Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PTA: tee teadlik valik ja väldi ebameeldivaid üllatusi ning majanduslikku kahju (2024-04-18 06:03:08)



Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) osaleb 18.–20. aprillil Tartus toimuval Maamessil deviisi all „Tee teadlik valik!“. Jagame teavet karja bioturvalisuse ja taudiennetuse kohta, tutvustame toiduohutuse põhitõdesid ning anname nõu, mida maaparandussüsteemide puhul tähele panna. Lisaks korraldame teadlikkuse uuringu.

 

Muu hulgas õpetame kasutama kaardisüsteemi, mille abiga saab maaomanik teadlikuks enda maal paiknevatest maaparandussüsteemidest. Niisamuti kliendiportaali, millega saab meid lihtsasti teavitada, kui kodus tehakse toitu jagamise eesmärgil. Anname nõu, millega e-poest seemneid ja istikuid tellides arvestama peab, ning selgitame, miks on vajalik fütosanitaarsertifikaat.

 

Jagame trükiseid nii ohtlikest taimekahjustajatest kui ka sujuvaks ja probleemivabaks piiriületuseks, kui on plaanis enda tarbeks Eestisse tuua või tellida taimi, toitu, sh lemmikloomatoitu.

 

Vastused küsimustele saavad ka lemmikloomapidajad ja karjakasvatajad, sest kohal on PTA loomade heaolu ja loomatervise valdkonna spetsialist. Messikülastajatel on võimalus saada nõu toidukäitlemisega seotud teemadel, kuna kohal on ka meie jaekaubanduse- ja toitlustusettevõtete järelevalve spetsialistid. Niisamuti taimekaitsevahendite kasutamise kohta.

 

Ootame lapsi meie boksi värvima värvimiselehti taimekahjustajatest, panema kokku puslesid. Täiskasvanud messikülastajad saavad osaleda kohvrimängus, mille eesmärk on juhtida tähelepanu sellele, milliseid toiduaineid, puuvilju ning taimi ei tohi kolmandatest riikidest kaasa tuua.

 

Põllumajandus- ja Toiduameti ühisstend Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti, Maa-ameti ning Maaelu Teadmuskeskusega asub C-hallis nr C-35.

 

Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti 18.04.2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.