Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-05-09 04:21:29)

 

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 90 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 58 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust (1 eluruumidest; 1 sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 21.

 

Juhtus 6 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles sai vigastada 6 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 10 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kelmused

7. mail teatas 35-aastane mees, et ta sai 2024. aasta märtsis kõne inimeselt, kes esines maaklerina ning lubas meest aidata börsil investeerimisega. Mees avas konto kurjategijate www.abyss-world-asset.net kauplemisplatvormil ning tegi esimese sissemaksu platvormile summas 100 eurot ülekandena Leedu pangakontole. Aprillis avas mees Binances krüptorahakoti, mille kaudu tegi maakleri õhutamisel platvormile ülekandeid kogusummas 24 400 eurot. Platvormilt mees raha välja võtta ei saa ning temalt nõutakse täiendavate maksete teostamist. Tekitatud kahju on vähemalt 24 500 eurot.

 

7. mail teatas 30-aastane naine, et ta müüs Facebook Marketplace kaudu oma eset. Ostja soovis kasutada Venipak kullerteenust ja saatis lingi, kus naine sisestas oma pangakaardi andmed. Seejärel läks tema kontolt 350 eurot petturi kontole.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

7. mail teatati, et Paldiskis Peetri tänava korteris tungis 51-aastane mees kallale oma 45-aastasele elukaaslasele. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politsei pidas mehe kinni.

 

Piiriturvalisus

7. mail lõpetati ennetähtaegselt 1988. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodaniku viisavaba lubatud viibimisaeg ja lühendati seda ühekordselt, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni territooriumile kolmeks aastaks, kuna naise reisi eesmärk ei vasta tegelikule eesmärgile.

 

7. mail lõpetati ennetähtaegselt 1981. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodaniku viisavaba lubatud viibimisaeg ja lühendati seda ühekordselt, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni territooriumile üheks aastaks, kuna naise reisi eesmärk ei vasta tegelikule eesmärgile.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

5. mail avastati, et Tartus Raatuse tänava rattahoidlast on varastatud elektri tõukeratas GPad. Kahju on 690 eurot.

 

Valgamaa

 

Vargus

7. mail teatati, et Valgas Laia tänava korterist varastati Samsungi mobiiltelefon, Huawei ruuter ja Lenovo sülearvuti. Kahju on 600 eurot.

 

Piiriturvalisus

Ööl vastu 8. maid avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Serbia kodaniku dokumente kontrollides, et mees on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult seitse päeva ning veetnud neist kolm Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning seejärel lahkus inimene Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

7. mail teatati politseile, et Narva-Jõesuus lõi mees ühisel alkoholi tarvitamisel tekkinud tüli käigus 45-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Arvutikelmus

7. mail pöördus politseisse Narvas elav 38-aastane naine, kellele helistas tundmatu sideoperaatori esindaja ja palus tal lepingu pikendamiseks anda oma isikukoodi ning kinnitada tehing Mobiili-ID paroolidega. Seejärel edastati tema e-posti aadressile teade, et kelmid on vormistanud naise nimele Mobiili-ID vahendusel laenulepinguid. Teatele järgnes kõne, milles pakuti laenulepingu tühistamise võimalust. Selleks tuli arvelduskontolt võtta välja sularaha ja saata see Omniva pakiautomaadi vahendusel edasi. Sama vestluse käigus end Eesti Panga töötajana esitlenud inimese juhtendamisel võttis naine raha välja ja pani selle Omniva pakiautomaati. Kahju on 2800 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise seitsmel Venemaa, neljal Moldova, kahel Ukraina ja ühel Gruusia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

6. mail kontrollisid Ida prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud Ida-Virumaa ettevõttes töötavaid välismaalasi. Tuvastati kaks inimest, kelle töötamine oli nõuetekohaselt registreerimata. Ühele neist määrati 300-eurone ja teisele 600-eurone rahatrahv.

 

7. mail avastati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Prantsusmaa kodanikku kontrollides tema asjade läbivaatusel rinnamärk „Sirp ja vasar“. Inimesele selgitati, et Eesti Vabariigis on selline sümboolika keelatud ja pärast selle loovutamist lubati tal jätkata teekonda Eestisse.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

7. mail sai politsei teate, et Haapsalu linnas korteris läks alkoholi tarvitanud 47-aastane mees kallale oma elukaaslasele ja tekitas talle valu. Politsei pidas 47-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

4. mail sai politsei teate, et Pärnu linnas Rüütli tänaval asuva meelelahutusasutuse ees tekkis konflikt, mille käigus lõid kolm võõrast noormeest 49-aastast meest, kes sai viga. Kiirabi toimetas 49-aastase mehe terviseseisundi kontrollimiseks Pärnu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kelmus

7. mail andis Pärnumaal elav mees politseile teada, et tema teadmata on tema pangakontolt tehtud tehinguid GooglePay rakenduse kaudu. Tekitatud kahju on 952 eurot.

 

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

2. mail sai politsei teate, et Lääneranna vallas Virtsu alevikus tungis 43-aastane mees välisukse lõhkumise teel endise elukaaslase eluruumidesse ning kahjustas tema sõidukit. Tekitatud kahju on 1 400 eurot.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

7. mail anti politseile teada, et 1. mail tekkis Rapla vallas Maidla külas põllul konflikt, mille käigus ründas 44-aastane mees tuttavat meest ja tekitas talle valu.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.