Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-04-23 05:01:36)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 92 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 43 varavastast kuritegu, sealhulgas 28 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 107.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 40 joobekahtlusega sõidukijuhti. Nädalavahetusel juhtus kaheksa inimkannatanutega liiklusõnnetust.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 116 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 31 369 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalisest rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 52 337 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 27 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6867 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

19. aprillil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänava korteris tekkis konflikt, mille käigus 40-aastane mees tekitas oma 64-aastasele emale vigastusi.

 

19. aprillil teatati, et Lasnamäel Pae tänava korteris tungis 34-aastane mees kallale oma 32-aastasele elukaaslasele ning ka ähvardas naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

20. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänava trepikojas ründas seni tuvastamata inimene meest ning võttis temalt 450 eurot sularaha. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

20. aprillil teatati, et Kesklinnas Viru väljakul lõi seni tuvastamata inimene 48-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

20. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänava korteris lõi 42-aastane naine oma elukaaslasele noaga rindkeresse. Politsei pidas naise kinni. Mees toimetati haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

21. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval lõi seni tuvastamata inimene 30-aastast meest mitu korda noaga ning võttis temalt ära kaks telefoni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

21. aprillil kutsuti politsei Ida-Tallinna keskhaigla erakorralisse meditsiiniosakonda, kuhu oli abi saamiseks pöördunud 33-aastane noahaavaga mees. Haavatud mehe sõnul löödi teda noaga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargus

20. aprillil teatati, et Nõmmel murti hotelli külastaja autosse sisse ning varastati kaks paari päikeseprille, kott ning erinevaid alkohoolseid jooke. Kahju on selgitamisel.

 

Röövimine

20. aprillil teatati, et Kesklinnas Uus-Sadama tänava korteris nõudis naine 71-aastaselt mehelt raha. Mees keeldus, mispeale naine lõi teda ja võttis kannatanult 150 eurot sularaha ning tema pangakaardi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

19. aprillil teatati, et Jõelähtme vallas Maardu külas majas tekkis konflikt, mille käigus 43-aastane mees tekitas oma 37-aastasele elukaaslasele vigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

20. aprillil teatati, et Kiili vallas Luige alevikus majas lõi mees oma elukaaslast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

20. aprillil teatati, et Maardus Keemikute tänaval ähvardasid ja lõid kaks meesterahvast 20-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vägivald võimu esindaja vastu

21. aprillil teatati, et Rae vallas Soodevaha külas Linnuaru tee arestimajas kinnipeetud mees lõi 54-aastast ametnikku.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni prokuratuuri avalike suhete osakonna nõunikult Liis Kassilt telefonil 5343 3623 või e-posti aadressil liis.kass@prokuratuur.ee

 

Piiriturvalisus

19. aprillil koostati 1994. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule piiril väljastatud sisenemiskeeld, kuna mehe pagasist leiti 2,4 kilo tubakatoodet nasvay-t.

 

19. aprillil koostati 1991. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati Schengeni sissesõidukeeld üheks kuuks, kuna mees viibis Eestis ebaseaduslikult neli päeva.

 

20. aprillil määrati 1989. aastal sündinud Argentiina Vabariigi kodanikule rahatrahv summas 124 eurot, kuna naine viibis Schengeni viisaruumis ebaseaduslikult ühe päeva.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

21. aprillil murti Tartus Sassi tänaval sisse elamusse, kust varastati terrassimööblit, vanu uksi ja muid esemeid. Täpne kahju ja muud asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kahel Serbia ja ühel Venemaa kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

18. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti Soome numbrimärgiga Scania veok, mille koormast avastati kaks võistlussõidukit, millel puudusid originaaldokumendid ning ostu-müügitehingut tõendavad dokumendid. Masinad võeti hoiule, paigutati tolliplatsile ning seejärel võis juht ühes veokiga oma teekonda jätkata.

 

21. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eesti Vabariigist väljumisel Serbia kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et inimene oli seadusliku aluseta viibinud Schengeni territooriumil 19 päeva ning neist ühe Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati sisenemiskeeld üheks aastaks ning 100-eurone rahatrahv. Pärast menetlustoiminguid lahkus inimene Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee


IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. aprillil teatati politseile, et Narvas Soldina tänaval lõi 32-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

20. aprillil laekus politseile teade, et Narvas Mõisa tänaval lõid seni tuvastamata mehed 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

20. aprillil anti politseile teada, et Rakveres lõi alkoholijoobes 68-aastane mees terava esemega enda lähisugulast. Meedikud viisid kannatanu esmaabi andmiseks haiglasse. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenevat Usbekistani kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et temale kuuluv Usbekistani autojuhi ADR tunnistus on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja mees lubati Eestisse.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 13 Venemaa, kaheksal Moldova, kolmel Gruusia ning Serbia ja ühel Kasahstani, Colombia ning Tadžikistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee

 

LÄÄNE PREFEKTUUR


Hiiumaa

 

Kelmus

19. aprillil andis Hiiumaal elav mees politseile teada, et 15.–16. aprillil tegi politseivormi sarnases riietuses vene keelt kõnelev mees talle Viberi rakenduse vahendusel erinevatelt Eesti telefoninumbritelt videokõnesid ja rääkis, et mehe dokumentidega on probleem ja selle lahendamiseks peab mees maksma raha. Vestluste käigus saadeti mehele ka pilte reaalsena tundunud dokumentidest. Meest veendi tegema kaks ülekannet võõra inimese Eesti pangakontole. Tekitatud kahju on 2000 eurot.

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

19. aprillil sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas Oru osavallas tekkis konflikt kahe tuttava mehe vahel, mille käigus lõi 18-aastane noormees teist meest ja tekitas talle valu. Juhtunu ajaolud on selgitamisel.

 

Pärnumaa

 

Avaliku korra raske rikkumine

Politsei sai teate, et 13. aprilli varahommikul rünnati Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuses 36-aastast meest. Sündmuse asjaolud on selgitamisel. 

 

Raplamaa

 

Arvutikelmus

Politsei sai teate, et 11. aprillil helistati Raplamaal elavale 26-aastasele mehele ja teatati, et tema telefoninumber blokeeritakse ja selle vältimiseks peab ta tuvastama ennast eesti.ee lehel. Peale Smart-ID-ga tuvastamist helistati kannatanule uuesti infoga, et tema Smart-ID kontole on lisatud võõras seade ja tema nimele on kelmid vormistanud kiirlaenutaotlusi. Nende tühistamiseks ühendati kannatanu väidetava Swedbanki turvaosakonna spetsialistiga, kes WhatsApp´i rakenduse kaudu soovitas kannatanul jagada enda telefoni ekraanipilti. Seejärel juhendati meest korduvalt sisestama Smart-ID PIN-koode. Kannatanut veendi turvaliseks hävitamiseks üle andma ka enda Coopi pangakaarti, millele saadeti kokkulepitud kohta järele sõiduauto, mille tagaklaasil olid lõvi kujutised ning kirje „Inkassaator“. 12. aprillil võeti uuesti kannatanuga ühendust ja teatati, et petturid on pantinud ka kannatanu sõidukid, mistõttu tuleb kannatanul maksta sularaha. Kannatanut juhendati raha maksma, viimaks see Tallinnas Omniva pakiautomaati. Mees avastas hiljem, et tema Coopi pangakontole oli laekunud kiirlaenude väljamakseid ning tema pangakontolt on nii Kohila kui ka Tallinna piirkonna pangaautomaatidest välja võetud sularaha. Mehele tekitati kahju 17 000 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.