Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-05-21 04:45:23)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 118 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 52 varavastast kuritegu, sealhulgas 41 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 115.

 

Juhtus kuus inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles sai vigastada kuus inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 58 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 97 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 29 935 sõjapõgenikul. Lisaks taotlesid 18 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

17. mail teatati, et Lasnamäel Uuslinna tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 49-aastane mees oma 71-aastast ema. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

18. mail teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare tee kortermajas lõi 62-aastane mees oma 84-aastast ema.

 

18. mail teatati, et Kesklinnas Tina tänava kortermajas lõi 36-aastane naine oma 36-aastast abikaasat.

 

18. mail teatati, et Nõmmel Teelise tänava kortermajas lõi 40-aastane mees oma 41-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

19. mail teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi 48-aastane mees 44-aastast naist.

 

19. mail teatati, et Nõmmel Möldre teel lõi 35-aastane mees 32-aastast meest.

 

19. mail teatati, et Maardu linnas lõi 25-aastane mees oma 49-aastast ema. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Vargused

17. mail varastati Kesklinnas Väike-Ameerika tänava maja hoovist lukustamata halli värvi Scott jalgratas. Esialgne kahju on 1000 eurot.

 

17. mail varastati Lasnamäel Asunduse tänava kortermaja keldri panipaigast Makita frees, höövel, liistunaelapüss ja akuketassaag ning DeWalt ristlaser. Esialgne kahju on 1735 eurot.

 

18. mail varastati Kesklinnas Viru väljaku läheduses parkinud sõiduki pakiraamilt kaks reisikohvrit. Esialgne kahju on 13 000 eurot.

 

19. mail murti sisse Kesklinnas Vene tänaval asuvasse korterise ja varastati 7000 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

17. mail teatati, et Harku vallas lõi 64-aastane mees oma 48-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

17. mail teatati, et Maardu linnas lõi 40-aastane mees oma 37-aastast elukaaslast.

 

18. mail teatati, et Keilas Pae tänava kortermajas lõi 34-aastane mees oma 28-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

19. mail teatati, et Keilas lõi mees oma 57-aastast elukaaslast.

 

19. mail teatati, et Kiili vallas Luige alevikus lõi 37-aastane mees oma 33-aastast elukaaslast ja elukaaslase last. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Vargused

18. mail varastati Paldiski linnas Tallinna maanteel asuvast hoonest ehitustööriistad. Esialgne kahju on ligi 6000 eurot.

 

18. mail varastati Paldiski linnas Tuule tänava garaažist musta värvi jalgratas, millel on peale kirjutatud Giant ja TCR. Esialgne kahju on 1500 eurot.

 

18. mail varastati Saku vallas Saku alevikus asuvast töökojast elektroonikat: kaks Jura We8 kohvimasinat, Delli sülearvuti, Lenovo tahvelarvuti, kaks Samsungi telerit (55-tolline ja 75-tolline). Esialgne kahju on 5070 eurot.

 

19. mail varastati Lääne-Harju vallas Vasalemma alevikus asuvast abihoonest 1896 väärtuses tööriistu: kaks Makita akuketassaagi, neli Makita akut, kaks Makita kiirlaadijat, Hilti mitme joonega laserlood, Hilti aku ja akulaadija.

 

Piiriturvalisus

 

17. mail viidi läbi illegaalimenetlus 1974. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni ja Ukraina topeltkodaniku suhtes. Mõlemad inimesed viisid alates 9. märtsis 2024 Eestis ebaseaduslikult. Neile koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati üheks kuuks Schengeni sissesõidukeeld.

 

17. mail viidi läbi illegaalimenetlus 2000. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodaniku suhtes. Mees esitas 29.04.2024 taotluse viisa saamiseks, kuid sai keelduva otsuse 14.05.2024. Alates 10.05.2024 viibis ta Eestis ebaseaduslikult. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

 

18. mail viidi läbi illegaalimenetlus 1984. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult 313 päeva, kõik Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kelmus

13. mail pöördus politsei poole 45-aastane Jõgeval elav naine, kes müüs Facebook Markeplaces kleiti. Tema poole pöördus ostja, kellega lepiti toote vahendamine Venipaki kaudu. Selleks saatis ostja müükale lingi, kuhu naine pidi sisestama oma PIN-koodid. Peale seda kadus naise kontolt 4500 eurot.

 

Tartumaa

 

Vargused

Politseile laekus teade, et 3. mail varastati Tartus Kastani tänava raamatupeost raamatuid. Kahju on 1549 eurot.

 

16. mail avastati, et Tartu vallas on varastatud veepump ja sissevoolu voolik. Kahju on 300 eurot.

 

Piiriturvalisus

17. mail kontrolliti Luhamaa piiripunkti saabunud Eesti numbrimärgiga mootorratast ja selle juhti ning avastati, et juhil puudub kaherattalise kasutamisõigust kinnitav volikiri. Masin ühes dokumentide ja võtmetega võeti vallasasjana hoiule ning sellega sõitnud mees jätkas oma teekonda peale menetlustoiminguid Venemaa suunas.

 

18. mail kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Saksamaa numbrimärgiga sõiduautot ning selle juhti. Täiendava kontrolli käigus avastati, et mehe juhiluba on täielikult võltsitud ja dokument võeti hoiule. Kuna juht oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse, siis kriminaalmenetlust ei alustatud. Ta tasus riigituludesse 240-eurot. Lisaks oli masin kehtestatud korras ka registreerimata, lühimenetluses määrati inimesele mõjutustahv 80 eurot. Juht koos masinaga suunati Eestisse transiitnumbrite järele.

 

18. mail avastasid piirivalvurid Koidula piiripunkti saabunud Usbekistani kodaniku dokumente kontrollides, et inimene on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult seitse päeva ning veetnud neist ühe Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks ning seejärel lahkus inimene Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

19. mail laekus politseile teade, et Narvas Oru tänaval toimus kahe mehe vahel konflikt, mille tagajärjel sai 27-aastane mees viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

19. mail sai politsei väljakutse Narvas Turu tänavale, kus ühise alkoholitarvitamise käigus läksid abikaasad tülli ja tekitasid teineteisele kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

19. mail teatati politseile, et Narvas toimus ühise alkoholitarvitamise käigus ämma ja minia vahel konflikt, mille tagajärjel said mõlemad viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

18. mail sai politsei väljakutse Narvas Kangelaste prospektile, kus 23-aastane mees lõi 30-aastast meest. Mõlemad mehed olid alkoholijoobes. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

18. mail laekus politseile teade, et Narvas lõi 62-aastane naine enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

17. mail teatati politseile, et Narvas lõi seni tuvastamata mees 20-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valeraha teade

Politseile anti teada, et 18. mail maksis seni tuvastamata isik Sillamäel kauba eest võltsitud 20-eurose rahakupüüriga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

17. mail teatati politseile, et Tapa vallas ründas alkoholijoobes 37-aastane mees samas seltskonnas viibivat meest ja naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid seitse ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku piiriületust Narva jõel. Kõikidele väikelaevajuhtidele määrati rahatrahv.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise viiel Moldova ja viiel Ukraina, neljal Venemaa ja neljal Brasiilia ning ühel Colombia, Kasahstani, Ameerika ja Paraguay kodanikel. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Süütamine

19. mail sai politsei teate, et Hiiumaa vallas Emmaste osavallas eramus toimus konflikt pereliikmete vahel, mille käigus püüdis 61-aastane mees bensiiniga süüdata tuba seades sellega ohtu oma abikaasa ja täisealise poja. Pojal õnnestus tuli koheselt kustutada. Politsei pidas 61-aastane mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

17. mail sai politsei teate, et Haapsalu linnas korteris tekkis ühise alkoholi tarvitamise käigus konflikt abikaasade vahel, mille käigus lõi 49-aastane naine meest. Politsei toimetas 49-aastase naise kainenema.

 

Pärnumaa

 

Võltsitud dokumendi kasutamine

20. mail Pärnus Vee tänaval esitas 49-aastane mees sõiduki juhtimisõiguse tõendamiseks politseinikule võltsitud välisriigi juhiloa.

 

Vargus

19. mail sai politsei teate, et Pärnus Niidu tänaval kaupluses ladus 29-aastane mees poekärusse erinevat kaupa ja väljus kauba eest tasumata kauplusesse sisenemiseks mõeldud väravate kaudu. Väravad avas 49-aastane mees. Kaupluse turvatöötaja tabas 49-aastase mehe ning kätte saadi ka käru suurema osa kaubaga. Politseinikud pidasid hiljem 29-aastase mehe kahtlustatavana kinni. Tekitatud kahju on selgitamisel.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

17. mail sai politsei teate, et Kohila vallas Aespa alevikus tekkis õe ja venna vahel konflikt, mille käigus ründas 65-aastane mees oma õde tooliga.

 

Vargus

Politseile anti teada, et mai alguses on Kehtna vallas kahelt riigimetsa tööobjektilt varastatud 1 100 kaseistikut ja 1 900 kuuseistikut. Kahju on 941 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.