Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lehekuu sõnumid Tartu Loodusmajas (2024-05-08 05:33:17)

TAIMETERVISE PÄEV

 Tähistame 8. mail kell 15-20 rahvusvahelist taimetervise päeva koos seiklusliku orienteerumisega! Rahvusvahelist taimetervise päeva tähistatakse Eestis tänavu juba kolmandat aastat. Huvilisi ootavad Seiklushundi orienteerumisrajad alguse ja lõpuga loodusmajast, taimekahjustajate tutvustus loodusmajas sees ning huvikooli õpilaste korraldatud taimemüük pargis, kus müüakse köögiviljataimede ja lillede istikuid. Teadmisi taimetervisest jagavad eksperdid Põllumajandus- ja Toiduametist, Maaelu Teadmuskeskusest ning Eesti Maaülikoolist

PEREPÄEV "OHHOO, MILLISED TAIMED!"

Lehekuul õpime paremini tundma meid ümbritsevaid rohelisi sõpru! Pargis on avatud taimede seiklusrada, kus tervitatakse seal elavaid puid, põõsaid ja rohttaimi ning uuritakse nende põnevaid lehti. Uurimislaboris vaatame mikroskoobi all taime maa-alust osa ehk juuri. Õpime ka taimetarkust ehk milliseid taimi või julgelt süüa ja millised on mürgised. Meisterdusnurgas meisterdame endale vahva maasika.

VIKTORIIN "KASVADES OMA TOIDUGA" OOTAB OSALEMA

Ootame kõiki aiandus- ja toidusõpru ning õpilasi kuni 18. maini osalema toidukasvatamise teemalisel viktoriinil! Küsimused aitavad meelde tuletada, kuidas loodusseaduste toimimist ja liike oma aias ära tunda, lükkavad ümber erinevaid väärarusaamasid ja meenutavad ajas ununevaid töövõtteid. Viktoriini vanusegrupid: kuni 3.klass, 4.-6. klass, 7.-12. klass ja täiskasvanud (ka ingliskeelne variant).

TARTU LINNA LASTE JALGRATTAKOOLI KEVADKURSUSED

Tartu linna jalgrattakooli on oodatud 10-15aastased õpilased, kes soovivad õppida linnaliikluses jalgrattaga liiklema ja soovivad taotleda jalgratturi juhiluba. Rattakursuse raames leiavad aset nii teooriatunnid kui ka sõiduõpe. Viimasesse gruppi on veel vabu kohti!

KESKKONNAHARIDUSE JA RINGMAJANDUSE ÜHISKÜLASTUS HELSINGISSE

Maa päeval, 22. aprillil, sõitsid kaheksa Tartu loodusmaja töötajat koos kahe Eesti Keskkonnahariduse Ühingu liikmega kolmeks päevaks Soome, et tutvuda sealse keskkonnahariduse arengusuundadega. Külastati Helsingi Taaskasutuskeskuse suurimat sorteerimisjaama ja kauplust, vaadeldi ringmajanduse õppeprogrammide läbiviimist Polku Keskkonnakooli juhendajate poolt ning saadi üldisem ülevaade Soome keskkonnahariduse kvaliteedi hindamise strateegiatest ning tööriistadest. Järgmine eesmärk on luua Soome õppereisil inspireerunud naiskonna poolt Tartu loodusmajale ringmajanduse õppeprogrammid, seda nii 7.-9. klassile kui ka 10.-12.klassile. Mõlemaid piloteeritakse ühiselt septembris, kui Soome koostööpartner Tartut külastab.

 

Kontakt: 

SA Tartu Keskkonnahariduse Keskus
Lille 10 Tartu 51010, Eesti 
e-mail: info@tartuloodusmaja.ee
tel. +372 736 6120
www.tartuloodusmaja.ee

 

Allikas: Tartu Loodusmaja uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.