Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetuseks ilm paraneb (2007-07-12 07:33:20)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 11. juulil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Lähemad päevad peaks pakkuma vahelduseks viimase aja heitlikule ja jahedale ilmale enam päikest ja soojakraade.

Neljapäevane ilm on vahelduvalt pilves ja suurema sajuta, puhub mõõdukas lõunatuul ning sooja tuleb 19...24 kraadi.

Reedel toob Peipsi tagant mööduv väike madalrõhkkond pilvelisa, sadu on tugevam ja kestab kauem just Ida-Eestis. Öösel puhub kagutuul 1-5 ja päeval läänekaarte tuul 4-8 m/s. Sooja on 9...14 kraadi öösel ning 17...22 kraadi päeval.

Nädalavahetuse ilma kujundab kõrgrõhkkonna põhjaosa. Taevas on vahelduvalt pilves ning ilm olulise sajuta. Puhuvad lääne- ja loodetuuled 2-7 m/s. Öösiti on sooja 8...13 ja päeval 19...24, pühapäeval kohati kuni 26 kraadi.

Uue nädala algul kõrgrõhkkonna mõju Eesti ilmale püsib, samas kujuneb aga Põhja-Skandinaavias uus madalrõhukese. Seetõttu puhuvad esmaspäeval veel valdavalt läänetuuled 2-6 m/s, teisipäeval ja kolmapäeval aga lõunakaarte tuuled 1-7 m/s. Ilm on vähese ja vahelduva pilvisusega ning olulise sajuta, enam on pilvi kolmapäeval, siis võib ka kohati hoovihma sadada. Öösiti on sooja 9...16, kolmapäeva öösel kuni 19 kraadi. Päevasooja on esmaspäeval 22...27, teisipäeval ja kolmapäeval aga 24...30 kraadi.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +18 kraadist läänesaartel +20 kraadini Ida-Eestis, mis on kuni 2-3 kraadi üle normi. Sademeid on oodata 10 mm saartel 15 mm-ni Ida-Eestis, mis on normi piires.

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.