Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-05-10 10:05:54)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 68 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust (3 eluruumidest; 1 sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 30.

 

Juhtus 3 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 10 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

 

9. mail teatati, et Kristiines korteris tekkis konflikt, mille käigus alkoholijoobes 47-aastane mees lõi oma 46-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kinni.

 

Vargused

9. mail teatati, et Mustamäe Siili tänava korterist on varastatud sularaha. Tekitatud kahju on 2100 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

9. mail teatati, et Kesklinna kasiinos varastati 53-aastaselt mehelt rahakott. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahju on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

9. mail koostati 1982. aastal sündinud Gruusia kodanikule piiril väljastatud sisenemiskeeld ja mees paigutati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse, kuna mehe antud ütlused olid ebaselged ja puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

 

9. mail koostati 1969. aastal sündinud Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kolmeks kuuks, kuna mees viibis Eestis ühe päeva ebaseaduslikult.


PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

30. aprillil varastati Tartus Räni tänavalt sõiduauto BMW numbrimärgiga 544TEC.

 

Ööl vastu 5. maid varastati Tartus Raatuse tänava rattahoidlast jalgratas Cube Hyde Pro. Kahju on 1500 eurot.

 

2. mail avastati, et Tartus Puiestee tänava ettevõtte territooriumilt on varastatud kütus ja koormarihmad. Kahju on 800 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

9. mail sai politsei väljakutse Tartus Jalaka tänavale, kus olid omavahel kähmlema läinud isa ja poeg. Rüseluse järel viisid meedikud tervisekontrolliks haiglasse 74-aastase mehe. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 26-aastase mehe. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise neljal Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

9. mail avastas Saatse kordoni radarvaatleja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Pihkva järvel Eesti mootorpaadi poolt kahe isikuga pardal. Rikkujad peeti kinni ning viidi menetlustoiminguteks kordonisse. Paadijuhile määrati 40-eurone rahatrahv.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

9. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas lõi 47-aastane mees konflikti käigus noaga teist meest. Haiglaravi mees ei vajanud ja politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

9. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Kose teel asuvast abihoonest on varastatud murutraktor ja lumekoristusmasin. Vargusega tekitatud kahju on umbes 2523 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

9. mail sai politsei teate, et Tapa vallas lõi joobes 37-aastane mees oma 34-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

9. mail teatati politseile, et Väike-Maarja vallas tekkis konflikti käigus kaklus kahe elukaaslase, 38-aastase mehe ja 23-aastase naise vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljal Venemaa, ühel Ukraina, ühel Maroko ja ühel Peruu kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

9. mail avastati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Soome kodanikku kontrollides tema asjade läbivaatusel Georgi lint. Inimesele selgitati, et Eesti Vabariigis on selline sümboolika keelatud ja pärast sümboolika loovutamist lubati tal jätkata teekonda Eestisse.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Vargus

9. mail anti politseile teada, et Pärnu linnas Audru alevikus kaupluses varastati 4. mai päeval teataja mobiiltelefon IPhone. Kahju on 979 eurot.

 

Raplamaa

 

Omastamine

9. mail anti politseile teada, et alates 2022. aasta lõpust on 58-aastane naine omastanud eestkostetava igakuise töövõimetuspensioni. Esialgne kahju on umbes 9 000 eurot.

 

Vargus

7. mail sai politsei teate, et Rapla linnas Nurme tänaval kortermaja juures olevast rattahoidikust varastati sinise ja valge kirju jalgratas Scott. Kahju on 1 000 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA 10.05.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.