Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kliimaministeerium toetab Pärnu uue silla ehitamist 7,5 miljoni euroga (2024-04-11 05:26:21)


Kliimaminister Kristen Michal kirjutas täna alla lepingule, et toetada 7,5 miljoni euroga Pärnu uue silla ehitamist. 2025. aasta suveks valmiv sild ühendab Ülejõel asuvat Raba tänavat kesklinnas asuva Laia tänavaga.

 

„Pärnu uue silla rajamine aitab autoliikluse linnasüdamest kaugemale ning annab mõnusamad liiklemisvõimalused ratturitele ja jalakäijatele. Linnas mõistlikuma liikuvuse korraldamine on kindlasti nii Pärnu elanike kui külaliste jaoks hea plaan,“ sõnas kliimaminister.

Pärnu abilinnapea Irina Talviste märkis, et uus sild on ka oluline osa Pärnu jalgrattaliikluse tervikteekonnast ning toetab Pärnu kliimaeesmärke. 

 

„Uus sild on vajalik, et vastata linnakeskkonna muutuvatele vajadustele, vähendada liiklusvooge kesklinnas, tagada turvalisus ja hõlbustada ühendust erinevate piirkondade vahel,“ ütles Talviste.

 

Talviste sõnul on ehitatav sild oluline infrastruktuurielement, mis aitab kaasa linna arengule ja elukvaliteedi parandamisele. „See on alternatiiviks vanale sillale, mis viib autoliikluse kesklinnast välja. Samuti lüheneb teekond Ülejõe linnaosadest kesklinna, mis soodustab jalakäijate ja jalgratturite osakaalu märgatavat tõusu. Kindlasti toob uus sild kaasa ka muudatusi ühistranspordis,“ lisas ta.

 

Investeeringu kogumaht on suurusjärgus ligikaudu 45 miljonit eurot, millest silla maksumus moodustab ligi 32 miljonit ja pealesõiduteed kergliiklusteedega ligi 13 miljonit eurot. Riik toetab kolme aasta jooksul projekti kokku 20 miljoni euroga. 2023. aastal eraldati selleks 5 miljonit eurot. Riigi eelarvestrateegia (RES) aastateks 2024–2027 sisaldab 7,5 miljoni euro suuruse toetuse eraldamist ka 2025. aastal.

 

Allikas: Kliimaministeeriumi 11. aprill 2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.