Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-03-18 14:18:23)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 119 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine, 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 127.

 

Juhtus 9 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 20 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 40 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 109 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 34 225 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalises rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 51 766 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 39 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6728 ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

15. märtsil teatati, et Lasnamäel tungis 46-aastane mees kallale oma 40-aastasele endisele elukaaslasele.

 

15. märtsil teatati, et Kesklinnas J. Kunderi tänava kortermajas tekkis konflikt, mille käigus 35-aastane mees tekitas oma 29-aastasele elukaaslasele kehavigastusi.

 

15. märtsil teatati, et Kristiines Keemia tänava kortermajas tekitasid 38-aastane mees ja 43-aastane naine üksteisele kehavigastusi.

 

16. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänava kortermajas tungis 30-aastane mees kallale oma elukaaslasele.

 

16. märtsil teatati, et Kesklinnas Tartu maantee kortermajas tekkis konflikt 38-aastase mehe ja tema 31-aastase abikaasa vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele kehavigastusi.

 

16. märtsil teatati, et Lasnamäel Läänemere tee kortermajas tekkis konflikt 67-aastase mehe ja tema 32-aastase tütre vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

 

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval tungisid kolm meest 19-aastasele mehele kallale. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

17. märtsil teatati, et Pirital Lääne teel lõi seni tuvastamata mees 59-aastast meest. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

17. märtsil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänava kortermajas tekkis konflikt, mille käigus 33-aastane mees tekitas oma 34-aastasele naisele kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid joobes. Politsei pidas mehe kinni.

 

17. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänava kortermajas tungis alkoholijoobes 43-aastane mees kallale oma 44-aastasele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kinni.

 

17. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Paljassaare teel tungisid kaks alkoholijoobes meest kallale 65-aastasele mehele. Politsei pidas ühe mehe kinni.

 

17. märtsil teatati, et Nõmmel kortermajas tekkis konflikt 49-aastase mehe ja tema 36-aastase elukaaslase vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele kehavigastusi.

 

Vargused

15. märtsil teatati, et Kesklinna kauplusesse murti sisse ning varastati 25000 euro väärtuses prille.

 

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Pärnu maantee lillepoodi murdis sisse seni tuvastamata mees ja varastas kassast sularaha, lilli ja muid esemeid. Tekitatud kahju on kokku 850 eurot.

 

17. märtsil teatati, et Lasnamäel poest varastas mees neli kuldsõrmust. Tekitatud kahju on umbes 1448 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

16. märtsil teatati, et Sauel Odulemma külas toimus kaklus kahe mehe vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

15. märtsil avastati kontrolli käigus 1977. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodaniku käsipagasist libliknuga. Nuga võeti mehelt ära ja mees lahkus.

 

15. märtsil koostati 1991. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks ja ta sai 100 eurot trahvi, sest mehel puudus Schengeni viisaruumis viibimise alus.

 

15. märtsil koostati 1999. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks ja ta sai 100 eurot trahvi, sest

mehel puudus Schengeni viisaruumis viibimise alus.

 

17. märtsil toimetati 2003. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik kinnipidamiskeskusesse, et kontrollida, kas naisel on Schengenis viibimise seaduslik alus, kuna naisel oli kehtetu Itaalia Vabariigi elamisloakaart.

 

17. märtsil kontrolliti Istanbulist Tallinnasse lennanud Nigeeria Liitvabariigi kodanikku, kes kandis agressorriigi sümboolikaga mütsi. Mees väitis, et tea ei olnud teadlik, et sümboolika eksponeerimine on keelatud. Müts võeti hoiule, mehega vesteldi ja seejärel lubati riiki.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

17. märtsil sai politsei väljakutse Jõgeval Aia tänava korterise, kus joobes mees oli löönud oma elukaaslast. Naine pöördus tervisekontrolliks haiglasse. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi Tartu Vanglasse.

 

Tartumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

16. märtsil puhkes Kallaste linnas naise ja mehe vahel tüli, mille käigus mees lõi oma abikaasat. Meedikud vaatasid naise terviseseisundi üle kohapeal. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi Tartu Vanglasse.

 

15. märtsi hilisõhtul löödi Tartus Mõisavahe tänaval 67-aastast naist. Vägivallajuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine üheksal Moldova, kahel Ukraina ja ühel Venemaa kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks ja nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

17. märtsil avastasid piirivalvurid Setomaal ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse. Sündmusele reageerinud piirivalvepatrull pidas inimesed kinni ning nad toimetati kordonisse. Ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont ületanute näol oli tegemist kolme välismaalasega, kes tahtsid Vene piiriposti juures pilti teha. Rikkumise eest määrati igale neist 80-eurone rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

17. märtsil sai politsei teate mehelt, kes andis teada, et Jõhvi linnas Kaare tänaval lasi 37-aastane mees talle pipragaasi näkku ja lõi teda. Politseinikud pidasid 37-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

17. märtsil teatati politseile, et Narva linnas Tallinna maanteel rünnati 28-aastast meest, kes sai viga. Kiirabi vaatas kannatanu üle ja viis mehe Narva haiglasse täiendavasse kontrolli. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Raske tervisekahjustuse tekitamine

15. märtsil teatati politseile, et Narva linnas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 38-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus 45-aastast meest noaga. Kiirabi viis kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana kinni 38-aastase mehe.

 

Ähvardamine

15. märtsi sai politsei teate Kiviõli linnas elavalt naiselt, kes andis teada, et tema 52-aastane elukaaslane ähvardas teda noaga. Politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine 11 Venemaa, kahel Moldova, ühel Ukraina, ühel Tadžikistani ja ühel Ecuadori kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

16. märtsil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse siseneda soovinud Prantsusmaa kodanikku kontrollides tema reisikohvri sanga küljest Georgi lindi. Inimesele selgitati, et Eesti Vabariigis on selline sümboolika keelatud ja talle määrati rahatrahv 400 eurot. Pärast lindi loovutamist lubati tal jätkata teekonda Eestisse.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

16. märtsil sai politsei teate, et Haapsalus meelelahutusasutuses ründas 27aastast meest talle võõras mees. Sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Pärnumaa

 

Vargus

16. märtsi öösel sai politsei teate, et Pärnu linnas Tõstamaa alevikus tungisid kaks seni tuvastamata inimest sisse kauplusesse. Sündmuse täpsemad asjaolud ja tekitatud kahju on selgitamisel.

 

Saaremaa

 

Arvutikelmus

15. märtsil andis Saaremaal elav naine politseile teada, et samal päeval helistas talle end politseinikuna tutvustanud inimene, kes ütles, et naise pangakontol toimuvad kahtlased tehingud. Naisel paluti tehingute takistamiseks sisestada enda Smart-ID PIN-koodid, mida ta ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on kantud võõrale kontole 4 845 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.