Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas esimene taasiseseisvumise järgne kohustuslik Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni (IMO) audit (2024-04-16 08:26:48)


15- 22. aprillini hindavad Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni (IMO) eksperdid Eesti riigi tegevust merendusvaldkonna korraldamisel vastavalt rahvusvahelistele regulatsioonidele.

Auditiga hinnatakse, kuidas Eesti täidab välislepingutega võetud kohustusi, sealhulgas neid, mis puudutavad meresõidu ohutust, turvalisust, merereostuse vältimist ja sellele reageerimist.

„Auditi tulemusi arvestatakse rahvusvahelises võrdluses, mõjutades laevaomanike ja lipuriigi konkurentsiolukorda,“ sõnas Kliimaministeeriumi merenduse ja veekeskkonna asekantsler Kaupo Läänerand. „Arusaadavalt on ekspertide järeldused Eesti jaoks vägagi olulised,“ lisas ta.
 

IMO alustas liikmesriikide vabatahtlike audititega 2006. aastal, kohustuslikuks muutusid need alates 2016. aastast. IMO eesmärk on edendada ohutut ja keskkonnasäästlikku laevandust. Seda on aga võimalik saavutada vaid juhul, kui kõik riigid täidavad rahvusvahelisest õigusest tulenevaid kohustusi.

 

Sel nädalal kohtuvad IMO eksperdid Kliimaministeeriumi, Kaitseministeeriumi, Siseministeeriumi, Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve ameti, Transpordiameti, Politsei- ja Piirivalveameti, Keskkonnaameti, Ohutusjuurdluse keskuse, Keskkonnaagentuuri ja Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse ja teiste organisatsioonide esindajatega. Eksperdid külastavad auditi käigus ka Muuga sadamat.

IMO esitab auditi tulemused Eesti riigile selle aasta jooksul.

 

Allikas: Kliimaministeeriumi 16. aprill 2024 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.