Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduskaitsjad otsivad Laagri koobastiku mõõdistajat (2007-07-18 14:05:35)


Riiklik Looduskaitsekeskus otsib riigihanke korras töövõtjat, kes teeks Tallinna lähistel Laagri koobastikus asuva nahkhiirte püsielupaiga mõõdistustööd ning koostaks riskianlüüsi, et selgitada välja koobastiku varisemisoht ja nahkhiirte jaoks säilitamist väärivad lennuavad.

Töö eesmärk on Laagri koobastiku allmaakaeveõõnte seisukorra uuringud, et tagada nahkhiirtele soodsad elutingimused üha suureneva ehitussurvega piirkonnas. Praegu ei ole teada nahkhiirte sisse- ja väljalennuks oluliste koopaavauste asukohad, samuti puudub Laagri koobastiku kohta kaardimaterjal.

Tööde käigus tuleks teha allmaakaeveõõnte olukorra uuring, mõõdistada rikete ja varingute asukohad ning nende ulatus ja anda kaeveõõnte olukorrale hinnang. Samuti tuleks määrata kaeveõõnte maapealne kaitsetsoon ja selle lähedusse või peale hoonete ehitamise võimalus. Töö tulemusena valmib allmaakaeveõõnte ja maapealse olukorra koondplaan ja riskinalüüs.

Hanke pakkumise leiab LKK koduleheküljelt www.lk.ee. Hanke tähtaeg on 30. juuli.

Peeter Suure Merekindluse maa-alustesse käikudesse Laagris koonduvad vähemalt 100 km raadiusega alalt talvituma nahkhiirte kolooniad. Sellised andmed pärinevad juba alates 1947. aastast. Kuna Eestis pole suuri maa-aluseid koopaid, võtvad nahkhiired kasutusele suletud kaevanduste käigud. Nahkhiirte talvitumiskohtade asustamine on väga pikaajaline protsess, mis võib kesta aastakümneid.
Lisainfo: Meelis Mägi, Riikliku Looduskaitsekeskuse Harju-Rapla regiooni kaitse planeerimise spetsialist, tel. 506 3491, meelis.magi@lk.ee

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 18.07.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.