10. aprillil toimub Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumis kala ja kalatoodete tarbimisuuringu tulemuste tutvustus.
Uuringu eesmärk oli välja selgitada, kuidas on kala ja kalatoodete tarbimine muutunud võrreldes 2014., 2016. ja 2020. aastal valminud uuringutega, milles analüüsiti elanike kala ja kalatoodete tarbimisharjumusi ning kas ja kuidas tarbimine võrreldes varasemaga muutunud. Uuring annab ülevaate elanikkonna kalatoodete tarbimisest võrreldes teiste toiduainetega, kala ja kalatoodete hinnamuutustest ning kala tarbimisest teistes riikides.
Ürituse avab tervitussõnadega Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler Madis Pärtel. Uuringu tulemusi tutvustab Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp. Kalatarbimimisest kui tasakaalustatud toitumise osast räägib lähemalt Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist Kristin Oja.
Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressikutse