Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-05-09 11:37:36)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 116 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 67 varavastast kuritegu, sealhulgas 49 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 24.

 

Juhtus 3 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 9 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

 

8. mail teatati, et Haaberstis Õismäe teel toimus kaklus seni tuvastamata inimese ja 33-aastase mehe vahel. Kiirabi toimetas alkoholijoobes mehe esmaabi saamiseks haiglasse ning seejärel politsei toimetas ta kainestusmajja. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

8. mail teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel toimus kaklus 49-, 65- ja 52-aastaste meeste vahel, milles sai 52-aastane mees kannatada. Politsei pidas kaks alkoholijoobes meest kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

8. mail teatati, et Kesklinnas Niguliste tänaval varastati 77-aastaselt mehelt dokumendid ja sularaha. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahju on selgitamisel.

 

8. mail teatati, et Mustamäel Mustamäe tee korterisse murti sisse ning varastati seifi seest – sõiduki võtmed, dokumendid, kuldehted ja sularaha. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahju on selgitamisel.

 

Kelmused

8. mail teatas 37-aastane naine, et tema abikaasa ostis tõukeratta, läbi kulleri andis oma PIN1 ja PIN2 koodid. Pettusega tekitatud kahju on 717 eurot.

 

8. mail teatas 57-aastane mees, et nägi veebruaris Facebookis investeerimise reklaami, millel oli Tõnis Sildaru foto. Mees registreeris end kauplemisplatvormil www.allcapitalinc.com. Seejärel sai ta kõne venekeelselt petturilt, kes palus kannatanul alla laadida kaugjuurdepääsu AnyDesk programmi. Mehe nimel avati kontod LHV Pangas, Binance-s, KuCoin-is, Paymonade-s, Bybit-is, Bintense-s ning teostati mitmeid ülekandeid väidetavale kauplemisplatvormile. Lisaks vormistati laen ESTO AS-is summas 1100 eurot. Pettusega tekitatud kahju vähemalt 2100 eurot.

 

8. mail teatas 35-aastane naine, et talle oli helistanud vene keelt kõnelev naine, kes väitis, et on Tele2 operaator. Helistaja selgitas, et kannatanu telefonivõrgu lepingu kehtivus hakkab lõppema ja küsis, kas ta soovib seda pikendada või vahetada. Seejärel helistas vene keelt kõnelev inimene, kes esitles end Swedbank klienditeenindajana ja selgitas, et väidetavalt on naise nimele vormistatud mitmed laenud ning ta aitab naise kontol raha alles hoida ning petturid kätte saada. Vestluse ajal, mis toimus rakenduse WhatsApp vahendusel, kinnitas kannatanu korduvalt tulnud turvakoodid Smart-ID abil. Pettur ütles, et naine peab pangakaardi edastama kullerile ning naine seda tegi. Seejärel vormistati naise nimele laenud ja võeti kontolt välja sularaha. Pettusega tekitatud kahju 6240 eurot.

 

Harjumaa

 

Vargus

8. mail teatati, et Saue vallas murti sisse akna kaudu kuuri ja majja ning varastati Makita tööriistu: kaks akutrelli ja kaks ratastega tööriistakotti, raadio, tikksaag, laser ja trimmer. Lisaks Senco kompressor ja liistupüss ning Metabo nurklihvija. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahju on selgitamisel. 

 

Kelmus

8. mail teatas 56-aastane naine, et ta sai e-postile teade, et talle on saabunud Tallinnasse pakk, kuid kätte toimetamiseks on vajalik tasuda saatekulu summas 1,98 eurot. Kuna naine oli paki ootel, siis ta tasus arve. Pettusega tekitatud kahju 700 eurot.


PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

4. mail varastati Tartus Küüni tänavalt seljakott, milles olid tossud, päikeseprillid, tennisereket ning kolm dressipluusi. Kahju on 1000 eurot.

 

Ööl vastu 5. maid varastati Tartus Vabanduse puiesteelt hetkeks järelevalveta jäetud jalgratas Merida. Kahju on 800 eurot.

 

3. mail avastati, et Tartus Vanemuise tänava eramu sisehoovist on varastatud rattaparklast Fuij Nevada jalgratas. Kahju on 562 eurot.

 

Viljandimaa

 

Vargus

Politseile laekus teade, et Viljandi vallas on talu õuelt varastatud vanametalli ning taluhoonest rolleri raamid, kaks Peugeot jalgratast ja 40-liitrine õllevaat. Kahju on 2000 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

8. mail kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Tartu linna ja maakonna ettevõtteid selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 24 juriidilist ning 67 füüsilist isikut. Kontrollkäigul avastati, et kolme inimese töötamine oli registreerimata maksu- ja tolliameti töötamise registris. Info rikkumistest edastati maksuameti kolleegidele.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Vargus

8. mail teatati politseile, et aprillikuu lõpus varastati Lüganuse vallas eramu ees seisnud Porche maasturilt kaks esituld ja iluliist. Kahju on umbes 500 eurot.

 

Kelmus

8. mail pöördus politseisse Narvas elav 71-aastane mees, kes oli saanud esmalt WhatsAppi kaudu kõne Telia sideoperaatorina esinenud kelmilt. Kelmi sõnul oli mehe sideteenuste leping lõppemas ning selle pikendamiseks saadeti mehele leping. Lisaks tuli mehe telefonile teavitus, kuhu ta sisestas oma PIN-koodid. Seejärel helistas mehele juba pangatöötajana esinenud kelm, kelle sõnul toimusid mehe kontol kahtlased tehingud ning petturid olevat tema kontolt ära võtnud suure summa raha. Pangatöötaja ütles mehele, et pank hüvitab talle selle kahju aga petturite tabamiseks pidi mees minema panka, välja võtma oma sularaha ja andma selle parklas ühe noormehe kätte. Mees sedasi ka talitas, ent peale raha üleandmist mõistis, et on langenud kelmide küüsi ning on kaotanud 18 200 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kelmus

8. mail pöördus Rakvere politsei jaoskonda 55-aastane naine, kellele oli helistanud politseinikuna esinenud kelm. Pettur ütles naisele, et too peab tulema politseijaoskonda, kuna naise nimele on võetud erinevaid laene. Nende laenude tühistamiseks pidi naine esmalt aga pakiautomaati viima 3500 eurot sularaha ning oma pangakaardi. Naine juhiste järgi ka käitus ning avastas mõni aeg hiljem, et tema kontolt on veel raha maha läinud. Kokku kannatas naine kahju 6 320 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise ühel Israeli, kahel Venemaa, kahel Moldova, ühel Ukraina ja ühel Kõrgõzstani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

8. mail teostasid Ida prefektuuri migratsiooniametnikud järelevalvet Ida-Virumaa ettevõttes töötavate välismaalaste osas. Selle käigus selgus, et ettevõttes töötab 1982. aastal sündinud Ukraina kodanik, omamata selleks seaduslikku alust. Kuivõrd ettevõte võimaldas välismaalasel rikkuda Eestis töötamise tingimusi, määrati sellele rahatrahv summas 2000 eurot.

 

8.mail teostasid Ida prefektuuri migratsiooniametnikud järelevalvet Ida-Virumaa ettevõttes töötavate välismaalaste üle. Kontrolli käigus selgus, et ettevõttes töötavad 1986. aastal ja 1992. aastal sündinud Ukraina kodanikud, omamata selleks seaduslikku alust.  Kuivõrd ettevõte võimaldas välismaalastel rikkuda Eestis töötamise tingimusi, määrati sellele rahatrahv summas 950 eurot.

 

8. mail kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis riiki sisenemisel Soome kodanikku, kelle käekoti küljes oli Georgi lint. Naisele selgitati, et Eesti Vabariigis on selline sümboolika keelatud. Tema suhtes alustati menetlus ning peale esmaseid toiminguid ja lindi loovutamist lubati tal riiki siseneda.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kelmus

5. mail andis taksojuht teada, et toimetas Elvast Pärnusse mehe, kes lubas taksosõidu eest tasuda sularahas. Sihtkohta jõudes ütles mees, et läheb kortermajja raha tooma, kuid enam tagasi ei tulnud ja teenuse eest ei tasunud. Tekitatud kahju on 205 eurot.

 

Arvutikelmus

7. mail andis Pärnus elav naine politseile teada, et aprilli alguses sai telefonikõne vene keelt kõnelevalt naiselt, kes esines telefonifirma töötajana ja väitis, et naise telefoniteenuse leping hakkab lõppema. Selle uuendamiseks küsiti naiselt isikuandmed ja Smart-ID PIN-koodid. Viimaste abil on võetud naise nimel 4 000 eurot laenu.

 

Raplamaa

 

Ähvardamine

8. mail sai politsei teate, et Rapla vallas Uusküla külas parklas ähvardasid kaks 36-aastast meest tuttavat naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.