Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-05-28 05:20:26)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 94 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 52 varavastast kuritegu sealhulgas 31 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 27.

 

Juhtimiselt kõrvaldati kümme joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

27. mail teatati, et Lasnamäel Pae tänaval kortermajas ründas 51-aastane mees oma abikaasat. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

27. mail teatati, et Kesklinnas Harju tänaval toimus kaklus, milles alkoholijoobes 30-aastane mees lõi teist meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

 

Vargused

27. mail teatati, et Kesklinnas Veerenni tänaval üritas alkoholijoobes 24-aastane mees varastada sõidukit Volvo. Kõrvalised inimesed peatasid mehe ja politseinikud pidasid ta kinni.

 

27. mail teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval asuvast korterist on varastatud tööriistu umbes 800 euro väärtuses.

 

Kelmus

27. mail alustati menetlus juhtumis, kus Haaberstis elavale naisele helistas tundmatu isik, kes väitas et tema tütar on põhjustanud kannatanutega liiklusõnnetuse ja kokkuleppe saavutamiseks peab ta maksma raha. Samal päeval tuli naise koju mees, kellele ta andis sularaha summas 7000 eurot ja 500 dollarit.

 

27. mail alustati menetlus juhtumis, kus Haaberstis elavale naisele helistas tundmatu isik, kes väitis, et temas lapselaps sattus hätta, mille lahendamiseks on tarvis raha. Hiljem samal päeval tuligi naise koju tundmatu isik, kellele naine andis sularahas 1600 eurot.

 

27. mail alustati menetlus juhtumis, kus naisele helistas tundmatu naisterahvas, kes esitles ennast lapselapsena ja väitis, et Inglismaal olles sattus ta liiklusõnnetusse ja vajab kohe 43 000 eurot raviks. Seejärel jätkas samas kõnes juttu teine naine, kes esitles end advokaadina ja väitis, et kuivõrd lapselaps on liiklusõnnetuse põhjustajaks, tuleb maksta selleks, et vältida kohtuasja. Hiljem samal päeval tuligi naise koju tundmatu isik, kellele ta andis sularahas 4000 eurot.

 

Piiriturvalisus

27. mail kontrollis Tallinna piiripunkti patrull reisilaevale lahkuvaid reisijaid. 1993. aastal sündinud Iraagi Vabariigi kodanik esitas Läti Vabariigi e-residendi ID-kaardi, mis ei ole kehtiv reisimiseks. Mehel ei olnud esitada kehtivat reisidokumenti, viisat, elamisluba või muud Eestis viibimisõigust tõendavat dokumenti. Mehe sõnul saabus ta Lätist reisibussiga üksi Tallinna ja soovis üheks päevaks minna Soome. Bussipiletit ja tagasisõidu laevapiletit tal esitada ei olnud. Mehe reisiteekond tõkestati ja toimetati edasisteks toiminguteks kinnipidamiskeskusesse.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Vargus
24. mail sai politsei teate, et Valgas Tartu tänaval asuvast kauplusest on varastatud tööriistu. Kahju on 1189 eurot.

Piiriturvalisus
Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides Eestisse sisenemine kahel Venemaa ja ühel USA kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

27. mail kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist väljumisel Ukraina kodaniku dokumente ja pagasit ning leiti kaks inimesele mittekuuluvat Ukraina sisepassi. Passid võeti hoiule ja inimene lubati Venemaale.

27. mail kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaalt saabunud veokit ja haagist, mida juhtis Kirgiisi Vabariigi kodanik. Andmete kontrollimisel selgus, et inimese elamisluba oli Leedu Vabariigi poolt tunnistatud kehtetuks. Elamisluba võeti hoiule ja inimene suunati autorongiga tagasi Venemaale.

27. mail kontrolliti Tartu jaoskonnas Moldova kodaniku dokumente ja selgus, et inimene oli viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 155 päeva. Mees võeti ebaseaduslikult riigis viibiva inimesena arvele ja talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Tapmine

27. mai hilisõhtul sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas avastati laskehaavaga 23-aastase mehe surnukeha. Politsei pidas sündmuskohal kuriteos kahtlustatavana kinni 35-aastane mehe. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 26. maid löödi Kohtla-Järvel 39-astast meest. Kannatanule osutati kohapeal esmaabi. Teo toimepanijad ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Ööl vastu 28. maid tulistas 41-aastane mees konflikti käigus gaasipüstolist Narvas Kangelaste prospektil 50-aastast meest. Täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Vargus

Ööl vastu 27. maid avastati, et Alutaguse vallas on saeveskist varastatud 200 liitrit kütust ning lõhutud kahe traktori kütusevoolikud. Kahju on umbes 250 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Vargus

Politseile anti teada, et Paide linnas ettevõttest on täpselt tuvastamata ajal varastatud rahakassast 925 eurot sularaha.

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politseile anti teada, et 16. mail tekkis Haapsalu linnas ettevõtte territooriumil konflikt kahe mehe vahel, mille käigus lõi 45-aastane mees teist meest ja tekitas talle valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Ähvardamine

27. mail sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas Rooslepa külas eramus ühise alkoholi tarvitamise käigus ähvardas 67-aastane mees relvataolise esemega teist meest. Politsei pidas 67-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

27. mail sai politsei teate, et Pärnu linnas Lavassaare alevis korteris lõi 37-aastane mees oma elukaaslast ja tekitas talle valu.

 

Vargused

Politseile anti teada, et 14. mail varastati Pärnu linnas Õli tänaval kortermaja eest rattaluku lõhkumise teel valgustusposti külge kinnitatud musta-roosa kirju raamiga jalgratas Romet Gazela 2. Kahju on 240 eurot.

 

Politseile anti teada, et 22. mail Tori vallas Sauga alevikus Hirvela tänaval varastati esiratta eemaldamise teel rattahoidlast lukustatud musta värvi raamiga ratas Scott Spect 970. Kahju on 690 eurot.

 

Raplamaa

 

Väljapressimine

Politseile anti teada, et mitme nädala jooksul alates aprillikuust on kolme mehe poolt Kehtna vallas elavalt mehelt nõutud väidetava võla katteks sularaha ähvardades meest füüsilise vägivallaga. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.