Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-05-03 05:41:47)


Möödunud pühadel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 127 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 78 varavastast kuritegu, sealhulgas 47 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 49.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 39 joobekahtlusega sõidukijuhti ja juhtus kuus inimkannatanutega liiklusõnnetust.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

30. aprillil teatati, et Haaberstis Tanuma tänaval lõi 61-aastane mees 38-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

1. mail teatati, et Lasnamäel Vormsi tänava kortermajas lõid kaks seni tuvastamata meest 19-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Avaliku korra rikkumine

20. aprillil teatati, et Mustamäel Mustamäe teel lõid kaks seni tuvastamata mees 22-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kelmus

30. aprillil pöördus politsei poole 37-aastane mees, kellele oli eelnevalt helistatud väidetavalt Tele 2-st. Kannatanule väideti, et lepingut tuleb pikendata ja ta andis kinnituse Smart-ID koodidega. Pettusega tekitatud kahju on 14 800 eurot.

 

Vargused

30. aprillil varastati Põhja-Tallinnas Paldiski maanteel seljakott, milles olid isiklikud asjad ja sularaha. Kahju on kokku umbes 3500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

30. aprillil varastati Lasnamäel Mahtra tänaval parkinud sõidukist mobiiltelefon ning käekott. Sõiduk oli lukustamata ja vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

 

30. aprillil varastati Kesklinnas Virmalise tänaval maja hoovist umbes 200 eurot maksev must jalgratas Trek. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

30. aprillil kontrolliti lennujaamas 1985. aastal sündinud Peruu Vabariigi kodanikku. Mehel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Ta peeti kinni ja viidi kinnipidamiskeskusesse.

 

1. mail kontrolliti lennujaamas kahte India Vabariigi kodanikku. Meeste passid ja teiste riikide elamisload olid võltsingud. Nad peeti kinni ja viidi kinnipidamiskeskusesse.

 

1. mail kontrolliti lennujaamas 1978. aastal sündinud India Vabariigi kodanikku, kes esitas Itaalia Vabariigi elamisloa. Lisaks kontrolliti 1990. aastal sündinud India Vabariigi kodanikku, kes esitles Portugali Vabariigi elamisloa ja 1980. aastal sündinud Pakistani Islamivabariigi kodanikku, kes esitas Itaalia Vabariigi elamisloa. Nad soovisid lennata Milanosse, kuid kontrollimisel selgus, et meeste passid ja elamisload on võltsingud. Nad peeti kinni ja viidi kinnipidamiskeskusesse.

 

1. mail soovis Londonisse suunduda 1993. aastal sündinud Suurbritannia kodanik. Mees oli viibinud Eestis 23 päeva seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kuueks kuuks ja määrati 120 eurot trahvi.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Arvutikelmus

30. aprillil pöördus politseisse mees, kes andis teada, et tema Binance konto võeti üle, seal olev krüptovara vahetati dollariteks ja kanti kontolt välja. Kahju on 15 000 eurot.

 

Valgamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

2. mail sai politsei teate, et Valga linnas lõi 51-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus 49-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kahel Venemaa ja ühel Moldova kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

29. ja 30. aprillil kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koostöös maksu-ja tolliametiga Viljandimaal ja Võrumaal nii juriidilisi kui füüsilisi isikuid, et teha kindlaks, kas nad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 58 juriidilist ning 176 füüsilist isikut. Tuvastati üks inimene, kelle töötamine oli enne tööle asumist nõuetekohaselt PPAs registreerimata. Talle määrati rahatrahv 80 eurot. Lisaks tuvastati 11 inimest, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata ja 2 inimest, kelle praktika oli korrektselt registreerimata. Nendega tegeleb edasi maksu- ja tolliamet.

 

30. aprillil saabus Eesti Vabariigist väljuval suunal Koidula piiripunkti Venemaa kodanik, kes väitis, et kaotas Saksamaal ära oma passi. Täiendava kontrolli käigus selgus, et see ei vasta tõele. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kehtestati Schengeni territooriumile sisenemiskeeld viieks aastaks ja määrati rahatrahv 600 eurot. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.


IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

1. mail sai politsei väljakutse Narvas Kreenholmi tänavale, kus alkoholijoobes 26-aastane mees ründas enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

30. aprillil teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil asuva kortermaja ukse juures lõi 19-aastane mees 29-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

Politseile anti teada, et 1. mail on Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvasse garaaži sisse murtud ja varastatud tööriistu ja sõidukite esemeid. Lisaks oli ärandatud sõiduauto Ford Transit, mis seisis seal samas. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

1. mail anti politseile teada, et Viru-Nigula vallas Aseriaru külas varastati ettevõtte territooriumilt invertereid, kaablirulle, poldikeerajad ning akutrell koos akudega. Vargusega tekitatud kahju on umbes 83 000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

1. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Kirgiisi kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et juhiluba on täielikult võltsitud. Dokument võeti hoiule ja mees suunati tagasi Venemaale.

 

Pühade ajal tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kuuel Moldova, viiel Venemaa, neljal Ukraina ja Iisraeli ning ühel Kirgiisi, Ameerika ja Kasahstani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR


Järvamaa

 

Võltsitud tähtsa isikliku dokumendi kasutamine

30. aprillil anti politseile teada, et 27. aprillil taotles 40-aastane mees Paide linnas Transpordiameti büroos juhendaja tunnistust ning esitas selleks võltsitud välisriigi mootorsõidukijuhi juhiloa.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

30. aprillil sai politsei teate, et Pärnu linnas Papsaare külas eramu juures lõi tuvastamata mees 41-aastast meest ja tekitas talle tervisekahjustuse. Kiirabi toimetas kannatanu terviseseisundi kontrollimiseks Pärnu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Looma julm kohtlemine

30. aprillil sai politsei teate, et Pärnu linnas Ridalepa külas leidis mees põllult koera laskehaavadega surnukeha. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Saaremaa

 

Omastamine

30. aprillil anti politseile teada, et 29. aprilli ennelõunal külastas 35-aastane mees Kuressaare linnas asuvat spaad ja unustas lahkudes enda kuldketi spaa hommikumantli taskusse. Pöördudes tagasi spaasse kuldketti seal enam ei olnud. Tekitatud kahju on 2 315 eurot.

 

Kelmus

30. aprillil anti politseile teada, et märtsi alguses pakuti Saaremaal elavale naisele Telegram rakenduse vahendusel investeerimisvõimalust krüptovaluutasse ning naine kandis selleks TrustWalleti kontole raha. Kui naine soovis raha kätte saada, siis küsiti temalt täiendava raha maksmist, millest naine keeldus. Tekitatud varaline kahju on 1 597 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.