Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Hooldekodus tõuseb hooldusteenuse hind (2024-03-27 06:28:55)


Tartu Hooldekodu hooldusteenuse hind tõuseb 1. maist 2024 seniselt 1500 eurolt 1750 euroni. Linnavalitsus plaanib 1. maist hakata tartlasi hooldekoha kohatasu tasumisel toetama senise 760 euro asemel 800 euroga.

 

Tartu Hooldekodu hooldusteenuse hinnatõus tuleneb peamiselt sisseostetavate teenuste ja toodete kallinemisest, näiteks on kallinenud toiduained, ravimid, õendusteenus ning tõusnud on käibemaks. Teine oluline komponent on hooldustöötajate palgatõus, mis on vajalik professionaalsete hooldustöötajate palkamiseks ja hoidmiseks.

 

Tartu Hooldekodu juhataja Kadi Soome sõnul on Tartu Hooldekodu eesmärk pakkuda kvaliteetseimat hooldekoduteenust Eestis. „Tartu Hooldekodu teenuse hinnas sisaldub piisava arvu töötajate pakutav isiklik lähenemine igale kliendile, toitlustus neli korda ööpäevas, vajadusel mähkmed ja ravimid. Lisaks pakume oma klientidele võimalust saada õendusabiteenust seitsmel päeval nädalas, osaleda soovi korral huvitegevuses ning saada erinevaid tervist toetavaid teenuseid. Hooldekodu hinnale ei lisandu erinevate teenuste eest täiendavad tasusid – klient saab kõik eelmainitud hüved fikseeritud kuutasu eest,“ lisas Soome.

 

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on Tartu Hooldekodu hind olnud teenuse kõrget kvaliteeti arvestades pigem soodne. „Tartu ei läinud kaasa hinnaralliga, mis toimus pärast hooldusreformi jõustumist paljudes hooldusasutustes. Nüüd aga tuleb hinnas korrektuure teha, sest me ei soovi järele anda teenuse kvaliteedis. Selleks et inimesed saaksid kallineva teenusega hakkama, kavatseme tõsta omavalitsuse poolt tasutava hoolduskulude piirmäära 800 euroni.“ Lees rõhutas ka seda, et kui pension ja muud sissetulekud ei kata ära omaosaluseks vajaminevat summat, siis keegi selle tõttu hooldekodukohata ei jää, sest linn tuleb inimestele omaosalusest puudujääva summa kompenseerimisel appi.

 

Kokku on erinevates hooldekodudes üle Eesti teenusel u 850 tartlast, neist u 160 Tartu Hooldekodus.

 

Eelmise aasta 1. juulist jõustus hooldereform, mille kohaselt hakkas hooldekodu kohamaksumus jagunema teenust vajava inimese ja kohaliku omavalitsuse vahel. Hooldekodu kuutasust katab Tartu linn hoolduspersonali (hooldustöötajate ja abihooldustöötajate palgad, tööriietus ja isikukaitsevahend, tervisekontroll, vaktsineerimine, koolitused ja supervisioon) kulud. Esimesest maist on kavas tõsta hoolduskulu senist 760 eurost piirmäära 800 euroni. Inimese omaosaluseks jäävad majutuse, toitlustuse ja muude isiklike vajadustega seotud kulud.  

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.