Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaa, Muhu ja Ruhnu maitsete aasta saab avapaugu piknikuga Väinatammil (2024-05-17 05:34:33)

 

Saare maakond seab toidupiirkonna aastal fookusesse merelised maitsed, kestliku eluviisi ja saarte nüüdisaegse toidukultuuri. Avaüritus toimub täna, 17. mail sümboolselt Väinatammil, mis ühendab kaldaid, inimesi, minevikku ja tulevikku.

Regionaalminister  Piret Hartman  annab avapeol saartele üle toidupiirkonna tiitlit tähistava vineerist rändkahvli. „Maitsete aasta väärtustab kodumaist toidukultuuri ning tõstab esile eri piirkondade omanäolisust. Rohepöördele mõeldes võiksime võtta eeskuju saarte inimestelt, kes on sajandeid osanud toiduga nutikalt ja säästlikult ümber käia. Loodan, et nii, nagu eelnevate toidupiirkondade puhul, innustab ka siin maitsete aasta ettevõtluskoostööd ja toiduinnovatsiooni,“ sõnas  Hartman.

Avaüritusel pakutakse kõikidele huvilistele ehedaid elamusi. „Pakume avapeo ühispiknikul saarte inimeste kodutoitu: pidulaua leib, sai, kala, ulukiliha ja koogid on kõik siinsetes külades valmistatud. Tantsuks mängivad kohalikud ansamblid. Soovime esile tuua oma saarte inimesi, kes saarlust elus hoiavad,“ rääkis korraldustiimi juht  Angela Nairis.

Ajakirjanikud on väga oodatud üritust kajastama. Kogunemine algab kell 16.00 Väinatammi Muhu-poolses otsas.

Aasta toidupiirkonna tiitlit on varem kandnud Mulgimaa, Hiiumaa, Peipsimaa, Pärnumaa, Vana-Võromaa, Haapsalu ja Läänemaa, Põhja-Eesti ja Järvamaa.

Saarte maitsete aasta projekti veab SA Saaremaa Turism koostöös MTÜ-ga Saaremaa Toidufestival.

Vaata maitsete aasta kohta lisainfot: saartemaitsed.ee

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi 16.5.24 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID