Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn aitab noortel tagasi kooli või tööellu suunduda (2024-03-15 05:44:37)


Noored. Foto: Ahto Sooaru


Tartu alustab Tartu linna noortegarantii tugisüsteemi (NGTS) projektiga, mille eesmärk on toetada 15-29aastaseid haridusest ning tööelust kõrvale jäänud noori.

 

Tartu linnas on Töötukassa andmetel 2023. aasta novembri seisuga registreeritud veidi üle tuhande noore, kes ei tööta, õpi ega osale pakutavates tugiteenustes. Spetsialistide sõnul on lähima viie aasta jooksul see number pigem kasvutrendis ning olemasolevad teenused katavad hetkel vaid esmavajadused. 

 

"Tartu linnas on küll olemas mitmeid noortele suunatud teenuseid, aga nad ei jõua nendeni iseseisvalt. Noored vajavad tuge nii vaimse tervise teemadel kui ka oma elutee kujundamisel ning selleks on vaja luua vastavaid toetavaid süsteeme," ütles Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna noortevaldkonna juht Helen Siska. 

 

Tartu linna noortegarantii tugisüsteemi (NGTS) projekti raames on eesmärk tööellu või tagasi kooli suunata vähemalt veerand sellistest noortest. Suurt rõhku pööratakse erinevate asutuste omavahelisele koostööle, Tartu linnas pakutavatele teenustele ja võrgustikutööle. 

 

Projekti koordinaatori Elen Hermansoni sõnul on projekt äärmiselt vajalik just tuleviku peale mõeldes: "Noortegarantii tugisüsteem on investeering tulevikku. On oluline, et iga noor inimene, olenemata tema sotsiaalmajanduslikust olukorrast, võiks saavutada oma täieliku potentsiaali."

 

Läbi noortegarantii tugisüsteemi on mitteõppival ega -töötaval noorel võimalus saada mitmekülgset abi, et oma kooliteed või tööle suundumist toetada. Näiteks on noorel võimalus saada personaalset tuge heaoluspetsialistidelt, kellega koos siseneb noor 6-kuulisesse mentorprogrammi. Mentorprogrammis kaardistatakse tema hetkeolukord, misjärel koostatakse tulevikusoovidest ja -vajadusest lähtuvalt tegevuskava. Programmi vältel on noorel võimalik saada psühholoogilist nõustamist, käia koolitustel, grupitegevustel ning tööpraktikal.

 

Tartu linna noortegarantii tugisüsteemi projekt viiakse ellu Euroopa ühtekuuluvuspoliitika fondide vahenditest toetuse “Tööalase konkurentsivõime toetamine”. Fondi koordineerib ja rahastab Sotsiaalkindlustusamet, Riigi Tugiteenuse Keskus ning kaasrahastab Euroopa Liit. Nelja-aastase projekti kogurahastus on 767 207 €.

 

Allikas: Tartu LV pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.