PROOVIDE VÕTMINE TOOTMISKESKKONNAST ÜLDHÜGIEENI JA PATOGEENIDE SEIREKS
12. aprill 2024
kell 9.00 - 12.15
Maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas
Professor Mati Roasto koolituse eesmärgiks on tõsta toidutootjate teadlikkust toidu tootmiskeskkonnast proovide võtmise põhimõtetest ja meetoditest.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Toidu tootmiskeskkonna hügieenitasemete hindamise meetodid ja proovivõtmise põhimõtted k.a. EVS-EN ISO 18593 tulenevad pinnakontaktmeetodid;
- Toidu tootmiskeskkonnast patogeenide tuvastamiseks kasutatavad meetodid ja proovide võtmise põhimõtted Listeria monocytogenes'e näitel;
- Hügieenitsoonide kontseptsioon ning sellest tulenev riskipõhine lähenemine proovide võtmisel;
- Osalema on oodatud kõik huvilised, piiranguid sihtrühmale pole.
Biokirmete tuvastamise meetodid ja seonduvad proovivõtmise põhimõtted
Sellel koolitusel osalemine on tasuline (65 eurot) ning vajalik on eelregistreerimine.
|
Toiduohutuse valdkonna koolitustest/infopäevadest on teadmussiirde pikaajalise programmi raames 2024 kevadel toimumas veel:
NB! Teadmussiirde pikaajalise programmi koolitused on suunatud toidutootjate sihtrühmale (va kalatoodete tootjad ja riigiametnikud). Infopäevadel võivad osaleda kõik huvitatud isikud, nii füüsilised isikud kui ettevõtete esindajad.
Kohtumiseni Maaülikoolis!
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
http://avatudylikool.emu.ee/
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade