Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA ja SiM teevad ettepaneku Narva piiripunkt ööseks sulgeda (2024-04-02 13:05:58)


Politsei- ja Piirivalveamet ning Siseministeerium teevad ettepaneku Narva piiripunkt ööseks sulgeda

 

PPA ja Siseministeeriumi soovivad maikuust alates jätta Narva piiripunkti avatuks alates hommikul kell 07:00 kuni õhtul 23:00.

 

Käesoleva aasta veebruarist sulges Venemaa võimaluse Narva piiripunkti kaudu sõidukitega piiri ületada. See on toonud kaasa piiriületuste arvu vähenemise - kui jaanuaris oli Narvas siseneval ja väljuval suunal kokku üle 170 000 piiriületuse, siis veebruaris oli piiriületusi u 108 000. Oluliselt on vähenenud ka öiste piiriületuste arv. Veebruaris ületas öisel ajal Narvas piiri 13 000 inimest, mis on pea kaks korda vähem võrreldes jaanuariga.

 

Piirivalve juht Veiko Kommusaar selgitas, et kõiki asjaolusid arvestades on mõistlik piiripunkt ööseks kinni panna. „Sellist otsust toetavad mitmed asjaolud. Esiteks on oluliselt vähenenud öiste piiriületajate arv, mistõttu pole piiripunkti ööpäev läbi avatuna hoidmine otstarbekas. Teiseks ei ole meie hinnangul õige, et sel ajal kui Venemaa peab täiemahulist sõda oma naaberriigi vastu ning Eesti ei soovita Venemaad külastada, kulutab PPA Eesti maksumaksjate raha Narva piiripunkti ööpäevaringselt avatuna hoidmiseks.“

 

"Piiripunkti sulgemine öiseks ajaks ei tähenda, et piiripunkt tühjaks jääb - ka edaspidi on seal ööpäevaringselt PPA ametnikud kohal ning piirpunkti töötajate arv ei vähene. See otsus annab meile võimaluse töö ümber korraldada selliselt, et päeval põhjalikumalt kontrollida piiriületajaid ning vajadusel tugevdada valvet rohelisel piiril,"  lisas piirivalve juht Kommusaar.

 

Ursula Riimaa, Maksu- ja Tolliameti peadirektori asetäitja tolli alal: "Tolli jaoks on oluline hoida tugevat kontrollifooni takistamaks salakauba liikumist ja sanktsioonide järelevalvet idapiiril. Meie vaates on juba tänaseks rahvusvaheline kaubandus Narvast ümber suunatud ning edaspidi keskendume Narva tollipunktis reisijaga kaasasoleva pagasi ja kauba kontrollidele päevasel ajal.“

 

„Siseministeerium on koostanud piiripunkti töökorralduse muutmiseks eelnõu ja saadab selle esimesel võimalusel valitsusse. Loodame otsust paari nädala pärast, siis jõuame uue korra juba maikuust kehtestada,“ sõnas Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Joosep Kaasik.

 

Kaasik lisas, et Eesti on järjepidevalt soovitanud Venemaale reisimist täielikult vältida, muu hulgas põhjusel, et julgeolekukaalutlustel võib olla vajalik piiripunktide viivitamatu sulgemine ning Eestisse harjumuspärase teekonna kaudu naasmine ei ole võimalik. „Seega on riskid võimalike muudatuste kohta Venemaale pääsemisel pikema aja vältel teada olnud,“ ütles asekantsler.

 

Ettepanek Narva piiripunkt öiseks ajaks sulgeda tehakse tähtajatult.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti ning Siseministeeriumi 02.04.2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.