Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei tabas liiklustalgudel ligi 2900 kiiruseületajat (2024-04-23 05:06:28)

 

Möödunud nädalal toimunud liiklustalgutel trahvis politsei 2500 kiiruseületajat, lisaks vesteldi 400 kiirusepiirangu vastu eksinud juhiga.

 

Terve eelmise nädala kestnud talgutel osales üle 600 politseiniku, kes kontrollisid enam kui 1200 kohta üle Eesti, millest kodanikud eelnevalt liiklustalgute veebilehel teada olid andnud. Lisaks kiiruseületamistele fikseeriti ka 328 muud rikkumist.

 

Kuigi politsei räägib kiiruseületamise ohtlikkusest pidevalt, pole liikluspilt oluliselt muutunud. „Samuti pole muutunud autojuhtide suhtumine – kiiruse ületamist peetakse endiselt normaalsuseks, kohati isegi enesestmõistetavaks. Ka talgutel tuli see hästi välja, sest kui korrakaitsjad küsisid juhtidelt kiirustamise põhjust selgus, et tegelikult polnud selleks kellelgi vajadust,“ rääkis politseikolonelleitnant Sirle Loigo.

 

Kõige sagedamini ütlevad kiiruseületamiselt tabatud juhid, et neil on kiire tööle, arsti juurde või lapsi kooli viima. Näiteks Rakveres ütles üks juht politseinikele, et sõitis lubatust oluliselt kiiremini koju, kuna naine käskis ruttu koju tulla. Narvas aga arvas üks juht, et möödasõitu sooritades on esimesed pool minutit kiiruseületamine lubatud. Viljandis väitis roolikeeraja, et sõiduk ise liikus vabakäigul olles 117 km/h. Pärnus aga selgitas sohver, et tal oli kiire lähedal asuvasse värvitöökotta.

 

„Kohati lausa absurdsetena kõlavad vabandused võivad küll panna kulmu kergitama, aga kindlasti ei aja muigama. Politseinikena oleme näinud kiiruseületamise kõige traagilisemaid tagajärgi. See on tõsine rikkumine ning oma oskamatus oma aega planeerida ei vabanda,“ ütles Loigo.

 

Näiteks Tallinnas Telliskivi tänaval kiiruseületamiselt tabatud juht tõdes lühimenetluse otsusega tutvudes, et töölt koju kiirustamine läks talle maksma kogu tänase päeva palga. Samas jäi juht positiivseks, tõdes oma rikkumist ja kiitis politseid õige tegutsemise eest.

 

Politsei tänab kõiki, kes edastasid enda tähelepanekuid kohtadest, kus kiirust ületatakse. Nõnda viib liiklustalgute nädal korrakaitsjad kohtadesse, kuhu muidu ehk ei satukski järelevalvet tegema. „Tänu inimeste teadetele avastame ka meie iga aasta uusi probleemkohti, kus edaspidi järelevalvet tihedamalt teeme,“ rääkis Loigo.

 

Lisaks kiirusele pöörati tähelepanu ka kõigele muule liikluses toimuvale. Näiteks tabati alkoholi tarvitanud juhte, telefoni näppivaid roolikeerajaid, kõnniteele parkijaid, ülevaatuseta sõidukeid ja muid väiksemaid rikkumisi. Politseinike tagasisidet kontrollitud kohtadele saab vaadata veebilehelt www.liiklustalgud.ee.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.