Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk Toomas Kümmeliga Eesti Huumorimuuseumi ja Sindis toimuvale avastusretkele " Sindi lood" (2024-04-11 05:20:01)


Pühapäev, 14.aprill 2024

Pühapäeval sõidame avastusretkele "Sindi lood".

Sindi on Tori valla suurim asula ja ainus linn. Pärnu linna külje all 19. sajandil tekkinud vabrikulinn on näinud erinevaid aegasid, aga viimastel aastatel on Sindi arenenud kohaks, mida tullakse avastama nii lähemalt kui ka kaugemalt. Ja põhjusega, sest siin on uus kärestikukeskus, palju muusikat ja tihedalt kauneid vaatamisväärsusi.


Kas teadsid, et Sindi linnas on 59 ehitismälestist ja kaks kinnismälestist? Sellega on Sindis kõige rohkem muinsuskaitse all olevaid objekte ühe elaniku kohta ja palju autentset ilu, mida vaadata.

Esmakordselt Sindis toimuv avastusretk “Sindi lood” on harukordne võimalus saada osa Sindi rääkimata lugudest ja avastada seda, kuidas elati erilises vabrikulinnas toona ja mis toimub Sindi kogukonnas täna. Kokku 14 punktiga teekonnal aitavad Sindi parimad asjatundjad ja kogukonna entusiastid avada selle seni veel avastamata linna olemust.

Meid ootavad teiste seas avastama:
● SINDI JUMALAILMUMISE KIRIK
● SINDI TEENINDUSMAJA
● SINTI PLAANITAV KESKVÄLJAK
● KÄRESTIKU KESKUS
● SINDI TULETÕRJE SELTS JA POLITSEI
● SINDI SELTSIMAJA
● SINDI RAAMATUKOGU
● SINDI GÜMNAASIUM
● SINDI VANIM MAJA (PÄRNU MNT 51)
● SINDI VABRIK
● SINDI MUUSEUM

 Naiskodukaitsjad pakuvad sooja jooki ja suppi kärestiku juures. Palavalt armastatud Alla koogiköök on sellel päeval erandkorras avatud ja pannkooke pakume Sindi vanimas majas (Pärnu maantee 51). Sindi gümnaasiumi õpilased avavad koolis kohviku. Sooja jooki ja mustikasuppi saab osta Sindi raamatukogust. Avatud on kohvik ka Sindi seltsimajas.

Teel Sinti külastame Raplamaal Purku külas asuvat Eesti Huumorimuuseumi. Lisaks põhinäitusele on meil võimalik näha humoorikat näitust "Pakendatud nali".

Pakendikeskus on tuntud oma humoorikate reklaamide poolest, mis kajastavad ühiskonnas hetkel aktuaalseid probleeme ja olukordi. Nende kommunikatsioon tasakaalustab aktuaalseid teemasid emotsionaalse ja humoorika lähenemisega, pakkudes samas originaalseid loovlahendusi.
Huumor on nende reklaamide lahutamatu osa. Pakendikeskuse reklaamid ei jäta kedagi ükskõikseks ja ehkki on ka neid, kellele kõik teemakäsitlused ei meeldi, teeb see kogu asja hoopiski huvitavamaks.

Pakendikeskuse parimad reklaamid levivad meedias ja sotsiaalvõrgustikus välgukiirusel ning tihti konstateeritakse internetis: „Pakendikeskus tegi seda jälle!“

Pakendikeskus ei tunne piire – olgu tegemist presidendi või peaministri abikaasaga – piisab vaid mõnest prominendist ja nende väiksemastki skandaalist ning juba valmib naljakas reklaam, mis kõiki lõbustab.

Eesti Huumorimuuseumis avataval näitusel eksponeeritakse Pakendikeskuse parimaid reklaame nii füüsilisel kujul kui ka videotena.

Eesti Huumorimuuseumit tutvustab muuseumi juhataja Andrus Tamm.

Retke juhib Sindis sündinud geograaf ja ajakirjanik Toomas Kümmel.

 Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 10.00
 Tagasi Tallinnas kell 20.00

Sõidu hind koos muuseumi piletiga 35 eurot. Kooliõpilased 25 eurot


Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee.

Vajalik täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297.

Saadame kinnituse.

 

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.