Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2024-03-13 15:03:41)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 102 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 76 varavastast kuritegu, sealhulgas 63 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 18.

 

Juhtus kaks inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati kümme joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

12. märtsil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänava kortermajas tekkis konflikt kolme naise vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele kehavigastusi. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

12. märtsil teatati, et Lasnamäel tänaval tekkis konflikt 38-aastase mehe ja 36-aastase mehe vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele kehavigastusi. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

12. märtsil teatati, et Nõmmel Pärnu maanteel tekkis konflikt kahe mehe vahel, mille käigus üks mees lõi teist.

 

Vargus

12. märtsil teatati, et Kesklinnas J. Vilmsi tänava mündipesulasse murdis sisse seni tuvastamata inimene. Tekitatud kahju on selgitamisel.

 

12. märtsil teatati, et Mustamäel tungiti sisse Elektrilevi ruumidesse, kust varastati elektriseadmeid ja juhtmeid. Varguse tabasid turvamehed, kes andsid varga politseile üle.

 

12. märtsil teatati, et Kesklinnas Tatari tänava kortermaja keldriboksidesse murti sisse, kust varastati erinevaid isiklikke esemeid.

 

Harjumaa

 

Kelmus

12. märtsil teatas mees, et tellis 17. augustil 2023. aastal Facebooki kaudu autoteljed. Mees pole siiani kaupa kätte saanud. Varaline kahju on 394,90 eurot.

 

Piiriturvalisus

12. märtsil koostati 2000. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kaheks aastaks, kuna mees sai viisa keelduva otsuse ja viibis ühe päeva ebaseaduslikult Eestis.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargus

Politseile laekus teade, et veebruarikuu jooksul varastati Elva vallas ühe talu territooriumilt lehtpuid. Vargusega tekitatud kahju ja täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Valgamaa

 

Kelmus

Politseile laekus teade, et Tõrva vallas elav naine sattus netikelmide ohvriks, kui tellis internetikaubamajast endale tooteid ning tasus nende eest ette antud kontole 1169 eurot. Tänaseks ei ole naine saanud ei tellitud kaupa ega tagasi ka oma raha. Kelmusjuhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

12. märtsi varahommikul avastas Saatse kordoni radarvaatleja, et Pihkva järvel on keelualal kalastajad. Juhtumile reageerinud piirivalvepatrull suunas inimesed keelualalt välja ning neile määrati rikkumise eest 40-eurone rahatrahv.

 

12. märtsil avastasid piirivalvurid, et Setomaa vallas Ulitina külas piiriribal liigub sõiduk mitme inimesega. Piirivalvurid reageerisid juhtumile ning peatasid masina. Selles olnud inimesed selgitasid, et sattusid piiriribale eksimuse ning nende kasutuses olnud vananenud info tõttu. Neile tehti suuline hoiatus ning nad suunati sisemaa poole.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Ida prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

Piiriturvalisus

12. märtsil avastasid piirivalvurid ebaseadusliku piiriületuse Narva jõel, kui väikelaev ületas ajutist kontrolljoont. Väikelaeva pardal olnud meeste suhtes alustati üldmenetlust.

 

12. märtsil esitas Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Kõrgõztani kodanik piirivalvuritele kontrolliks rahvusvahelise autoveo pädevustunnistuse, mis oli täielikult võltsitud. Pädevustunnistus võeti ära ja mehele koostati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

 

12. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel kolme Venemaa kodanikku, kes esitasid piirivalvuritele Poola elamisload, mis osutusid kontrolli käigus täielikuks võltsinguks. Elamisload võeti hoiule ning neile määrati rahatrahvid. Lisaks tuvastati isikutel viisaeeskirja rikkumised. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

12. märtsil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa ja Iisraeli ning ühel Gruusia, Kõrgõztani, Ameerika ja Moldova kodanikel. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR 

Pärnumaa

Arvutikelmus

11. märtsil andis Pärnumaal elav naine politseile teada, et tema poolt Facebook Marketplace pandud müügikuulutuse peale võttis temaga ühendust inimene, kes soovis kauba kohaletoimetamist kulleri kaudu. Inimene saatis müüjale e-kirja, milles oli link tellimuse vormistamise kinnitamiseks ja edasi tuli teha 25-eurone ettemakse kauba kättetoimetamiseks. Hiljem selgus, et müüja pangakontolt oli tema teadmata tehtud ülekanne. Tekitatud kahju on 250 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.