Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaali kraatris õitsevad vesiroosid (2007-07-17 07:34:55)


Kaali meteoriidikraatris on õitsema puhkenud imeilusad valgeõielised vesiroosid. Kuressaarest toodud taimed istutati kraatrijärve möödunud aastal.

Idee Kaali kraatrisse vesiroosid istutada tekkis ärimehel Alver Saguril möödunud aastal, kui käis tuline arutelu Kuressaares Tallinna tänava ääres asetseva Audi keskuse ees asunud tiigi saatuse üle. Kuna tiik otsustati ehitada ümber purskkaevuks, vajasid seal kasvavad vesiroosid uut elupaika.


„Osad viidi vallikraavi, osad tõime siia,“ rääkis Sagur, kuidas kohalike meeste abiga toodi Kaali kaheksa vesiroositaime.

„Esialgu panime nad suhteliselt kalda lähedale, aga kuna vesi langes, tuli taimed rohkem järve keskele viia,“ selgitas ärimees, „sidusime varte külge kivid, et nad põhja püsima jääks ning viskasime keset vett.“

Nüüd on taimed igas mõttes ohutus kauguses – ühest küljest ei ole karta kuivale jäämist, teisalt on nad veepiirist siiski piisavalt kaugel, et inimkäsi neile kallale ei ulatu.

Alver Sagur peab Kaali peakraatris avanevat vaatepilti lummavaks.
„Vesiroosid annavad paigale uue ilme,“ on tema sõnul ettevõtmine ennast igati õigustanud, „inimestel, kes on siin varem käinud, on nüüd põhjust tagasi tulla.“

Kes varem Kaali ei satu, neil tasub vesirooside külastamine ajastada augusti keskpaika, mil ühes kaunite lilledega võib nautida kraatrijärvele ehitatud vabaõhulaval esineva Tõnis Mägi muusikat.

 

Allikas: ajaleht Oma Saar 17.07.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.