal. Samal ajal toimub lumepargis tihe ehitus, sest paika on vaja saada kogu peo infrastruktuur. Praeguseks on paigas tribüünid ning edasi toimetatakse kõige muuga.  

 

Reedel, 14. juunil kell 17 kohtuvad 2300 tantsijat esimest korda Tartu lumepargis.

 

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.