Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumehed saavad PRIAst taotleda toetust praktikandi võtmiseks (2007-07-18 18:23:21)


18. juulist kuni 21. augustini saavad põllumehed, kes võtavad oma ettevõttesse praktikale põllumajanduserialal õppiva õpilase või üliõpilase, taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIA) praktikatoetust.

PRIA riiklike toetuste büroo juhataja Elen Mühlmanni sõnul antakse praktikatoetust kutsekesk-, rakenduskõrg- või kõrgharidust omandava praktikandi õppepraktika juhendamise eest. Toetatakse 22-l põllumajanduserialal õppijate praktikaid, erialade ja koolide nimekiri on ära toodud PRIA kodulehel.

Toetust võib maksta kuni neljakordse kuupalga alammäära ulatuses ühe praktikandi kohta, ütles Mühlmann, kuid lisas, et tegelik toetuse summa taotleja kohta sõltub praktikantide arvust ja praktika pikkusest. Toetuse määra kinnitab põllumajandusminister laekunud taotluste alusel. „Praktikatoetuseks on riigieelarvest tänavu kokku eraldatud kaks miljonit krooni., see on kaks korda rohkem kui möödunud aastal täpsustas Mühlmann.

Praktikatoetust saab taotleda juba viiendat aastat ning Mühlmanni sõnul on selle ajaga ettevõtjate huvi praktikantide võtmise vastu tunduvalt suurenenud. „Samas saavad ka koolid vajalikke ja heal tasemel praktikabaase,
ütles Mühlmann.

Möödunud aastal maksis PRIA 66 põllumajandustootjale kokku 91 praktikandi juhendamise eest 841 789 krooni praktikatoetust. Ühe praktikapäeva maksumus oli toona 169 krooni.

Ühe juhendaja juhendamisel võib samaaegselt olla kuni kaks praktikanti. Juhendajal peab olema erialane ettevalmistus. Lisaks peab juhendaja olema töötanud vähemalt viis aastat põllumajandussaaduste tootmise alal, millest viimase aasta taotleja ettevõttes. Praktikatoetuse taotleja peab enne praktika algust sõlmima kolmepoolse lepingu õppeasutuse ja praktikandiga.

Toetuse saamiseks tuleb õppepraktika korraldada sobival ajal ajavahemikus 1. jaanuarist kuni 1. novembrini. Toetus makstakse taotlejale välja pärast aruannete esitamist, hiljemalt 12. detsembriks.

Täiendavat infot leiab PRIA koduleheküljelt http://www.pria.ee/riiklikud_toetused/praktikatoetus/

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 18.07.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.