Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kas loodus+turist ikka võrdub loodusturismiga? (2007-07-18 07:39:38)

 

Heaoluühiskonna arenedes hakkavad inimesed järjest rohkem väärtustama puhkust ja kaunis loodus pakub alati meeldivaid lõõgastumisvõimalusi.

 

Kuid kas tõesti ongi asi nii lihtne, et kui turist satub loodusesse on tegu kohe loodusturismiga?

 

Inimesed on harjunud, et näiteks ajaloomuuseumis või võõras linnas kasutatakse giidi teenust, sest nii saab külastatava paiga kohta palju rohkem teadmisi.

 

Loodus pakub nii palju huvitavat ja põnevat, et puhkaja saab märksa suurema elamuse ja teadmistehulga, kui käia looduses koos vastavaid teadmisi omavate inimestega. Looduses varitsevad mõnikord ka ohud, mida teadmatusest ei osatagi karta. Ka siis on hea, kui keegi teekonnal turvaliselt saatmas on.

 

Suuremõisa tehnikumis avaneb sellest sügisest võimalus õppida huvitavat eriala, loodusturismi korraldust, mille raames saavad õppijaid väärtuslike teadmisi loodusest ja turismikorraldusest.

 

Kutsume kõiki loodusesõpru pühapäeval 22. juulil Suuremõisa, et Karin Poola, Inna Lepiku, Urve Merendi, Kersti Rüütelmaa ja Raivo Tõnissaare õpetusel saada aimu, mis loodusturism õigupoolest on.

 

Päeva alustame kell 11 matkaga Suuremõisa pargis, matkal täidame looduse vaatluslehti ja mängime mõne loodusmängu. Seejärel avab lossis uksed töötuba “Õpi loodust läbi kõigi meelte”, kus saab loodust enda jaoks avastada nii maitsmis-, haistmis-, kuulmis-, nägemis- kui ka kompamismeele kaudu.

 

Kui kogemused käes, on aeg ühiselt arutada, mis siis ikkagi on loodusturism.

 

Aira Toss, Suuremõisa tehnikumi arendusjuht.

 

Allikas: www.hiiumaa.ee 17.07.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.