Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laadakontrolle asuvad tegema droonid (2024-04-01 09:01:03)


Põllumajandus- ja Toiduamet kasutab käesoleval laadahooajal toiduohutuse kontrollidel droone. Viimased suudavad tuvastada temperatuuri rikkumisi ning konfiskeerivad nõuetele mittevastava toidu. Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet alustab andmevahetuseks vajalike seadmete hankimiseks toetuste jagamist.

 

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) drooniosakonna juhataja Teele Allikametsa sõnul on tegemist uudse meetodiga tagamaks toidu ohutus. „Kuivõrd toiduohutus on väga oluline, siis oleme võtnud kasutusele uuendusliku meetme, et tarbijateni jõuaks ohutu toit. Loomulikult vastutab toiduohutuse eest toidu käitleja. Ameti ülesanne on leida ülesse rikkumised ja nendele operatiivselt reageerida,“ kirjeldas Allikametsa.

 

Droonidele paigaldatud kaamerad toovad otsepildi järelevalveametnikuni. „Saame otsepildis jälgida, mis laadal toimub. Droonid teevad ära suure osa tööst ning kokkuvõtlikult tähendab see ameti jaoks ka olulist kokkuhoidu,“ kirjeldas Allikametsa.

 

Kõik toiduga kauplejad peavad endale hankima drooniga suhtleva seadeldise, mis edastab operatiivselt infot kõikide vajalike dokumentide kohta, sh teavitus, enesekontrolliplaan, saatedokumendid, iga toote säilivusaeg, tehtud laborianalüüside tulemused jne.

Põllumajandus ja Toiduamet palub tagada droonide liigipääsu toidu müügikohtadesse ja esitada vajalikud dokumendid ja andmed.

 

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) droonitoetuse rahakoti projektijuht Toots Laser kinnitab, et PRIAst on võimalik taotleda toidukäitleja droonikontrolli andmevahetusseadme ostmise toetust. „Kuna droonisilm pole nii täpne kui inimsilm, on parema kontrolli tagamiseks vaja lisaseadeldist, mis edastab droonile ja droonipilti jälgivale ametnikule vajaliku lisateabe. Toetuse taotlemine on väga lihtne ja uuenduslik – nii kui toidukaupleja end laadale kirja paneb, tuleb talle kohe postkasti pakkumine toetuse saamiseks. Taotlejal tuleb kirjale ainult „Jah!“ vastata,“ lisab Laser.

 

Allikas: Põllumajandus- ja Toiduamet ning PRIA 1.04.2024 pressiteade

Aiandus.ee: Tänase naljapäeva pressiteadete sisu eest vastutavad pressiteadete koostajad ehk allikad. 01.04.2024


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.