Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kadrioru pargi sünnipäeva tähistatakse kolme pargiraamatu esitlusega (2007-07-16 18:57:41)


Reedel, 20. juulil kell 14.00 esitletakse Kadrioru pargi 289. sünnipäeva raames Eesti Pargimuuseumis (Tallinn, A. Weizenbergi 26) kolme 2007. aastal ilmunud pargiraamatut: kaheköitelise teatmeteose “Eesti pargid” esimest osa, perioodiliselt ilmuma kavandatud “Eesti Parkide Almanahhi” ning albumit “Tallinna pargid”.

Kaks neist on valminud Keskkonnaministeeriumi ja Muinsuskaitseameti ühistöös ning kolmas Tallinna Linnavalitsuse tellimusel.

”Eesti pargid” on kaheosaline parkide entsüklopeedia, mis käsitleb meie kaitsealuseid parke, mida on kokku veidi üle 400 ja mida üldistatult võib pidada ka parkide paremikuks. Valdava osa meie pargipärandist moodustavad vanad mõisapargid, kuid nende kõrval on oluline koht ka linna-, kiriku-, kabeli- ja isegi taluparkidel.

Käsitletud pargid on tänu seal leiduvatele loodusväärtustele looduskaitse all või kui arhitektuuri- ja ajaloomälestised muinsuskaitse all. Enamik neist on sealjuures nö topelkaitstud. “See oli ka peamine põhjus, miks Keskkonnaministeerium ja Muinsuskaitseamet teadvustasid vajadust koostada ühine teatmeteos - on vajadus informatsiooni järele kaitsealuste parkide kohta, aga ka eesmärk ühtlustada arusaamu sellest kaht ametkonda ühendavast rohelisest pärandist,” selgitas üks raamatu koostajatest, Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna peaspetsialist Urve Sinijärv.

 

Raamatu üldkoostajateks on veel Silja Konsa Muinsuskaitseametist, Kersti Lootus arhitektuuribüroost Lootusprojekt OÜ ning Olev Abner Tallinna Botaanikaaiast.  

Kaheköitelise raamatu juhatab sisse kunstiajaloolase Ants Heina ülevaatlik artikkel meie parkide kujunemise ajaloost ning edasi on pargid esitatud maakondade kaupa tähestiku järjekorras. Raamatu väljaandja on kirjastus Varrak.

”Eesti Parkide Almanahh” on paari-kolme aasta tagant perioodiliselt ilmuma kavandatud artiklite kogumik meie pargiasjatundjatelt. Sellest väljaandest leiab nii ajaloolisi uurimusi, soovitusi parkide hooldamiseks ja rekonstrueerimiseks, kui näiteid viimaste aastate pargipraktikatest. Almanahhi toimetaja on kunstiteadlane Tiina Tammet.

”Tallinna pargid” on Tallinna Linnavalitsuse tellimusel valminud kinkeraamat Tallinna parkidest, mille koostaja on pikaaegne Tallinna linnaaednik Tiina Tallinn. Raamat sisaldab rikkalikult just selle kogumiku jaoks tehtud pilte tuntud fotograaf Ann Tennolt.

Lisainfo: Ain Järve, Kadrioru Pargi direktor, tel 601 4548; 502 0913; e-post kadriorupark@kadriorupark.ee.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 16.07.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.