Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA maikuu e-infokiri (2024-06-03 05:12:19)

https://gallery.mailchimp.com/a3fb4dfd04e36cb1d8e402787/images/7ca5ad3c-80bb-4add-bf5f-d406010976ee.jpg Oluline info

 

  https://gallery.mailchimp.com/a3fb4dfd04e36cb1d8e402787/images/7ca5ad3c-80bb-4add-bf5f-d406010976ee.jpg Loomade registri teenused uuenevad


https://mcusercontent.com/a3fb4dfd04e36cb1d8e402787/_compresseds/bb876593-dcdc-907c-9fe4-12daed3d869d.jpg
 

 

 

 

 

 

18. juunist muutub põllumajandusloomade registrile loomade andmete esitamine. Loomapidajate poolt ilmselt kõige enam oodatud uuendusena on kõik põllumajandusloomade registrile esitavate andmetega seotud e-teenused alates 19. juunist koondatud ühtsesse keskkonda. Et teenuse kasutaja vajalikud e-teenused hõlpsasti üles leiaks, on koostöös loomapidajatega uuendatud ka põllumajandusloomade registri teenuste e-PRIA avakuva. 

Muudatustega on teenused saanud ka uue kasutajasõbraliku disaini. Andmete käsitsi sisestamise vajadus on viidud võimalikult väheseks, mis tähendab, et andmete esitamise vormid on maksimaalses võimalikus mahus andmetega eeltäidetud.

Hobuslaste pidajad saavad uue e-teenusena kasutada teenust „Hobuslaste liikumine loomapidaja tegevuskohtade vahel“.

PRIA ja Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli ASi (EPJ) koostöö tulemusena liiguvad andmed kahe asutuse vahel alates käesoleva aasta 18. juunist täisautomaatselt.

Juhime tähelepanu, et 18. juunil, mil toimub PRIA põllumajandusloomade registri e-teenuste ümberseadistamine, võib teenustes esineda tehnilisi tõrkeid. Seetõttu palume 18. juunil loomapidajatel andmeid mitte esitada, vaid teha seda enne 17. juunit või alates 19. juunist. Rõhutame, et loomadega toimunud sündmused, mille teavitamise tähtaeg on 18. juuni, tuleks esitada kindlasti enne tähtaja saabumist ehk hiljemalt 17. juunil.

https://gallery.mailchimp.com/a3fb4dfd04e36cb1d8e402787/images/ad5a4738-46aa-4c4d-8eb3-f635c7e1ed35.png
 


   Jätkub pindala- ja maaelu arengu loomapõhiste toetuste taotluste vastuvõtt

 

17. juunini saab PRIAst taotleda pindala- ja maaelu arengu loomapõhiseid toetusi. 30. mai seisuga on taotluse esitanud 3282 klienti. Jooksvalt on pindala- ja maaelu arengu loomapõhiste toetuste taotluste esitamise statistika eelmise päeva seisuga näha PRIA kodulehe toetuste statistika leheküljel (graafik „Pindala- ja maaelu arengu loomapõhiste toetuste taotlemine 2024“).

Selleks, et PRIA jõuaks vajadusel juhtida taotlejate tähelepanu võimalikele puudustele taotlustes ja taotlejad saaksid need taotlusperioodil ära korrigeerida, soovitame taotlus esitada esimesel võimalusel. Pärast 17. juunit esitatud taotlusi menetlusse ei võeta. 

Toetuste ja e-PRIA kasutamise kohta saab abi küsida PRIA pindala- ja loomatoetuste infotelefonil 737 7679. Põldude haldamise teenuse ja elektroonse põlluraamatu kasutamisel saab abi põldude registri infotelefonil 737 7660.

Kui taotleja soovib taotlust esitama tulla PRIA maakondlikusse teenindusbüroosse, siis palume külastuse aeg eelnevalt broneerida kas meie kodulehe kaudu või helistades teenindusbüroosse

Täpsemalt saab toetuste tingimuste kohta lugeda PRIA kodulehelt.

  Maikuus toimusid veebiseminarid, kus räägiti elektroonsest põlluraamatust ning pindala- ja maaelu arengu loomatoetuste taotlemisest - vaata järele!

 

 

 

 

 

 

7. mail toimus veebiseminar „PRIA elektroonse põlluraamatu kasutamine“. Seminaril tutvustati, milliseid võimalusi elektroonne põlluraamat pakub ning kuidas seda kasutada. 

Veebiseminar on järelvaadatav PRIA Youtube’i kanalil.

Seminari jooksul sai esitada PRIA spetsialistidele ka küsimusi e-põlluraamatu kasutamise ja funktsionaalsuse kohta. Esitatud küsimused ja antud vastused leiab PRIA kodulehelt.

 

 

22. mail toimus e-koolitus, kus PRIA spetsialistid tutvustasid, kuidas tänavu pindala- ja maaelu arengu loomapõhiste toetuste taotlemine e-PRIAs käib ja milliseid muudatusi tuleb silmas pidada. 

Veebiseminar on järelvaadatav PRIA Youtube’i kanalil 
ning video lingi koos seminaril esitatud küsimuste ja vastustega leiab ka meie kodulehelt.

 

 

   Ilmus tingimuslikkuse veebitrükis


Ilmunud on Maaelu Teadmuskeskuse (METK) tellitud tingimuslikkuse veebitrükis, mis selgitab kõiki tingimuslikkuse nõudeid.

Tingimuslikkuse süsteem kehtib 2023. aastast ja sellega tagatakse, et põllumajandustoetusi makstakse täies mahus vaid neile põllumajandustootjatele, kes täidavad erinevatest seadustest tulenevaid kohustuslikke majandamisnõudeid ja järgivad maa heas põllumajandus- ja keskkonnaseisundis hoidmise nõudeid. 

Tingimuslikkuse nõudeid peavad järgima kõik põllumajandustootjad, kes taotlevad Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika strateegiakava alusel antavaid toetusi.

 

Tervet e-kirja saab lugeda siit: PRIA-maikuu-e-infokiri

 

Allikas: PRIA e-infokiri

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.